Yasin Köseoğlu

Yasin Köseoğlu

Kötü gidişe “dur” dedik

Kötü gidişe “dur” dedik

Haftasonu’ndaki maç öncesinde Konya şehri olarak artık galibiyetin şart olduğu kanısına varmıştık. Galip gelelim ama nasıl olursa olsun anlayışı herkesin ortak düşüncesi konumundaydı. Yani kötü futbol olsa bile 3 puan almak yeterliydi. Sonuç olarak kötü futbol oynamamıza rağmen 3 puanı Erdal’ın şık vuruşu ile kazandık.

***

Maça gelecek olursak, Elazığspor karşılaşması sonrasında morallerimiz bozulmuştu. Bu moral bozukluğu takıma yansımış olacak ki maça tutuk ve panik bir şekilde başladık. Ortasahanın önemini anlayan Uğur Hoca, Borek ve Mehmet Güven’in yerine İshak ve Mbamba ile başladı. Daha hareketli iki futbolcu tercihi ile orta sahada ağırlık kurmaya çalıştık. Fakat bu seferde ileri uç kısma top aktarma konusunda sıkıntı yaşadık. Benim saydığım 3 tane Gekas’a aktarılan top var, başka pozisyon bulamadık. Erdal’ın golünde ise Recep'in çabuk düşünmesinin golü getirdiğini gördük.

***

Alınan 3 puanın anlamı çok büyük aslında. Şehrin kaybolan inancını tazelemek adına, futbolcuların güvenini kendine getirmek adına önemli bir galibiyet. Konyaspor'un bu galibiyeti taçlandırması için Trabzon'dan boş dönmemesi gerekiyor. Bunun için, hem Uğur Tütüneker'e hem de oyunculara büyük görev düşüyor. Özellikle kendisini transfer edebilmek için büyük uğraşlar veren Trabzonspor karşısında Gekas'ın neler yapabileceğini ise şimdiden merak ediyorum.

***

Tekrar Gençlerbirliği maçına dönersek, Djalma ve Ramos’un bu maçta görev almayışıydı. Konyaspor’un skor yükünü çekebilecek bu iki isim sahada yoktu. Djalma 81.dakikada oyuna dahil olurken, Ramos tribündeki yabancılardan birisiydi. Yabancı demişken N’doussael isminde neden bu kadar ısrar ediliyor aklım almıyor. Senin elinde Djalma gibi kanat oyuncun var ve yedek kulübesinde bekletiyorsun. Maç formu yoksa ya da hazır değilse neden kulübeye oturuyor?

***

Sonuç olarak kızsakta, bağırsakta hepimizi mutlu eden bir 3 puan kazandık Gençlerbirliği karşısında. Bu mutluluk uzun sürer ve yeni sezona yeni stadımızda maçlarımıza devam ederiz. Süper Lig’in Konyaspor’a, Konyaspor’un da Süper Lige ihtiyacı var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Yasin Köseoğlu Arşivi
SON YAZILAR