Sabit Horasan

Sabit Horasan

Konyasporda yeni dönem

Konyasporda yeni dönem

Konyaspor’da teknik direktör sorunu nihayet çözüldü.

Yeni teknik direktör; Konya spor camiasının yakından tanıdığı bir kişi; Hüsnü Özkara..

Özkara, geçmişte Konyaspor’un şampiyon olduğu sezonda görev yaptı.. Süper ligde takımın başında yer aldı. Ancak, elde olmayan nedenlerle yollar ayrıldı.. Geride kalan sezonda da Elazığspor’u çalıştıran ve takımın şampiyon olmasında önemli katkısı bulunan Özkara, bu sezon da Konyaspor’un başarısı içini ter dökecek.

Teknik direktör konusunda, yönetim kurulu, 5 aday arasından kararını Hüsnü Özkara’dan yana verdi. Diyeceğimiz bir şey yok. Hayırlı olsun demekten başka.

Her iki tarafa da başarı diliyorum. İnanıyoruz ki, geçmişte olduğu gibi Konyaspor Hüsnü hoca ile yeniden Süper lige çıkar ve sevinci hep birlikte yaşarız. Bunun olmaması için de bir neden yok. Yeter ki, istensin, inanılsın ve birlik olunsun. Konya takıma destek versin.

Bana da öyle geliyor ki, Konyaspor yönetim kurulu, diğer teknik direktör adaylarıyla laf olsun diye görüşmeler yaptı gibi.. Yönetimin aklı, en başta Hüsnü Özkara’daydı..

Hani doğrusunu söyleyecek olursak, benim gönlüm Konyalı teknik direktörlerden yanaydı. Çünkü, onların da Konyaspor’a gelen ve çalışan teknik adamlardan, teknik olarak farkları yok. Ama, Konyalı olmaları, üzüntüyü ve sıkıntıyı içlerinde yaşamaları onların bir artısı olabilir.. Bu nedenle, yönetimler, Konyalı teknik adamların göreve getirilmeleri konusundaki önerileri göz önüne almalıydılar diye düşünüyorum.

Teknik direktör seçiminde, Konyalı adaylar üzerinde durulmadığına göre, diğer adaylardan Metin Diyadin dışında herkesin gönlü Hüsnü Özkara’dan yanaydı.

Merhaba gazetesi spor Müdürü Recep Çınar’ın da yazdığı gibi, yeni teknik direktör Konyaspor’u taşıyabilecek bir isim olmalıydı.

Şu anda, futbol piyasasına bakıldığı zaman, başkada isim yok gibi..

Türk futbolunun kazanması adına hep düşündüğüm bir konu vardır.. Artık, piyasada ismi geçen ve teknik direktörler çalıştıkları takımlardan ayrılsınlar da yerlerine biz geçelim diye düşünen, dört gözle bekleyen bir çok teknik adam var. Ben bunlara, “istetme teknik direktörler diyorum. Artık, bunlar piyasadan silinmeli.. Şov yapmaları önlenmeli. Yeni, genç isimler Türk futboluna egemen olmalı.. Tecrübeli bu kişilerde bir danışman, bir duayen olarak futbolumuza katkı sağlamalı. Bu konuda Türkiye Futbol Antrenörleri derneğine de büyük görevler düşmekte..

Türk futbolu temizlenecekse ki, bunu şikeyle bağdaşlaştırmıyorum,  bu süreç içerisine antrenörler, hakemler, gözlemciler de alınmalı..  Dahası, Türk futbolu artık yeni yüzler, isimler görmeli. 

Konyaspor’un başarısı için yönetimi, teknik ekibi, futbolcusu, taraftarı ve basını bir noktada birleşmek zorundadır. Konya’da Büyükşehir olarak üzerine düşeni yapmalıdır. Takıma gerekli destek verilsin ki, daha başta sıkıntı yaşanmasın ve başarı gelsin.. Konya adına herkes eline taşın altına koymalıdır. Çünkü, kazanan Konya olacaktır.

Kartal’ın yeni teknik direktörü Hüsnü Özkara, Konya’nın yapısını çok iyi bilir.

Takımın geçmişte şampiyon olduğu dönemde önemli bir tecrübe oldu kendisi için.

Başarı için birliğin ne kadar önemli olduğunu çok iyi bilir. Bu nedenle, her ne kadar yardımcılarını belirlese de takım içerisinde bu organizeyi sağlayacak futbolcuların transferinde de dikkatli davranması Konya, Konyaspor ve kendisi açısından yararlı olacaktır..

Geçmişteki takım kaptanları Hamza Hamzaoğlu ve kaleci Metin gibi takımı yönlendirecek, şahsiyetli, spor ahlakına sahip iki futbolcunun transferi mutlaka gerçekleştirilmelidir. Bunlardan bir tanesi, hocanın listesindeki kaleci olabilir. Diğerini de yönetim ve teknik direktör Özkara belirleyecektir.

Kısacası, Konyaspor’un başarısı için gerekenin yapılacağına inanıyoruz. Doğrularına yapıldığı sürece de destek vermeye devam edeceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR