Konya'nın risk haritası oluşturuldu! Artış var

Konya'nın risk haritası oluşturuldu! Artış var

Uyuşturucudakaranlık tabloKonya'nın uyuşturucu madde kullanımında Türkiye'de 13’üncü sırada yer aldığı söyleyen Gül Gençlik Derneği Başkanı Yakup Özkurt, “Uyuşturucu kullanımında maalesef Konya'da da artış var” dedi

Türkiye’de uyuşturucu bağımlılarının sayısı her geçen gün artıyor. Binlerce genç, madde bağımlılığı yüzünden hayatından oluyor. Uyuşturucuya başlama yaşı, 13-14 yaşlarına kadar düştü. Konya'nın uyuşturucu kullanımında 13’üncü sırada yer aldığı öğrenildi. Madde bağımlılığı konusu büyük bir toplumsal sorun haline geldi. Gençlerin sadece uyuşturucu madde kullanmadığı, çok kolay şekilde temin edip, çakmak gazı içtiği de defalarca şahit olunan olay oldu. Özellikle gençler arasındaki uyuşturucu kullanımı, aileleri endişelendiriyor. Gül Gençlik Derneği Başkanı Yakup Özkurt, madde bağımlılığının engellenmesi için aile eğitiminin önemli olduğuna değinerek, Gül Gençlik Derneği ile gençleri bilinçlendirdiklerini kaydetti.

KONYA'YA YENİ BİR BİNA DAHA KURULUYOR

Gül Gençlik Derneği Başkanı Yakup Özkurt, uyuşturucu kullanımının Konya’da ve Türkiye genelinde arttığını dile getirerek, “Uyuşturucu kullanımında Konya’da ciddi bir artış var. Sadece Konya’da olan bir sorun değil bu. Tüm Türkiye'de bu sorun devam ediyor. Bu sorunun önüne yalnızca aile eğitimi ile geçebiliriz. Eğitim olmadan madde bağımlılığının önüne geçemeyiz. Bizler elimizden geleni yapsak da aile eğitimi iyi olursa ve iyi birey yetiştirilirse sorun olmayacak. Bu çalışmalara yardımcı olmak için eğitimden, spordan ve diğer alanlardan önleyici tedbirleri etkinleştirmemiz lazım. Bu tedaviyle ilgili 28 yataklı bir Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezleri (AMATEM) birimimiz var. Sağlık Bakanlığımız tarafından ilimize hizmet sunmak üzere 3 blok halinde ve 4 katlı yeni bir bina da daha şehre kazandırılıyor. İnşaat, çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Bu konuda da toplum olarak topyekûn mücadele edilmeli” diye konuştu.

KONYA’NIN RİSK HARİTASI OLUŞTURULDU

Konya’nın bağımlılık risk haritasının oluşturulduğunu belirten Özkurt, bağımlılık ile ilgili sürekli konferansların verildiğini söyledi. Özkurt, “Konya'nın bağımlılık risk haritası oluşturuldu. Proje kapsamında oluşturulan bağımlılık risk haritası, risk derecesi yüksek olan bölgelerden başlanarak oluşturuldu. Öncelikli olarak öğrenci ve velilerine yönelik madde ve madde bağımlılığıyla ilgili bilgilendirme amacıyla konferanslar verildi. Konferanslar projeksiyon cihazından sunum yapılarak verilecek ve anlatıma görsellik katılarak bilgilerin kalıcılığı sağlandı. Yapılacak bu konferanslarda gençte bağımlılık ile ilgili bilgilerin kalıcı olabilmesi amacıyla broşür, afiş gibi yazılı belgeler ile destekleme yapıldı. Bunun yanında ilimizde, madde bağımlılığı ile ilgili bilgilendirme yapmak ve proje ile ilgili bilgileri anlatmak hem de gençler ile direkt bir iletişim köprüsü oluşturabilmek için web sitesi hazırlanıp, uygulamaya sokuldu” şeklinde konuştu.

GENÇLERİN VE ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMLİ

Her çocuğun sağlıklı olması için bedensel ve zihinsel anlamda gelişimini tamamlaması gerektiğini vurgulayan Özkurt, sözlerine şöyle son verdi: “Her ebeveyn, çocuklarının sağlıklı ve mutlu olmalarını ister. Çocukların sağlıklı olabilmeleri için de bedensel, zihinsel, sosyal ve duygusal olarak sağlıklı gelişmeleri gerekiyor. Çocuklar bedensel, zihinsel olarak sağlıklı gelişimle karşılaştıkları sorunlara çözüm bulabilir ve doğru ile yanlışı ayırt edebilirler. Çocuklar sosyal olarak sağlıklı geliştiklerinde, iyi arkadaşlıklar sürdürülebilir, davranışlarının sorumluluklarını alabilir ve çevrelerindeki kurallara uyarlar. Çocuklar duygusal olarak sağlıklı geliştiklerinde, kendilerinin ve başkalarının duygularını fark edebilir, kendini doğru şekilde ifade edebilir ve zorlayıcı duygularla etkili bir şekilde başa çıkabilirler. Çocukların büyüme yolculuğunda onları engelleyecek bazı riskler bekliyor. Bu riskler, ebeveynleri korkutabilir. Ancak çocuklarınızı korumak için yapabileceğiniz en önemli şey, bu riskleri tanımak ve erken yaşta önlem almaktır. Bu alanı iyi bilmek ve iyi tanımak gerekir. Çocuklarımızın madde bağımlılığına başlamadan önleyici tedbirleri almak gerekli. Riskleri azaltmak için gençlerin ve özellikle çocukların eğitimi çok çok önemli. Madde bağımlılığından gençleri korumak için elimizden geleni yapacağız.”

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.