Yasin Köseoğlu

Yasin Köseoğlu

DOĞRULAR

DOĞRULAR

İnsanoğlu doğruyu yapıp sonuç aldığında mutlu olur. Hele ki bu doğrular sürekli gözünün önündeyse ve yeni yapmışsa daha bir mutlu olur. Konyaspor’da bu doğruları geç buldu. Sağ ve sol beklerin cezası dolayısıyla genç isimler şans buldu. Ve bu doğrular herkesi memnun etti, sevince boğdu.

***

İlk doğru Tolga Ünlü idi. Ali Turan’ın arkasında şans bulamayan Tolga, ilk fırsatı olumluya çevirdi. Savunmada açık vermedi. Hücum organizasyonlarına destek verdi. Üstüne gitti ilk golün asistini yaptı. Daha ne beklenebilirki zaten? Bir pozisyonda golle burun buruna geldi, onu da yazsa kahraman olurdu zaten. Haftalardır dediğim olay buydu benim. Israrım bu yüzdendi. Sanırım Uğur Hoca’da bu oyunu görür.

***

İkinci doğru ise Mehmet Uslu tercihi. Her ne kadar cezalı Ergün Teber’in yokluğunda mecburiyetten oynasa da şansını olumlu kullandı. Ergün gibi stoperlere yapışık oynayıp kanatında açık vermedi. Gerektiğinde hücuma destek verdi, mevkiisini kapattı. Genç yaşına rağmen oyunu göze hoş geldi sırıtmadı.

***

Bir başka doğru Selim Erdinç ikilisi. İlk haftalarda deneme tahtasına dönen stoper ikilimiz sonunda uyumu yakaladı. Hatasız oynayan Selim, Diarra gibi hızlı isme göz açtırmadı. Erdinç ise arkadan bindiren hücum oyuncularını marke ederek alan kapattı.

***

Mehmet Güven ismini çok eleştirmiştim. Ama yanılmışım. Haftalar geçtikçe oyunu ortaya çıkıyor. Gerek savunmada stoper ikilisine desteği olsun, gerekte hücum organizasyonlarında pas dağıtımı olsun mükemmel ilerliyor. Takıma uyum sağlamış duruyor. Ali Çamdalı ile ortada iyi ikili oldular. Önlerinde oynayan Recep ise her zamanki gibi çok çalışıyor çok koşuyor. Rakibi yıpratıyor. Ah bir de heyecanlı olmayıp, son vuruşlarda dikkatli olsa çok daha iyi olur.

***

Bir çift lafım da Uğur Tütüneker’e. Sen ki bu şehrin basın mensuplarını eleştiremezsin. İyi günde doğruları yazan kötü günde sineleri çeken insanları karalayamazsın. Yok efendim ter antremanına çıkmamışmış vs. Hem de bu sözleri yayıncı kuruluş mikrofonlarına konuşuyorsun. Ayıp vallahi ayıp. Yakışmadı sana. Herkes biliyor yönetimle aranın bozuk olduğunu. Herkes biliyor haftaiçi Nurullah Sağlam ile görüşüldüğünü. Ama kimse yazmıyor, sırf sana olan saygılarından. Bu saygıyı kaybetme lütfen.

***

Sonuç olarak bu hafta göze hoş gelen futbol izledik. Ve tabii geç bulunan doğruları gördük. Umarım teknik ekip bu doğrulardan dönmez ve galip gelen kadroyu bozmaz. Aksi takdirde zor günler yaşamaya devam ederiz.

***

Maçın 25. Dakikasında rakibi ile çarpışan Ömer Ali Şahiner’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Umarım tez vakitte sahalara döner. Bir geçmiş olsun da Mehmet Sedef’e. Havaalanında kalbinden sorun yaşayıp anjiyo olmuş. Futbol sahalarında görmek istemediğimiz kalp sorunlarını geçmişte, Meduna, Diop’tan hatırlıyoruz. Umarım Mehmet Sedef’te sağlığına kavuşur ve yeşil sahalara döner.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Yasin Köseoğlu Arşivi
SON YAZILAR