Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

CHPnin Kuran Kursu Açılımı

CHPnin Kuran Kursu Açılımı

CHP’nin başörtüsü ve çarşaf açılımından sonra şimdi de Kur’an Kursu açılımını görüyoruz. CHP, her mahallede bir Kur’an kursu açacağını vaat ediyor. Tekkeleri açacağını vaat ediyor. Tarikatlarla barışmak ve onlarla diyalog kurmak istiyor. Nitekim birkaç gün önce “Kadir-i Tarikatı”ndan olduğunu iddia eden biri 30 bin taraftarı ile CHP saflarına katılmıştır.

Bazı çevreler bu bir seçim yatırımı demektedir. Biz ise olumlu bulmaktayız. Çünkü başörtüsü, dini bir vecibedir. Her mahalleye bir Kur’an Kursu’nun açılması gerekir. Tekkelerin açılması zaruridir. Tekke’nin yerini alması için açılan “Halk Evleri” CHP’nin ideolojisini işlediği için yerini tutamamıştır. Bu nedenle “Halk evleri “ kapatılmıştır.  “Cem evleri” de tekenin yerini tutamaz; çünkü “Cem Evleri” sadece sözde “Alevi”lere hitap etmektedir.

 Müslümanlar Medine-i Münevvere’ye yerleştikleri zaman Resul-i Ekrem (s.av.) Efendimiz, çocukların mahalle mescitlerinde okuma ve yazma öğrenmelerini emretmiştir. O günden beri her mahallede yazı ve Kur’an öğretimi yapılmıştır.

 CHP, batılılaşma adına başörtüsünü resmi kurumlarda, okullarda ve üniversitelerde yasaklamıştır. Çarşafı zorla çıkartmıştır. Daha da ileri giderek çarşaf ve başörtüsü aleyhinde tiyatro tertip etmiş ve piyesler hazırlamıştır.  Tevhid-i Tedrisat Kanunu (3 Mart 1340 (1924) çıkartarak medreseleri kapatmış. Mahalle Kur’an Kursları’nı yasaklamıştır. 30. 11. 1351 (1925)  de kabul edilen 677 sayılı kanunla Tekkeleri kapatmıştır.

 28 Şubat 1997 post –modern darbesiyle Kur’an öğretimi on beş yaşına kadar yasaklanmış; İmam Hatip Liselerin orta kısmı kapatılmıştır. İmam Hatip Liseleri mezunlarının üniversitelerde okumalarını önlemek için meslek liseleri için kat sayı zulmü başlatılmıştır Bu zulüm halen yürütülmektedir. Din Kültürü dersinin zorunlu olmaktan çıkartılması için girişimlerde bulunulmuştur.

 Hâsılı, Tanzimat’tan beri Türk milletinin manevi damarlarının tümünün kesilmesi için gereken her şey yapıla gelmiştir. Buna rağmen halk kendi imkânlarıyla kendini yenilemeye çalışmıştır.

 CHP bu sebeple halktan kopmuş; dinsiz bir pati imajını kazanmıştır. Bu imajı silmek için seçim arifesinde söz konusu açılımları başlattı. İnşallah CHP için bu bir başlangıç olur; arkası gelir.

Bir millet sadece madde ile ayakta duramaz. Maddi ve manevi değerleriyle ayakta durur. Maddi ve manevi değerleri belirleyen dindir. Batı medeniyetini oluşturan dinler Yahudilik ve Hıristiyanlıktır. İslam medeniyetini oluşturan din ise İslam dinidir.

İslam İnkişaf ettiği zaman Roma İmparatoru Heraklius, çevresine  “Müslüman olun kendinizi kurtarın”  demişti. Çevresindekiler homurdanarak reddettiler. Batı,  kendi kültürü (dini) içinde çıkış aradı ve bugüne gelmiştir.

Jön Türkler, kendini korumak için batı’yı kıble edinmiştir. Bunun sonucu Batı adına halkının diniyle,  örf ve adetleriyle, gelenek ve görenekleriyle mücadele etmiş ve bu mücadele devam etmektedir.

CHP’nin yapacağı iş, meseleyi kökünden halletmesidir. Laikliğin dini eğitimin önünde bir engel olmadığı, bilakis din hürriyetinin bir teminatı olduğunu anlatmalı. Bunun için anayasa değişikliğine gidilmesi için üzerine düşen görevi yapmalı. Akabinde aldığı belediyelerde her mahalleye bir Kur’an kursu açmalı. Resmi kurumlarda, okullarda ve üniversitelerde başörtüsü yasağı kaldırılması için çalışmalı. Tekkelerin açılması için girişimde bulunmalı. Din eğitiminin ilköğretim birinci sınıfından itibaren başlatılması ve üniversite son sınıfa kadar okutulması için çalışmalı.

Aksi halde CHP’nin samimiyetsiz bir parti olduğu tescil edilmiş olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR