Sabit Horasan

Sabit Horasan

Kazanma zamanı

Kazanma zamanı

Konyaspor, Gaziantep maçını kazanmak zorunda..
Bir Gaziantep değil, iç sahada oynanacak, Beşiktaş maçı da dahil 7 karşılaşmayı da Konyaspor’un alması gerekir.. Bunun da ötesinde, deplasmandan da en az 3-4 puan çıkartabilelim ki, Konyaspor ligde kalsın.. Bu nedenle, iç sahada kaybedilecek her puan Konyaspor’un aleyhine olacaktır.
İkinci yarıda yapılan bir Bursaspor ve bir Eskişehir maçlarına baktığımız zaman, Konyaspor’da önemli gelişmeler olduğunu görülebilir.. Bir kere, orta saha ilk yarıya oranla çok daha iyi..Oyun orta alanda kilitleniyor.  İkincisi; takım ileriye çıkabiliyor..
Ama, bu yeterli mi? elbette ki değil.. Orta alanda, gol yollarını açacak kapasitede futbolcu transferi yapılamadı.. Gökhan bunu gerçekleştirir mi? zaman gösterecek.. Yoksa, Konyaspor zor gol atar ve zor maç kazanır..  
Konyaspor’da devam eden bir diğer sıkıntıda; kanatların yeterince kullanılmaması ve şut atılmaması. 
Yeşil-beyazlılar, bu eksiklerini de gidermeleri halinde daha iyi bir takım olacaktır. Ama, uyum sağlanıncaya kadar atı alan Üsküdar’ı geçmezse.. 
Evet, transferler geç yapıldı, takımda uyum sorunu var. futbolcular bir birlerini tanımıyorlar. Ama, bu mazeretlerin arkasına sığınmamalıyız.. Gece gündüz çalışarak, şehir olarak Konyaspor’a destek olarak bu sıkıntılı dönemden bir an önce kurtulmalıyız.
Bunu da birlik içerisinde gerçekleştirmeliyiz..
İnanıyoruz ki, Konyaspor Pazar günü taraftarlarının vereceği destekle Gaziantepspor’u yenecek ve derin bir nefes alacak. Futbolculara güveniyoruz.. Çünkü, ligde geri dönüşü olmayan bir döneme girdik. Her maç çok zor.. Yönetim, eldeki olanaklar içerisinde transfer yaptı. Eksik veya yüksek.. Şimdi iş teknik adamlara ve futbolculara kaldı.. Onlarında bu haftadan başlayarak galibiyetleri seriye bağlayarak Konyaspor’u layık olduğu yere çıkartacaklarına inanıyoruz. 
Gaziantepspor maçında taraftarlara da büyük görev düşecek.. Hani, bir Gaziantep maçı mı? elbette ki, değil.
Taraftarlar Konya ve Konyaspor’a yakışır tezahüratlarla lig sonuna kadar iç sahada oynanacak maçlarda takımı desteklemeli ve hiç olmazsa bundan sonraki haftalarda tüm Türkiye’ye örnek olmalıdır.. 
Söz taraftarlardan açılmışken, Eskişehir maçı gidiş ve dönüşünde yaşananları bir kenara bırakıyoruz.. Konyalılığa ve Konyaspor’a yakışmayan bu davranışları açıklamak bile istemiyoruz..
Hatta önerimiz; Konyaspor yönetiminin buna el koyarak bundan sonra deplasmanlara taraftar götürülmesini önlemek olmalıdır.
Şekerspor’da yeni dönem başladı.. 
Mehmet Altıparmak büyük umutlarla getirildi.. Başarılı olduğu dönemler ve takımı yaktığı maçlarda oldu.. Altıparmak ile Pursaklar maçı sonrası yollar ayrıldı.. Bu ayrılığın sinyalleri birkaç hafta önce verildi.. Soyunma odasında yapılan münakaşalar,  Pursaklar maçı sonrası su yüzüne çıktı..
Yeşil-beyazlılar, Mehmet Altıparmak’ın ardından çıktıkları ilk maçta Fethiyespor’u deplasmanda yenerek lige yeniden döndüler. İnanıyoruz ki, başarıların devamı gelecek.
Şimdi yeni teknik direktör konusunda temaslar sürdürülmekte.. İlk sırada da sanırım Hamza Hamzaoğlu var. Hamza, geçmişte Konyaspor’da futbol oynadı. Kendisini tanıyoruz, ama teknik adamlığı konusunda ne söylersek yanlış olur..
Bence, bir adama bağlı kalmak yerine başka isimler üzerinde de durmakta yarar vardır.. Örneğin, bir Hakan Aslantaş.. Tabi ki, bizi ilgilendirmez. Kararı Şekerspor yönetim kurulu verecek. Hatta, Konyalı teknik adamlarda bu iş için biçilmiş kaftan.. Bence Konyalıları değerlendirmek daha yararlı olacaktır.
Uluslar arası 1. Konya Çocuk Spor oyunları için düğmeye basıldı.    
Bu yıl, en az 3 branşta gerçekleştirilecek oyunlar, ileri ki yıllarda geleneksel hale getirilerek İstanbul, Ankara, İzmir gibi İl’ler de daha geniş ve olimpiyat şeklinde düzenlenecek.
Gençlik ve Spor Genel müdürlüğü oyunlarla ilgili olarak Konya’ya 150 bin TL’lik bir destek verdi.. Başta Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız ve personeli çalışmalarıyla olmak üzere Büyükşehir Belediyesi ve Şeker fabrikası oyunlar için kesenin ağzını açtı..
Oyunların proje direktörü, gazeteci arkadaşımız Ömer Altay, bazı kaygılarından doyalı bir basın toplantısı yaptı.. Bence, Ömer Altay, görüşlerini yeterli şekilde açıklayamadı veya açıklamak istemedi. Toplantıda belki bazı çevrelere veya kişilere mesajlar verdi, ama yaptığı konuşmada sanki Konya destek vermemiş gibi bir görüntü çizdi.. Oysa, destek vermeyen Konya değildi tabiî ki.. Ömer Altay’da bunun bilincinde. Zaten bir Konyalı olarak oyunların ilk kez Konya’da yapılması için yola çıktı.  Umarız ki, oyunlara çelme takan olmaz ve 20-23 Nisan tarihlerin de Konya’da gerçekleştirilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR