Sabit Horasan

Sabit Horasan

Gidiş iyi değil!

Gidiş iyi değil!

Konyaspor’un gidişi hiçte iyi değil.
Bank Asya 1. ligde 6. maçını iç sahada Kartalspor ile oynayan ve 4. golsüz beraberliğini alan Konyaspor, özellikle iç sahada kaybettiği puanlarla dikkat çekmekte.
Sahasında yaptığı 3 maçta Kasımpaşa ve Kartalspor ile berabere kalan ve Tavşanlı Linyitspor’a yenilen yeşil-beyazlılar, Erciyes ve Buca deplasmanlarından 1’er, Sakarya deplasmanından da 3 puan çıkartarak açığı birazda olsa kapattı..
Ancak, Kartallar her ne kadar lige şampiyonluk umutlarıyla başlayan Karşıyaka ve Denizlispor ile birlikte geçen yıldan oturmuş bir kadroya sahip Giresunspor ile Sakaryaspor ve Güngören Belediyespor’u puan olarak altına alsa da, gol sıkıntısı yaşaması ve iç sahadaki puan kayıplarıyla düşündürmekte.. 
Bu tehlikeli gidiş ister istemez futbolseverleri karamsarlığa itmekte.

Kartalspor maçında izlediğimiz Konyaspor, geride kalan haftalara oranla daha vasat bir maç oynadı.. Mücadele vardı, ancak üretilen gol pozisyonu sayısının geçen haftalara oranla bu maçta düşük olması ve gol yollarındaki sıkıntının devam etmesi de ayrı bir düşündürücü. Şut atmayan, kanatları 90 dakika boyunca 2-3 kez dışında yeterince kullanmayan ve Robak’ı topla buluşturma adına orta yapmayan Konyaspor’un gol atması kişisel becerilere kalıyor.. Tabiî ki, o yetenekte futbolcu varsa.
Nitekim, Serkan’ın sakatlığı nedeniyle defansı önünde, orta sahanın göbeğinde Perez ile birlikte oynayan Serbay sık sık ileri çıkışlarla olumlu not aldı.. Ama, bunları yeteneksizliği mi, acemiliği mi, yoksa beceriksizliği mi? nedeniyle değerlendiremedi..
Konyaspor’da, Kartalspor maçındaki performanslarıyla iki kişiyi yürekten kutluyorum..
Birincisi; Gökhan gibi etkisiz  bir futbolcuyu 85 dakika ve ligin başından buyana kendisini nedense bir türlü gösteremeyen Ali Dere’yi 89 dakika oyunda tutan, onlara sabır gösteren teknik direktör Osman Özdemir.. Haaa, birde Sakarya maçında attığı golde kalan ve Kartalspor maçında etkili olamayan Recep’i de bu futbolculara eklemek lazım.. Genç Milli takımda da oynayan Ali Dere’nin sorunu varsa bir an önce çözümlenmeli. Yoksa, bu futbolcunun aklını başına toplama zamanı çoktan geçti.
İkinci ise; oyunda kaldığı süre içerisinde, sadece bir kez sağ kanattan yaptığı ortayla Serbay’ı topla buluşturan ve bir kez  de nasıl olduysa sağ beke kadar gelerek top çıkartan Gökhan Emreceksin.. İnanın ki, Gökhan’ın oyunu karşısında gözlerim yaşardı. Yani, bu futbolcunun yeri Bank Asya falan değil. Haksızlık ediliyor. Gökhan Süper ligde, hatta Milli takımda oynamalı. Yazık oluyor, Gökhan Emreciksin’e. Kendisi bir an önce Süper ligle buluşturulmalı.
Teknik direktör Osman Özdemir, Gökhan’ı korkusundan mı oynatıyor, yoksa yönetimden baskı mı? geliyor bilemiyorum ama, Pazar günü Konyaspor inanın sahada 9 kişi, hatta 8,5 kişiyle oynadı. Sonra da hoca çıkıyor, “üst düzel mücadelemizin karşılığı bu olmamalıydı” diye açıklama yapıyor.
Evet, Konyaspor ligde en iyi top tutan orta sahaya ve çok iyi kontratak futbolu oynayan rakibini geniş alan bırakmayarak ve defansını fazla ileri çıkartmayarak durdurdu ama, çok iyi mücadele demek insafsızlık olur.. Pazar günü sahada Kartalspor değil de bir başka takım olsaydı, sonuç hiçte böyle olmazdı. Teknik direktör Özdemir, o zaman 1 puanı da göremezdi.
Bu yıl Konyaspor’un antrenmanlarını izleme olanağı bulamadım. Geçen yıl Ziya hocanın ayarı sahada yaptırdığı bir çok antrenmanı izledim.. Merak ediyorum, Osman hoca kanat ve gol çalıştırması yaptırıyor mu, şut attırıyor mu?.. Bu tür çalışmalar yapılıyorsa, neden maçta uygulanmıyor.. Futbolcular neden uyarılmıyor.

Konyaspor, bugün deplasmanda Denizlispor ile karşı karşıya gelecek.
Lige şampiyonluk ümitleriyle başlayan, ancak umduğunu bulamayarak 15.  sırada yer alan Denizlispor ile gol atma becerisini gösteremeyen Konyaspor arasındaki maçta gülen kim olacak bilemiyoruz. 
Hani Erdinç ve Perez gereksiz yere kart görerek cezalı duruma düşmemiş olsalardı, Denizli deplasmanından da en az 1 puan gelebilir diyecektim.. Zor bir maç olacak. Denizlispor yeni bir başlangıç yapmak isteyecek. Ancak, yine de belli olmaz. Konyaspor bir Sakarya maçı tekrarını yaşatabilir kontrataklar iyi değerlendirilirse..
Tabiî ki, gönlümüz galibiyetten yana. 

Spor Toto 2. lig temsilcimiz Şekerspor ise, Bugsaş’ın ardından iç sahada ikinci yenilgisini Cumartesi günü Tepecikspor karşısında aldı..
Rakip çok mu? iyiydi, tabiî ki hayır.. Ama sen oynamazsan biraz çaba gösteren rakip takım daha iyi görünür.,
Senin futbolcun ahmakça bir hareketle kırmızı kart görerek takım arkadaşlarını 10 kişi bırakırsa, diğer bazı futbolcularda yeteneklerinin altında! bir oyun sergilerlerse yenilgi kaçınılmaz olur..
Şekerspor’da kadro ve teknik kadro yeni.  Takımın ligin ilk haftalarında çok iyi olması beklenemezdi. Yeşil-beyazlıların takım olabilmesi için ilk yarı sonunu beklemekte yarar vardı.
Ama, tüm bu gerçekler göz ardı edilerek teknik direktör Metin Altınay ile yollar ayrıldı.. Metin hoca kendisinin ayrılmakta ısrarlı olduğunu söyledi. Ancak, sezon başında kadroda büyük ölçüde revizyona giden yöneticiler hocanın takımda kalması için daha ısrarcı olabilirlerdi.  Ama hayırlısı, ne denebilir ki.. Umarız ki, her iki taraf için de daha iyi olur. Yönetimin yapacağı, futbolcuları uyarmak olmalıdır. Çünkü, her ne kadar kadro yeni de olsa Şekerspor Cumartesi günü izlediğimiz Şekerspor değildir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR