Sabit Horasan

Sabit Horasan

Konyaspor iyi yolda, ama!

Konyaspor iyi yolda, ama!

Ligin 3. haftasında, deplasmanda oynanan Gaziantepspor maçındaki performansıyla dikkat çeken ve çok takımın canını yakacak bir görüntü veren Konyaspor, ne yazık ki, Bucaspor maçında aynı görüntüyü yansıtamadı.

Daha iyi organize olan, orta alanı iyi kullanan ve fizik üstünlüğü olan Buca karşısında, maçın ilk yarısında etkili olamayan, ikinci yarıda daha iyi mücadele eden Konyaspor’da orta alandaki sıkıntı geride kalan 4 hafta da hala çözülemedi.

Teknik adamların ilk 11 tercihi ise ki, bu konu üzerinde önemle durulmalı- eleştirilen sorunların başında geliyor.. Teknik direktör Ziya Doğan’ın, forvette çok ağır olan ve top kullanma özelliği bulunmayan İvan ile birlikte orta alanda Peter ve Docka’da ısrar etmesi, bu futbolculara oranla daha yararlı olabilecek Hakan’ı kenar’da tutması, İvan’dan daha hareketli bir yapıya sahip Eser’i kadroya bile almaması ve Veli’yi defansın sağında oynatması, antrenmanlarda iyi bir görntü veren Ramazan’a şans vermemesi sorunların başında gelmekte.

Eskişehirspor maçının ardından yapılan eleştirilerde, teknik direktör Ziya Doğan’ın, oyuncuya mevki bulma yerine, futbolcuları daha yararlı olabilecekleri, alışılagelmiş kendi mevkilerinde oynatmalarının daha yararlı olabileceğini üzerine basa basa dile getirmiştik..  Bu sıkıntıları, Buca maçında bir kez daha yaşadık.. Hakan, oyuna sonradan alınmasına ve sol tarafta oynatılmasına rağmen  ikinci yarının en başarılı isimleri arasında yer aldı.. Ziya hoca, artık inadı bırakmalı ve Konyaspor’a yararlı olabilecek futbolcuları, hem de kendi mevkilerinde oynatmalı.

Konyaspor’un oyun sistemine baktığımız zaman, kanatların çok fazla kullanılmadığını, şut atılmadığını görürüz.. Oysa, teknik adamların pivot santrfor olarak ilk 11’de görev verdiği İvan’dan yararlanmaları için kanat varyasyonlarına daha çok önem vermeleri gerekiyor. Teknik adamlar, İvan, Konyaspor’a nasıl yararlı olabilir? Sorusunu iyi değerlendirmeli.. İvan, deplasmanda yapılan maçlarda, rakip defansı çıkarmama, Gaziantep maçında bunu çok iyi yaptı ve kanatlardan gelecek toplarda kafaya çıkması halinde Konyaspor’a katkı verebilir.. Yoksa, adam geçme ve top sürme özelliği bulunmayan İvan’ın kenarda oturması daha iyi olacaktır.  Tabi ki karar teknik adamların.   

Gaziantep deplasmanında galibiyetin kaçırılması ve 1 puan çıkartılması, hatta oynanan iyi futbol kimseyi aldatmasın. Konyaspor kadro yapısına bakıldığı zaman ligde en zayıf halkayı oluşturmaya devam ediyor. Hiç kimse havaya girmesin, evet takımda ümit var, ama ligin 4. haftasında dipteki takımlara baktığımıza zaman, hepsinin oturmuş, çok iyi kadrolara sahip olduklarını ve alacakları bir galibiyetle kendilerine daha üst sıralarda yer bulabileceklerini görmeliyiz. Bunun aksini söylemek futbola ihanet olur. O zaman, aklımızı başımıza toplamalıyız. İşi sıkı tutmalıyız. Ödemeleri zamanında yapmalıyız. Yoksa kendimizi her an tehlike hattında bulabiliriz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR