Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

Din İstismarcılığı

Din İstismarcılığı

CHP’nin çarşaf ve başörtüsü açılımı, kılık kıyafet ve şalvar söylemi ile tek parti zihniyetini tarif etmeye çalışması, İttihat ve Terakki Zihniyeti’nin sağ ve sol kanatları arasında polemik konusu olmağa devam etmektedir.

Partilerin, dinimize, değerlerimize, kültürümüze, tarihimize hizmet etme yarışı içerisinde olmaları gerekirken, söz konusu zihniyetin sağ ve sol kanatlarını oluşturan partiler, dini bir vecibe olan başörtüsünü ve değerlerimizi ideolojileri içerisinde eritme çabası içerisindedirler. İttihat ve Terakki Zihniyeti, şunu unutmasın ki, dinimiz, değerlerimiz ve kültürümüz bir ideolojinin içerisinde eriyip yok olacak bir yapıda değil, bilakis bütün beşeri sistemleri ve ideolojileri yapısı içerisinde eritecek ve onlardan üstün gelebilecek bir yapıya sahiptir; çünkü Allah’ın kelimesi yücedir; şeytanın kelimesi ise alçaktır. Başka bir ifade ile İslam dini yüce bir dindir. Beşeri sistemler ve ideolojiler ise denidir.
Kur’an-ı Kerimde şöyle buyrulur: “Eğer siz ona (Resulullah’a) yardım etmezseniz (bu önemli değil); Allah on ayardım etmiştir. Hani kâfirler onu, iki kişiden biri olarak (Ebu Bekir ile birlikte Mekke’den) çıkarmışlardı; hani onlar mağaradaydı; o arkadaşına: “Üzülme, çünkü Allah bizimle beraberdir.” diyordu. Bunun üzerine Allah ona (sükûnet sağlayan) emniyetini indirdi. Onu sizin görmediğiniz bir ordu ile destekledi. Ve kâfir olanların sözünü alçalttı. Allah sözü ise zaten yücedir. Çünkü Allah üstündür, hikmet sahibidir” (1).
MHP Genel Başkanı Bahçeli, CHP’nin söz konusu açılımlarını eleştirerek, “Ilımlı İslam’ın sağ ayağı AKP, sol ayağı CHP” demektedir. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da bu eleştiriye özet olarak şöyle cevap vermektedir: “… Dini siyasi simge niteliğindeki kıyafetlerin kamusal alanda kullanılmasını sağlamak için anayasa değişikliği girişiminde bulunmak neyin ifadesidir? Ilımlı olmayan bir din istimrarcılığının mı, yoksa siyasi pusu kurma geleneğinin mi ifadesidir? Ilımlı İslam mı dedin? Ilımlı İslam bir din projesidir. Bir siyaset projesidir. Bu siyaset projesine ait olanları, anayasamızın laik karakterini sarsmak için anayasa değişikliği peşine düşenlerin arasında aramak daha gerçekçi ve uygun olur” (2).
Bir din ve bir siyaset projesi olan “Ilımlı İslam Projesi” İttihat ve Terakki Zihniyeti’nin ebeveyni durumunda olan Batının bir projesidir. Bu proje (!) dünyada ve Türkiye’de yükselen İslam’ı akamete uğratma projesidir. Bu proje yeni bir proje değil; eskiye dayanmaktadır. Sadece söylemde, yöntem ve üslupta değişiklik vardır. Yahudi, Bedir Harbiyle (624) İslam’ın yücelişe geçtiğini görünce bu dinin yücelişini durdurmak için Uhud Harbi başta olmak üzere bütün harplerin müsebbibi olmuştur. Başarılı oldular mı? Sonları hüsranla bitmedi mi? Hayber’den sürülmediler mi? 1948’e kadar bir devlet kurabildiler mi?
Tarihten ibret alınmazsa bu şekilde tarih tekrar tekerrür eder. Sonunda İslam galip gelir. Kur’an-ı Kerimde şöyle buyrulur: “Bütün dinlerden üstün kılmak üzere, Peygamberini hidayet ve hak din olarak gönderen O’dur. Şahit olarak Allah yeter” (3).
Vakit geçmeden CHP, açılımını buna göre yaparsa hüsrana uğramaz. Cahiliye döneminde ön safta olduğu gibi, İslamî dönemde de ön safta olur. Cahiliye devrinde ön safta olan müşrikler, İslam gelince Müslüman olma şerefine nail olduklarından dolayı ön safta olmuşlardı. CHP, ne der acaba?
Kaynaklar.
1. Tevbe: 40
2. Taraf Gazetesi 11 Aralık 2008
3. Fetih: 28

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR