Sabit Horasan

Sabit Horasan

Federasyon seçimleri ve Konyaspor üzerine!

Federasyon seçimleri ve Konyaspor üzerine!

Futbol Federasyonunun olağan genel kuruluna sayılı günler kaldı..

Başkan sayın Mahmut Özgener’in çekilmesinin ardından, sayın Göksel Gümüşdağ ve sayın Mehmet Atalay da aday olmayınca başkan adayı sayısı bir’e indi..

Dahası, her ne kadar protesto için iki üç adayın daha çıkacağı söylenmesine karşın sayın Mehmet Ali Aydınlar tek aday olarak seçimlere girecek. Çünkü, bunların aday olabilmeleri için 62 üyenin imzası gerekmekte.. Yeni yönetim kurulunda öyle sanıyorum ki, Konya’dan yine Mehmet Baykan yer alacaktır.

Futbol Federasyonunun, ay sonunda yapılacak genel kurulunun ardından, yeni Başkan Aydınlar ve yeni yönetim kurulunu zor bir dönemle birlikte yoğun bir program beklemekte.  

Öncelikle, sayın Mehmet Ali Aydınlar’ın, geçtiğimiz günlerde kulüp başkanlarıyla yapmış olduğu toplantılarda,yabancı futbolcu kontenjanını kaldıracağı şeklinde söz verdiği şeklindeki söylentiler futbol camiasını ikiye böldü.

Bu söylentiler doğruysa, yazık ki, Türk futbolunu çok kritik günler beklemekte.

Ama, biz bu olasılıklara inanmıyoruz.. Mehmet Ali Aydınlar gibi, teorisyen, pratikte akılcı davranan bir kişinin Türk futbolunun önünü kapatma adına böyle bir karar alacağına olanak vermiyorum.

Çünkü, yabancı futbolcu kontenjanının serbest bırakılması demek, Türk futbolcuların yolunu kapatmak ve Milli takımın başarısını engellemektir.

Her zaman geçerli olan, Milli takımın başarısı yabancı futbolcu transferinden geçmez.. Aksine, yurt dışına gidecek futbolcu sayısının artmasından geçer.

Türk Milli takımı geçmişte Dünya üçüncüsü olduysa bundan kaynaklanmıştır.

Bu nedenle, sayın Mehmet Ali Aydınlar ile birlikte Futbol Federasyonunun yeni yönetim kurulunun yabancı futbolcu transferine kısıtlama getirmesi yerinde bir karar olacaktır. Yabancı futbolcu transferinde kontenjanın kaldırılması, sadece kulüplerin işine yarayabilir.. 

 Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulunu bekleyen bir diğer önemli görev ise, Türk futbolunun gerekli olan yapısal ve finansal açıdan yeni bir yapıya kavuşturmak olmalıdır.

Kulüplerin sağlıklı bir mali yapıya zorlanmasıyla, hem transfer çılgınlığının önünü geçilecek, kulüpler borç batağından kurtarılacak, hem de futbolun önü açılacaktır.. .

En büyük amacının Türk futbolunu dünya futbol arenasında yarıştırmak olduğunu vurgulayan sayın Aydınlar da öyle sanıyorum ki, hem bu değişiklikler, hem de yabancı kontenjanının azaltılmasından yana bir görüntü vermektedir. 

Başkan adayı Aydınlar, Bank Asya 1. lig, 2. lig ve 3. lig kulüp başkanlarıyla yapmış olduğu toplantıda, kulüpleri finansal ve yapısal olarak daha da güçlü daha rekabetçi hale getirip üst liglere daha hazır olmasını sağlamak istediklerini dile getirerek değişiklikler konusunda samimi ve kararlı olduğunu ortaya koydu.

xxx

Konyaspor’a gelince;

Parasal sıkıntı, her dönemde olduğu gibi yine ön planda.

Özellikle de Milos ve Theo’nun alacakları ile Robak’ın transfer taksiti ay sonuna kadar ödenmesi gerekmekte.. Aranan paranın bulunamaması yönetimi de zor durumda bırakmakta...

Aslında, eğri oturup doğru konuşacak olursak, yönetimin ligin bitiminde olağanüstü genel kurul kararı alması yerinde bir hareket olacaktı. Ama, başkan Bahattin Karapınar inat etti, “takımı düşürdü, bir de kayyuma bıraktı” dedirtmem” diyerek göreve devam etti. Tabiî ki, bu başkanın düşüncesi. Tüm Konyasporlular gibi bende takımın kayyuma kalacağına olarak vermiyorum.. Mutlaka bir yönetim çıkardı.. Hem de, ekonomik yönden daha güzlü bir yönetim. Hatta, yeni yönetim 3 milyon lirayı bir çırpıda çıkartabilirdi de..

3 milyon TL’lik para bulunsa, yönetim de rahatlayacak ve ardından da yeni sezon hazırlıkları başlayacak
Bu konuda da ön sırada, teknik direktör sorunu var.

FİFA’nın vermiş olduğu ceza nedeniyle, bu sezon transfer yapamayacak olan Konyaspor’da, yeni sezon kadrosu hemen hemen şekillendi gibi..

Evet, kadro; geçen yıldan kalan futbolcularla birlikte alt yapıdan gelen futbolculardan oluşacak. 

Zorunlu alsa da, bu bir yerde genç futbolcular için bir şans olarak değerlendirilmelidir. Gençler, kendilerini göstermek için ellerinden geleni yapmalılar. Bir daha böyle bir fırsat bulamazlar.

Teknik direktör konusunda da arayış devam ediyor tabiî ki. Ön sırada da Yılmaz Vural var. Bana göre, Yılmaz hoca ekonomik olarak bugünkü koşullarda Konyaspor için lüks olur. Çok iyi bir hoca mı? tabiî ki değil. Ama, takımın başına gelirse, Konyaspor’un vizyonu açısından da iyi olur diye düşünüyorum. Konyaspor gündemden düşmez hiç olmazsa.

Cemal Menteşe gelirse başarılı olur mu?, bilemiyorum. Veya başka kim var öyle Konyaspor’da çalışabilecek. Yönetim ser verip, sır vermiyor.

Yine tekrarlıyorum, bu takımı Konyalı teknik adamlardan başkaları başarıya götüremez. Karar yönetimin.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR