Recep Çınar

Recep Çınar

Konyasporun ipi nasıl çekilmiş!

Konyasporun ipi nasıl çekilmiş!

Geçtiğimiz günlerde “kirli eller” başlığı altında bir yazı yazmış ve Ankaragücü-Gençlerbirliği-Antalyaspor bermuda şeytan üçgeninin Konyaspor’u Bank Asya’ya nasıl gönderdiklerinin altını çizmiştim.
Bu yazı oldukça ses getirmiş, ulusal sitelerde de kendine yer bulmuştu. Dahası Konyaspor yöneticileri de bu yazıya kaynak göstererek, TFF’ye başvuruda bulunmuşlardı. Ancak, gelinen nokta Türkiye’de futbolun hiçte temiz olmadığını bir kez daha gözler önüne serdi.
Hikmet Karaman’ın Antalyaspor’dan alacağı, İlhan Cavcav ile Samet Aybaba’nın dümenden kriz geçirmeleri, hepsi ama hepsi hesap kurgulanmış bir senaryodan ibaret olduğunu gösteriyor.
Sonuç olarak Konyaspor Bank Asya’ya giderken, vicdanları rahatsız olmayanlar kadar olanların da bu ülkede var olması tek teselli kaynağı. İşte bu vicdanı rahatsız olan insanların başında gelen Cumhuriyet Gazetesi Spor Müdürü Arif Kızılyalın, bu konuyla ilgili ilginç tespitlerde bulundu dünkü yazısında.  Kızılyalın’ın yazısı kendisi için çok şey ifade etse, çok şey ifade etmesi gerekenler için hiçbir şey ifade etmiyor maalesef.
İşte Kızılyalın’ın yazısı.
***
Gençler Nasıl Kurtuldu?
‘Cavcav ölüyor’ haberi A.Gücü’nü oyundan düşürdü, Antalya’nın golü G.Birliği’ni sevindirdi. Birileri yılların Gençlerbirliği’ni kurtarmak için böyle bir oyun sergilemiş; olan da Konyaspor’a olmuş.
Turkcell Süper Lig'in son haftası... İlkyarılar tamamlanmış... O anki skorlara göre, Hacettepe ve Kocaelispor'dan sonra Gençlerbirliği de üçlü averaj hesabına göre küme düşüyor. Yani Başkent'in ‘Alkaralılar'ı, kardeş takımları Hacettepe ile el ele TFF 1.'ye inmek üzere...
Gençlerbirliği'nin kurtulması için ya Kayseri önünde 3-0'lık yenilgiden 4-3'lük galibiyeti bulması gerekiyor ya da 0-0'la ligde kalacak Antalyaspor'un, iddiasız Ankaragücü'nü yenmesi...
İşte o sırada Ankaragücü soyunma odasına bir haber geliyor... "İlhan Cavcav komaya girdi, ölüm döşeğinde..." Antalya Atatürk Stadı'nda hava birden soğuyuveriyor. Ankaragüçlüler ikinci yarısını oynayacakları maçı değil, Gençlerbirliği ve Hacettepe'nin duayen başkanının durumunu konuşuyorlar.
Aralarında dönem dönem Gençlerbirliği forması giymiş isimler de var. Bazıları kendi aralarında, "İyidir, kötüdür bizi göndermiştir ama İlhan Abi Ankara'nın kilometre taşıdır" diyor.
Tam o sırada Samet Aybaba'nın da spazm geçirdiği, ambulansta tedavi gördüğü yankılanmasın mı soyunma odasında! Hem İlhan Cavcav, hem Samet Aybaba'nın ölümle pençeleştiği söylentileri yılların Hikmet Karaman Hocasının gözlerini yaşartıyor. Hatta, maç öncesi, gönlü 0-0'la Konyaspor'u kurtarma niyetinde olan bazı A.Gücülü oyuncuların bile suratı kireç rengine dönüyor...
Çıkıyorlar ikinci yarıya, elleri ayakları birbirine dolaşıyor ve Antalyaspor Sergei'in golüyle Ankaragücü'nü yenip puan farkıyla ligde kalırken Gençlerbirliği de 4-0 yenildiği halde 3'lü averajla düşmekten kurtuluyor.
Evet, bu bir öykü değil... Tamamen gerçek. İlhan Cavcav'ın o gün söylenildiği gibi komalık hasta olmadığı biliniyor, Samet Aybaba'nın sağlık problemleri değil, anlık sıkıntı nedeniyle tıbbi yardım aldığı da ortada. Ama birileri yılların Gençlerbirliği'ni kurtarmak için böyle bir oyun sergilemiş; olan da Konyaspor'a olmuş...
***
Kulaklara küpe olması gereken bu yazı bazılarının bir kulağından girip diğer çıkacağı muhakkak. Anlayacağınız yırtılan da deli Bekir’in yakası oluyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Recep Çınar Arşivi
SON YAZILAR