Sabit Horasan

Sabit Horasan

Direkten dönmek

Direkten dönmek

Tribünlerde büyük coşku vardı. Torku Konyaspor ve Bursaspor taraftarları takımlarını maç boyunca gönülden desteklediler. Atatürk stadında müthiş bir atmosfer altında oynanan maçın 42. dakikasında gerçekleştirilen şov yine mükemmeldi..

 

Torku Konyaspor adına iyi başlayan maç, kötü bitti. Bir başka deyişle, Konyaspor direklere takıldı. Sonuçta üzülen Konyalı futbolseverler oldu.

 

 

Karşılaşmaya dönecek olursak:

 

Kaybedilen her puan Torku Konyaspor adına telafisi olmayan bir eksi olarak yazılacaktı. Dahası, Konyaspor için daha önemli bir karşılaşmaydı. Alınacak galibiyet yeşil-beyazlı ekibin bulunduğu sıralamayı değiştirmeyecekti, ama puan olarak rahatlatacaktı.

 

Torku Konyaspor maça iyi başladı. Daha ilk dakikalardan itibaren futbolcularda maça iyi konsantre olmuş bir görüntü vardı. Bu dakikalarda bulunacak bir gol Konyaspor’u rahatlatacaktı. 22. dakikada Gekas’ın topunun direkten dönmesi büyük şanssızlıktı.

 

İlerleyen dakikalarda, kapalı defans yapan rakibi açmak adına yapılan gereksiz yan paslar Torku Konyaspor’un hızını kesti. Birde rakibin hava toplarını armut gibi toplamasına karşın, Konyaspor’un ısrarla havadan oynamasına tanık olduk.

 

Oysa, ayağa çabuk paslarla topu yere indirip ileriye taşıyarak oyunun rakip yarı alana yıkılması Torku Konyaspor’un rakip kalede daha etkili olmasını sağlayacaktı. Bunun sonucu da gol gelecekti. Nitekim maçın ilk 25 dakikasında ve Gekas’ın pozisyonunda bunu gördük.

 

İkinci yarıda, Torku Konyaspor’lu futbolcularda aynı istek yoktu. Soyunma odasında ne olduysa, takım değişti.

 

Pas yapmakta zorlanan, orta saha üstünlüğünü de kaptıran Kartallar, bunun sonucu da defansta çok iyi kapanan rakibinden üst üste kontratak yedi ve bunlardan biri de gol oldu.

 

Futbolda, hücumda kaybedilen ve dönen topların ne kadar tehlikeli olduğunu Pazar akşamı Bursa karşısında bir kaç kez açıkça yine yaşadık

 

Torku Konyaspor teknik adamları, rakibin iki kişiyle geliştirdiği kontrataklar karşısında gerekli önlemleri almayınca, ileriye giden futbolcular zamanında dönmeyince Kartallar 67. dakikada kalesinde golü gördü.

 

İkinci yarıda Thorvaldson ve Ali Çamdalı ile iki topu daha direkten dönen Torku Konyaspor’un, son dakikalardaki baskısı da sonucu değiştirmedi ve 9. hafta beklenmedik bir yenilgiyle sonuçlandı.

 

Hakemin penaltı pozisyonu dışında tercih haklarını rakip takımdan yana kullandığı maçta, 3 topun direklerde patlaması Torku Konyaspor adına büyük şanssızlıktı. Ancak, rakip futbolcuların geliştirdikleri kontrataklarda, Konya Demirspor’un yetiştirdiği genç futbolcu Ferhat’ın gol vuruşu dışında topu auta atmaları da bir yerde şans olarak görülebilir.

 

 

Oyuncu değişikliklerine baktığımız zaman:

 

Yedek kulübesinde sonuca etki yapabilecek futbolcuların oyuna alındığını görebiliriz. Hele birde Hasan Kabze Gaziantep deplasmanında gol atarak beraberliği getirdiyse, başka yapılacakta yoktu.

 

Ligde son haftalarda etkili olamayan ve ilk haftalardaki performansından uzak görünen Erdal’ın oyundan alınmasına diyeceğimiz yok. Ancak, Djalma Campos’un oyun dışına alınmasına bir anlam veremedik. Diğer futbolculara oranla daha diri olan, topu ileriye taşıma kapasitesine ve tecrübesine sahip bu futbolcunun yerine Recep’in aynı dakikalarda saha kenarına alınmasını bekledik.

 

Torku Konyaspor’da Ramos, Kokaloviç ve İshak’ın sakat olmaları nedeniyle kadro iyice daraldı.

 

Ocak ayına kadar transfer yapma şansı da olmadığına göre, ligin ilk yarısı bu kadro ile tamamlanacak. Tabiî ki, Ocak ayında gerçekleştirilecek ikinci transfer döneminde transfer yapılır mı? bilemiyoruz., Bu koşullarda yapılması gerekir gibi görülüyor.

 

Bu koşullarda teknik adamlara düşen görev, oyun içerisinde değişiklikler yapmaları olabilirdi.

 

Örneğin, Djalma Campos’u Recep’in yerine çekerek, hem ileride yalnız kalan ve hem de yeterli top alamayan Gekas’a destek sağlamaları sonucu değiştirebilirdi. Umarız bu Galatasaray maçında gerçekleştirilir.

 

Galatasaray maçında yapılması gerekenlerin başında, korkmadan rakibini üzerine gitmek, pres yapmak ve iyi alan savunması gelmekte. Bireysel markaj Konyaspor için hiçte iç açıcı görülmemekte.

 

Bursaspor maçına dönecek olursak, bu saatten sonra ne söylense, ne yazılsa önemli değil. 3 puan uçtu gitti. Umarız ki, bu yenilgiden de ders çıkartılır ve hatalar en aza indirilir.

 

Çünkü, Torku Konyaspor’un ligin ilk yarısında 25 puan barajına ulaşması için şiddetle puanlara ihtiyacı var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR