Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Denizi geçip, derede boğulduk.

Denizi geçip, derede boğulduk.

 

Konyaspor’a gelmeden bir durum var. Avrupa kupaları devam ediyor, Türk takımları hafta içi oynanan maçlardan sonra Avrupa’da bahara kalamadı ve havlu attılar. 80 li yılların başında Avrupa’ya gidenler hep sahadan boynu bükük ayrılırdı. Arada birkaç sürpriz sonuç aldığımız maç ve turlar oldu ama hep hüsrandı. Derwall ne zaman geldi Türk futbolu biraz Avrupa’da başarılı olmaya başladı. Son 3 4 sezondur ise hep başarısızlık. Avrupa’da futbola en çok bütçe ayırıp para harcayan 6. Üske olan Türkiye kulüpler düzeyinde 13. Sıraya indi ve artık Şampiyonlar ligi ve Avrupa ligine direk katılım hakkımız kalmadı. Bundan sonra Avrupa Türkler için uzun süre hayal olarak kalacak.

Atasözlerini ve deyimleri çok severim. ‘’Denizi geçip, derede Boğulmak’’ bu deyimin manasını hepimiz biliriz.

Konyaspor pandemi gölgesinde devam eden ligde oldukça iyi gidiyordu.

11 maçta 7 gol yiyen Konyaspor ümit veriyordu. Ankara deplasmanı öncesi galibiyeti olmayan rakibi düşününce Konyaspor her türlü puan çıkarıp, kendini üst tarafa atar diye bir düşüncemiz vardı.

Denizleri geçen Konyaspor, Ankara’da derede boğuldu.

3 lü savunma oynamak zordur, geçen hafta 10 kişi kalan rakip karşısında Konyaspor 3lü savunma ile aksamamıştı. Bu hafta hücum bölgesinde rakibi rahatsız edemeyince rakip defanstan iyi oyun kurdu ve basketbol maçı gibi bir maç izledik, seyir zevki açısından keyifli bir maç vardı. Ankaragücü-Konyaspor müsabakasını izleyenler 7 gol ve bolca pozisyon izledi. Deplasmanda forvetsiz oynayıp 3 gol atan Konyaspor, kalesinde saçma sapan 4 gol gördü. 

Konyaspor Ankara’da tuhaf bir maç oynadı, üretkenlik konusunda sıkıntılı olan Jevtoviç bu hafta bize bambaşka bir futbolcu izletti ve beni şaşırttı, atılan 3 golde de Jevtoviç’in katkısı vardı. Ömer Ali henüz sakatlıktan çıkıp form tutamamış, Hurtado ne oynadı ben anlamadım, forvet gibiydi ama top alamadı, top tutamadı. İsmail hocanın Miya hamlesi çok geç kaldı. 

Defansta ise kaleci Sehiç gününde değildi, Adil çok hata yaptı. 

Konyaspor Ankara’da kazanmış olsa, kendin üst gruba atacaktı, devreye 28 puan ve üzeri girebilirsen devre arası takıma iyi takviyeler yapabilir ve sorun yaşamazsın. Konyaspor rakibini ciddiye almamış, nasıl olsa kazanırım demiş. 

Çok büyük hata, ligde 11 maçta 7 gol atabilen Ankaragücü Konyaspor’a 4 gol birden attı ve lige yeniden başladı.

Bunları söylerken pandemi gerçeğini unutmamak gerekiyor, pandemi dönemi herkes herkesi yenebiliyor. Futbolun ne tadı var nede tuzu, taraftar olmadan futbol olmuyor. Heyecan yok, azim yok, hırs yok. 

Küflü peynirden, böreği yapmışsın da tereyağı koymamışsın gibi oluyor…

 

Konyaspor haftaya sakatlıklar ve kovid19 nedeniyle kadro kurmakta zorlanan, sahaya 13-14 futbolcuyla çıkabilen Sivasspor’u konuk edecek. 

Konyaspor ilk yarıda kalan 9 haftada en az 12 puan toplaması gerekiyor. Bu sadece ligdeki konumla alakalı değil, ekonomik sorunların büyümemesi ve rahat etmek için de çok önemli. Yol yakınken tedbir alıp uygulamak gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR