Mehmet Parlak

Mehmet Parlak

Gençlik ve iman

Gençlik ve iman

"Biz sana onların başından geçenleri gerçek olarak anlatıyoruz. Hakikaten onlar, Rablerine inanmış gençlerdi. Biz de onların hidayetini arttırdık." (Kehf Suresi 13. Ayet)

Rabbülalemin Kehf suresinin bu ayetinde gençleri övüyor ki o gençler Rabblerine iman etmiş gençler olarak vasıflandırılıyor.

Rabbine kesin bir şekilde iman eden genç olabilmek, Hz. Peygamber (sav)'in ifadesiyle imanın avucumuzdaki kor ateş olduğu şu zamanda gerçekten zor bir meseledir. Ancak bunu gaye edinmek azmedilecek işlerin başındadır.

Hepimiz imanlı, inançlı gençler yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Bunun için gece gündüz ne kadar çalışsak azdır.

Kim, hangi dernek veya vakıf; STK bunun için çalışma yaparsa kesinlikle yeterli değildir. Bu mühim hizmetin daha fazlası ve daha niteliklisini yapmak için toplum olarak gayret etmeliyiz.

Hiçbir STK başka bir STK'yı gençlik hususunda rakip görmemeli; hepsi elinden gelen gayretin daha fazlasını göstermekle meşgul olmalıdır.

Bu hizmetleri yürütürken evvelen gençliğin bir toplum için en değerli hazine olduğunun farkında olmalıyız.

Gençliğini ihya edemeyenler, geleceğini asla ama asla inşa edemez; aksine imha eder. Bu sebeple her bir gencimizi bir inci tanesi gibi görmeli, onu korumaya, hayır üzere yetiştirmeye özen göstermeliyiz. Unutmayalım ki kaybedilen her bir genç yarınlara bıraktığımız ağır bir vebaldir.

Bu doğrultuda yapılacak çalışmalarda bizim açımızdan dikkat edilmesi gereken hususları şöyle sıralayabiliriz:

1-Onlara rol model olalım.
2-Kuran öğretelim
3-Peygamberimizin hayatını öğretelim.
4-Gençlik dizilerinden uzak tutalım.
5-Onları bilekli ve yürekli yetiştirmek için gayret edelim.
6-Gençleri anlamaya çalışalım onların dünyalarına girelim.
7-Onların hatalarını büyütmeyelim.
8-Gençlere ilgi ve alaka gösterelim ve değer verelim.
9-Gençlere hayırlı çalışmalarda hata yapsalar bile görev verelim.
10-Peygamberimizin(as)ın etrafındakilerin çoğunun genç olduğunu unutmayarak onlara nasıl değer verdiğini ve onlar için nasıl dua ettiğini unutmayalım. Biz de dua edelim neslimiz için.

Sonuç olarak;
Gençliğin en büyük güç ve imkan olduğu bilinciyle her birimiz tüm gücümüzle bu yolda emek vermeli; sabır ve inançla bu çalışmaların takipçisi olmalıyız.

Hiçbir zaman gençlik bitmiş dememeli bunun yerine 'acaba ben kaç gencin elinden tutuyorum' diye sürekli muhasebe yapmalıyız.

Bizim umudumuz, yarınımız gençliğe harcadığımız emekle yeşerecektir. Sizleri hep birlikte gençlerin elinden tutmaya, gönüllerine dokunmaya davet ediyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Parlak Arşivi
SON YAZILAR