Sabit Horasan

Sabit Horasan

Karamsar olmamalıyız!

Karamsar olmamalıyız!

KONYASPOR’DA, düşüş, bu hafta da Orduspor beraberliğiyle sürdü.. İkinci yarıda 2 yenilgi, 3 beraberlik ve bir galibiyet alarak zirve yarışında önemli avantajı değerlendiremeyen Kartallar, son 11 haftaya, gol farkıyla üçüncü sırada girdi.. Ligin 21. haftasının ardından teknik kadroda değişiklik yapılan Konyaspor’da, geride kalan iki hafta oyun formatında bir değişiklik olmadığını gördük. Ligin başından buyana devam edip gelen yanlışlıklar, sıkıntılar Orduspor maçında da kendisini gösterdi. Orta alanda organize olamayan, yardımlaşmayan, forvet oyuncularını topla buluşturamayan, şut atmayan, kanatları iyi kullanamayan yeşil-beyazlı ekibin bu sistemle gol atmasının olanaksız olduğunu apaçık bir kez daha görüldü..
KONYASPOR teknik adamları, oyun sisteminde değişikliğe gitmedikleri sürece, dahası 4-4-2’ye dönmedikleri, futbolcuların topu orta alanda tutmadıkları, forvet elemanlarını gol alanlarında topla buluşturamadıkları, kanatları  iyi kullanmadıkları sürece Konyaspor ne kadar mücadele etse de maç kazanılması tesadüflere veya kişisel becerilere kalacaktır.. Bu da Kartallar adına zirve yarışında önemli kayıplara neden olabilir.. Ligde 23. hafta maçları oynandı, ama Konyaspor hala takım olamadı.. Bu gerçekten üzücü. Söz gelmişken, yönetici ve teknik adamların Orduspor maçının ardından hakemle saha ortasında söz düellosuna girmeleri de çok yanlış olsa gerek. Bu tür davranışlar Konyaspor’a hem yakışmaz, hem zarar verir.
EVET, Konyaspor göze hoş gelen futbol oynamıyor ama, Konyaspor adına her şeyi kestirip atmak, dahası, zirve yarışının bittiğini söylemek hem erken, hem de futbol adına yanlışlık olur.. Ligde daha 11 hafta gibi uzun bir süre var.. Daha çok şey değişebilir, şu anda zirve yarışını kovalayan takımlarda düşüş yaşayabilir,. Konyaspor belki avantajı iyi değerlendiremedi ama, kalan maçlarda aynı şanssızlıkların veya yanlışlıkların  devam edeceğini söylemekte yanlış olur. O zaman, karamsarlığa hiç gerek yok sanırım. Konyaspor taraftarları sabırlı olmalılar.. Kalan 11 hafta alınacak 22-25 puan, şu anki ki hesaplara göre  Konyaspor’u Süper lige taşıyacaktır.. Konyaspor’un lig ikinciliği  için en büyük rakipleri: Bucaspor ve Adanaspor.. Bu takımları da en az Konyaspor kadar zor bir dönem beklemekte.  Konyaspor, rakiplerine göre daha tecrübeli, daha kaliteli bir takım. Bu avantajları iyi kullanarak Kartal’ın lig sonunda Süper lige çıkacağına inancımız sonsuz.. 
BANK Asya 1. ligde, son 11 hafta da Konyaspor yönetimi, teknik kadro ve futbolcular kadar taraftarları da büyük bir sınav beklemekte.. Tüm Konya olarak 11 haftayı iyi değerlendirerek ya Süper lige çıkacağız, ya da Konya’nın beklentilerinin ötesinde işi boş verip yerimizde sayacağız.. Konya’ya, Konyaspor’a yakışan elbette ki birinci şık.. Dahası, Turkcell Süper lige çıkmak. Bu konuda herkes elini taşın altına koymalıdır.. Bunun için de gerekli para desteği sağlanmalı, ödemeler zamanında yapılmalı.. Bunun ardından da iş teknik adamlara kalmakta.. Son 11 hafta da takımı moral motivasyonu olarak iyi hazırlamaları gereken teknik adamlar kadar futbolcuların da oyunu güzelleştirme ve maç kazanma adına gerekli gayreti göstermeleri bir Konyasporluluk görevidir. Konya halkı ve taraftarların bunu beklemeleri de hakkı olsa gerek..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR