Sabit Horasan

Sabit Horasan

Konyaspor ve 2012

Konyaspor ve 2012

Konya’nın yetiştirdiği en önemli, en iyi gazeteci, dost insan İbrahim Sur’u kaybedeli bir hayli zaman oldu.. 28 Aralık ölüm yıldönümüydü.. Ancak, TSYD semineri nedeniyle Antalya’da olmamız sonucu, TSYD yönetimi olarak bu yıl anma töreni düzenlememenin ve ailesi tarafından gerçekleştirilen anmaya katılamamanın üzüntü içerisindeyiz.. Şahsım ve TSYD Konya şubesi yönetimi  zorunlu olarak İbrahim Sur’un ölüm yıldönümünde mezarı başında olamadık. Ama, samimiyetle söylüyorum ki, onu, aramızdan ayrılan diğer üyelerimiz ve arkadaşlarımız Mehmet Gazel, Galip Yenikaynak, Ali Akgül ile birlikte hiçbir zaman unutmadık. Onlar; bizim kalbimizde yaşamaya devam edecekler.. TSYD yönetimi olarak Sur ailesinin acılarını bir kez daha paylaşırız. İbrahim Sur arkadaşımızın mekanı cennet olsun.
xxx
Konyaspor adına 2012’nin iyi geçtiğini söyleyemeyiz..
Bir önceki yönetimin yapmış olduğu yanlışlar nedeniyle ekonomik çıkmaza giren, UEFA tarafından transfer yasağıyla cezalandırılan Konyaspor, bunun sıkıntılarına hala çekmekte..
35 milyon liraya ulaşan borçlarla birlikte, transfer edilen, hatta hiç oynamadan kamp döneminde gönderilen yabancı futbolcularında UEFA’ya yapmış olduğu başvurular sonucu transfer yasağı gibi ağır bir yaptırımla karşı karşıya kalan yeşil-beyazlı takım, kapanmanın eşiğinden döndü dersek yanlış olmaz.  
Bu tehlike kalktı mı? derseniz. Hayır.. Ahmet Şan başkanlığındaki yönetim, iyi niyetle hala o borçları ödemekle geçiriyor zamanını.
2012’ye teknik direktör Osman Özdemir yönetiminde, alt yapıdan gelen futbolcularla takviyeli bir kadro ile başlayan Kartallar, sezonu aynı teknik direktörle sürdürdüler ve tüm olumsuzluklara rağmen Süper lige çıkmayı son haftalarda kaçırdılar.. Mevcut kadroya baktığımız zaman sezon başında ‘ligde kalsın yeter’ denilen Konyaspor geride kalan dönemi sportif başarı olmasa da gençleri kazanma adına başarıyla kapattı denebilir.
  Ancak, son haftalarda yapılan hatalar, takım içerisindeki gruplaşmanın teknik adamlarca önlenememesi nedeniyle Süper lig çok az bir farkla kaçtı. Buna üzülmemekte elde değil.
Türkiye kupasında, 2012’de beklenileni veremeyen Konyaspor, bu sezona ise Torku sponsorluğunda ve Torku Konyaspor ismiyle, Ahmet Şan başkanlığındaki yönetimle ve teknik direktör Hüznü Özkara ile girdi..
Transfer yasağının kaldırılmasıyla yapılan takviyelerle şampiyonluğu hedefleyen Kartallar, ne yazık ki, teknik kadrodaki mayanın tutmaması sonucu geçen yıl ki başarıyı gösteremedi..  
Sezona iç sahada Buca yenilgisiyle başlayan ve sahasında yenilgi serilerini kalan haftalarda da sürdüren temsilcimiz, iç sahadaki başarısızlığın aksine dış sahada ise daha başarılı oldu.
Sezonun ilk yarısında, iç sahada sadece 7 puan alabilen ve deplasmanlardan ise 15 puan çıkartan Torku Konyaspor, alınan bu beklenmedik sonuçlar ve kaybedilen puanlar sonucu zirve yarışında büyük yara aldı..
Bunda elbette ki, yapılan yanlış ve eksik transferler ile takım olamama önemli rol oynadı.. Sonuçta da, her dönem olduğu gibi fatura teknik adamlara çıkartıldı ve Hüsnü Özkara ve ekibiyle yollar ayrıldı, 5 futbolcu da gönderildi..
İlk yarının son 4 haftasında ise takımın başına Uğur Tütüneker getirildi.. Bu haftalarda takımda bir kıpırdanış gözlendi., Kartallar, Tütüneker ile çıktıkları 4 maçta 2 beraberlik ve 2 galibiyet alarak 8 puan topladılar ve ikinci yarı maçları öncesi moral ve güven kazandılar..
Genelde baktığımız zaman, Torku Konyaspor için İlk dönem boşa geçti.. Özellikle iç sahada oynanan maçlar kazanılmış olsaydı, Konyaspor bugün açık ara lider koltuğunda oturacaktı..
Ancak, vakit çok geç değil.. Daha önümüzde oynanmamış bir 17 maç var. Koşullar yerine getirilmesi halinde Konyaspor’un ligin ikinci yarısında en iyi mücadeleyi göstererek, Konya’yı en iyi şekilde temsil ederek, sezonu zirvede bitireceğine inanıyoruz. Yeter ki başarının geleceğine inanılsın..
İşin ekonomik boyutuna gelince:
Bir önceki yönetim, Bahattin Karapınar ve ekibinin bilinçsizce yaptıkları transferlerle kulübü çıkmaza sokmalarının sıkıntıları devam ediyor..
Gelirleri alacaklıların kıskacında bulunan Torku Konyaspor’da, Ahmet Şan Başkanlığındaki yönetim kurulu borçları ödemek için olağanüstü çaba sarfetmekte..
Gelir var mı? kesinlikle yok..
Merkez nüfusu 1 milyonu aşan şehrin sanayicisi, iş adamı, esnaf kuruluşları, kurumlar ve sivil toplum kuruluşları yardım edecekleri yerde oturmuşlar takımın kötüye gitmesini seyrediyorlar..
Torku Konyaspor’un bugünkü borcu 25 milyon lira dolayında.
Tek kurtuluş: Takımın Süper lige çıkması.. Aksi halde önümüzdeki dönemlerde Konyaspor’u daha kötü günlerin beklediğini üzülerek söylemek zorundayım..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR