Sabit Horasan

Sabit Horasan

Konyaspor, 3 puan ile nefeslendi!..

Konyaspor, 3 puan ile nefeslendi!..

Konyaspor, kendisi için çok önemli olan maçta Gençlerbirliği’ni zorda olsa yenerek nefeslendi..
Puan cetvelinde, 14 puanla kendisinden bir basamak üste bulunan rakibi karşısında aldığı galibiyetle moral ve güven kazanan Kartallar, oyun olarak olmasa da puan olarak gelecek için umut vermeye devam etti.. Gençlerbirliği galibiyetiyle puanını 14’e çıkartan ve rakiplerinden Sivaspor’u 2, Bucaspor’u 3 ve Kasımpaşa’yı ise 6 puan geride bırakan Konyaspor, Gençlerbirliği maçında futbol olarak taraftarlarını yine hayal kırıklığına uğrattı. Rakiplerin puan kaybetmesi Konyaspor için teselli olmaya devam etti… Tabiî ki, bu nereye kadar gider bilemiyoruz...
Konyaspor teknik adamları da yaptıkları yanlışlıklarla yine ön plana çıktılar.
İşe öncelikle, maç kadrosundan başlayalım.,. 
Konyaspor teknik direktörü Ziya Doğan, bir hafta önce ilk 11’de oynayan Klein’i 18 kişilik kadroya bile almazken, yine Kasımpaşa maçında oyuna sonradan giren ve seyircinin tepkisi üzerine tekrar saha kenarına alınan İvan ise 18 kişilik kadroda kendisine yer buldu.. Ayrıca, geçtiğimiz hafta oyuna hiç bir katkısı olmayan, bununla birlikte hafta içerisinde Almanya’ya gittiği için yeterince antrenman yapamayan Erdal da maç kadrosuna girdi ve ikinci yarıda da oyuna dahil oldu..  7 kişilik maç kadrosunda yedek kaleci dışında bir defans, bir orta saha ve 4 tane de forvet oyuncusu yer aldı.. Bunlar, nasıl yaman bir çelişki anlamak zor.. Açıkça, şunu iddia ediyorum ki, Konyaspor teknik adamlarının 18 kişilik kadroya almadığı bir Eser, hem Tazameta’dan, hem de İbrahima Bangoura’dan daha iyi futbolcu..
Oyuncu değişikliklerinde de yanlış yapıldı..
Takım ruhuna uymadığı gerekçesiyle gole çok yakın olan Peter’i oyundan alan teknik direktör Ziya Doğan, 90 dakika boyunca sadece bir şut atabilen ve bırakın asistliği pas bile atamayan Montano’yu oyunda nasıl tuttu anlayamadık. Teknik direktör Ziya Doğan, sonucu değiştirme adına, risk alarak orta alanı boşalttı ve forvet sayısını artırdı.. Bu uygulama ters tepebilirdi.. Ancak, Ziya Hoca’nın oynadığı kumar, rakibin beceriksizliği sonucu bu kez kısmen de olsa tuttu ve hoca kendisini bu kez de kurtardı.  
Elbette ki, galibiyet çok önemliydi.. Çok sevindik.. Ama, oyun için aynı şeyleri söyleyemeyiz.
Konyaspor, maçın ilk yarısında, Peter ile golü bulmasına karşın yine iyi değildi.. İkinci yarıda biraz toparlanan yeşil-beyazlılar, 3 puanı defans oyuncusu Kere’nin golüyle kurtardı..
Gençlerbirliği, eksik kadrosuna rağmen Konyaspor’dan daha iyi oynadı. Rakip takım teknik adamlarının takımın en iyisi Hurşut’u oyundan alması Konyaspor adına artı biri hareketti. 
Bu galibiyet Konyaspor için çok önemliydi.. 
Kartallar, Sivas deplasmanına bu galibiyetin verdiği yüksek moral ve güvenle gidecekler..  Sivas’da alınacak bir veya üç puan Konyaspor’u, hem Galatasaray, hem de ikinci yarı öncesi iyice rahatlatacak.. Bunun gerçekleştirilmemesi için bir neden olmasa gerek.. Konyasporlu futbolcular takım ruhunu sahaya yansıtmaları halinde Sivas deplasmanından istedikleri puan veya puanlarla döneceklerdir..
Transferde ise çalışmaların devam ettiği bildiriliyor.
Acele edilmesinde yarar var sanırım.. Çünkü, bir çok takım kadrolarını güçlendirmek için transfer yapacak.. Hem de aynı futbolcular üzerinde durulmakta. Bu futbolcuları kaptırmama adına transfer bir an önce bitirilmeli..  
Ancak, yapılması planlanan nokta transferler de geçmişte olduğu gibi laf olsunu diye yapılmamalı..
Transfer edilmesi gereken bazı futbolcuların isimlerini geçtiğimiz hafta içerisinde yayınladık. Bunlara, Beşiktaş’tan Yusuf Şimşek’i de ekleyebiliriz.
Konyaspor yönetim kurulu hangi mevkilere transfer yapacak kesin olarak açıklanmadı ama, bir kaleci ve alternatifi olmaması adına iyi bir defans oyuncusu transferi de kesinlikle gerçekleştirilmelidir..
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR