Sabit Horasan

Sabit Horasan

Ha gayret, olacak..

Ha gayret, olacak..

Sabır haftaları devam ediyor..
Gelişmeler, tüm eksiklere ve sıkıntılara rağmen iyi gibi..

Ama, bu sonuna kadar bu kadro ile gidecek değil.

Konyaspor’a tanıdığımız altı haftalık sürenin bitimine bir hafta kaldı.. Hadi, bunu bir hafta daha uzatalım..

Göztepe deplasman ve ardından Samsunspor ile iç sahada oynanacak iki maçın ardından söyleyeceklerimizi daha net olarak dile getirebileceğiz. Tabiî ki, kırmadan, dökmeden.. Eleştirilerimiz her zaman olduğu gibi yine yapıcı olacak..

Evet, gidiş iyiye doğru dedik. Bunu, Adana Demirspor maçının ilk yarısında, bu hafta da Tavşanlı maçında sergilenen futbol ve performansta gördük.

Torku Konyaspor iyi yolda..

Bu sıkıntıların, eksiklerin, hataların olmadığı anlamına gelmemeli..

Torku Konyaspor’da sıkıntılar devam ediyor. Bunlar en aza indirildiği zaman Konyaspor takım olma adına önemli yol katedecek.

Torku Konyaspor için, Tavşanlı Linyitspor maçının daha 37. saniyesinde gelen gol bir yerde büyük şans, bir yerde de şanssızlıktı.. Futbolda bir gerçek vardır, erken gelen gol iyi olmaz diye..

Ama, Kartallar bunu iyi değerlendirdi ve ardından ikinci golü buldu.. Attıklarından fazlasını da kaçırdılar..

Birinci dakikanın içerisinde gelen golden sonra konuk takım, Torku Konyaspor orta sahasındaki zaafları da iyi değerlendirerek yüklendi.. Bunun sonucu da bir top direkten döndü. Gol pozisyonları da buldular..

Ancak, orta alandaki sıkıntılara rağmen, Konyaspor defansı her geçen hafta daha da oturmakta..

Üçüncü bölge olarak adlandırılan forvet hattında ise, yeşil-beyazlı futbolcuların, ilk 45 dakikada topu daha çabuk ve daha olumlu kullanmaları sonucu goller geldi.. Bu Konyaspor adına olumlu bir gelişme.. Hatta, bu tür çıkışlar deplasman maçlarında daha çok yapılabilse, çapraz koşular gerçekleştirilebilse rakip defans hazırlıksız yakalanarak Konyaspor çok gol bulur diye düşünüyorum.

Erdal’ın düşürülmesi sonucu net bir penaltısı da verilmeyen Kartallar, Tavşanlı maçının ilk yarısında Sinan, Ömer Ali ve Neca ile üç net pozisyondan da yararlanamadı..

Torku Konyaspor’da, ilk yarıdaki futbolu ikinci yarıda göremedik. Oyunu rolantiye alan ve skoru koruyarak 3. bir gol bulmayı amaçlayan yeşil-beyazlı’lar, ilk devredeki gibi olumlu top kullanamadılar. Bunda da rakibin öne çıkması, alan savunmasını iyi yapması ve boş alan bırakmaması etken oldu. Tavşanlı, Bucaspor’a oranla daha organize olmuş bir takım. Böyle bir takımı yenmek Torku Konyaspor için moral ve güven getirmesi adına bir artı oldu.

Maçın ikinci yarısında, her iki takımda var güçleriyle mücadele edince ortaya zevkli bir maç çıktı. Öyle ki, maç belki de ligin başından buyana yapılan tüm karşılaşmaların en zevklisi oldu dersek yanılmayız.

Evet, Konyaspor iyi yolda.. Bir veya iki hafta daha bekleyeceğiz. Gerçek Konyaspor’u görme adına.. Sabırla bekleyeceğiz... İnanıyoruz ki, kazanan Konya ve Konyaspor olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR