Sabit Horasan

Sabit Horasan

Kartalın Bursa sınavı

Kartalın Bursa sınavı

Süper lig başladı.. Konyaspor ilk sınavını bugün, deplasmanda geçen yılın şampiyonu Bursaspor’a karşı verecek.

Zor bir maç.. Ama, Konyaspor zorlukların altından her zaman kalkmasını bilmiştir.. Bu kez de öyle olacaktır.. Temennimiz, Konyaspor’un Bursa deplasmanından en az puan çıkartarak lige iyi başlamasıdır. Alınacak 1 puan bile, yeşil-beyazlı temsilcimiz için moral olacak ve takımın önünü açacaktır.

Konyaspor puan alır mı?.. Elbette ki bunu gerçekleştirebilir..

Bunun için de önce inanmak lazım.. Sonra takım oyunu oynamak, iyi mücadele etmek lazım.. Bu unsurların hepsi Konyaspor’da vardır.. Yine tekrarlıyorum, ligdeki takımlar arasında en zayıf halka olarak görülen Konyaspor’un, takım oyunu oynaması, rakibin kanatlarını iyi kapatarak ayağa paslarla topa daha çok sahip olması halinde Bursa deplasmanından puan çıkarması asla sürpriz olmaz..

Konyaspor, yabancı futbolcularının tanınmaması nedeniyle kapalı bir kutu.. Özel maçların kamp merkezlerinde veya deplasmanda oynanması nedeniyle takımı görme olanağı da bulamadık. Bu nedenle, Konyaspor çok iyi veya çok kötü şeklinde görüş belirtmemiz de yanlış olur..

Yöneticilerin, teknik adamların yaptıkları açıklamalar doğrultusunda, yeşil-beyazlı takım ligde sürpriz yapmaya hazır. Bu da umarız ki Bursa deplasmanında başlar ve lig sonunda sevinen taraf Konyalılar ve Konyaspor olur..

Konyaspor yönetim kurulu, eleştirilerden yakınıyor. Transferin başladığı günden buyana her yapılan eleştirildi. Tabi ki, doğru işlerde var.. Maddi olanaksızlık içerisinde iyi veya kötü de olsa transferi kısa sürede gerçekleştirmek hiçte kolay değil..

Ancak, yapılan çok eleştirinin de haksız olmadığını açıkça söyleyebiliriz.

Başkan herkesi kucaklamalı dedik, ama bunu yapmadı, doğru..

Yönetimde boşluk var dedik, doğru..

Transferlerde yanlışlıklar, eksiklikler ve fazlalıklar var dedik, doğru..

Ekonomik sıkıntı var, Başkan ve yöneticilerin sesi çıkmıyor dedik, doğru..

Doğruların sayısı daha da artabilir.

Yabancı futbolcu transfer ediliyor, kampa katılan futbolcular hemen ardından gönderiliyor, ama hiç bir yönetici çıkıp, bizim oyun sistemimize uymadığı veya takıma uyum sağlamadığı için gönderdik demiyor.. Ama, futbolcu yaptığı olumsuz açıklamayla Konyaspor için kötü referans oluyor.. Konyaspor’un prestiji sarsılıyor.

Ayman’ın transferinde yönetim boşluğunu bir kez daha yaşadık.

Geçmişte iyi bir futbolcu olan, ancak yaşı nedeniyle iki sezon önce olduğu gibi bu yıl da Konyaspor’a yararlı olamayacağı düşünülen Ayman’ın transferi spor kamuoyunda olumlu karşılanmadı ve haklı olarak eleştirildi. Ayman’ın transferinde yaşanan ilginçlik yönetim boşluğunu apaçık ortaya bir kez daha koydu.

Transfer ayının başlarında, Başkan ve bazı yöneticilerin yapmış oldukları “Ayman’ın transferini kesinlikle düşünmüyoruz” şeklindeki açıklamalar, geçtiğimiz hafta içerisinde teknik direktör Ziya Doğan’ın açıklamasıyla tam bir tezat oluşturdu.. Ziya Doğan, “Ayman’ın transferini ben istememiştim, ama yöneticilerimiz istediler ve gerçekleşti” diyerek gelecek tepkileri çekmemek için topu üzerinden atmak istedi..

Burada üzerinde durulacak konu, bir tarafın yalan söylediği..

Evet kim yalan söylüyor.. Yönetim mi, yoksa her gittiği takımda kendine yakın çok sayıda futbolcuyu transfer ettirerek eleştirilen teknik direktör Ziya Doğan mı?..

Teknik direktör Ziya Doğan’ın bunu yapacağını transferin başlamasının ardından çok kez söyledik. Ziya Doğan gereksiz transferler istediği için daha 4-5 yıl içerisinde Konyaspor’dan ayrılmak zorunda kalmadı mı?

Konyaspor yöneticileri ne yazık ki bu gerçekleri göremediler ve yeni sezona da kendisiyle devam etme kararı aldılar.. En önemlisi de her şeyi Ziya Doğan’a bıraktılar, ama bu kez de elinden kurtulamadılar..

Yönetimden burada beklenen şey, “bir dakika hocam, Ayman’ı biz istemedik, sistemi oluşturamıyorum gerekçesiyle sen alınması istedin” açıklaması olmalıydı.. Tabiî ki, burada madem ki sistemi oluşturamadın neden daha önce transfere yaptırmadın? Sorusu da akla gelir. Takım, binlerce kilometre uzakta, Avusturya kampındayken, takımı görmeden ön liberoda eksiklik olduğunu defalarca söyledik. O zaman neredeydiniz, eksik vardı da.. Bu yanlışlıkları dile getirmek eleştiriyse söylenecek bir şey yok. Ayman’ın gelişi gibi gidişi de olay oldu.. Transferi büyük tepki çeken ve istemeyerek de olsa ayrılmak zorunda kalan Ayman’ın, adı var, ancak kendisi yok bir gazetenin elemanları tarafından yapılan röportajın kulübün internet sitesinde yayınlanması da Konyaspor adına üzücüydü..

Ziya Doğan iyi bir çalıştırıcı. Tecrübeli bir hoca ama, bu kaprislerinden kurtulamadığı sürece daha çok boşta kalır. Konyaspor yönetimi, Ziya hocaya sahip çıktı, ona inandı.. Umut ederim ki, Ziya Doğan bundan ders çıkarır ve aklını başına toplar. Kendisine inananları yapacağı gereksiz transferlerle hayal kırıklığına uğratmaz..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR