Sait Çelik

Sait Çelik

Buyrun, başlıyoruz…

Buyrun, başlıyoruz…

Bugün meslek hayatımın ilk köşe yazısını yazıyorum. 2019 yılında fakülteden mezun olduktan sonra meslek hayatına atılmam biraz zaman aldı.  Mesleğe ilk adımımı Ankara’da 2020 yılında savunma sanayi üzerine haber yapan bir internet sitesinde editör olarak attım. 

**

Daha sonra memlekete döndüğümde Merhaba Gazetesi’nde muhabir olarak çalışmaya başladım. Her ne kadar bu mesleğin üniversite eğitimini almış olsam da işin pratik kısmında tecrübeniz olmayınca zorlanıyorsunuz. Ancak bu zorlanmayı kısa süre de atlattım. Şu an ise elimden geldiğince bu mesleği en iyi şekilde icra etmeye çalışıyorum 

**

Bugün meslekte 1 yılıma yaklaşırken sizlerle köşe yazımdan seslenebilmenin gururunu ve heyecanını yaşıyorum. Bu fırsatı bana verdiği için başta gazetemizin İmtiyaz Sahibi Halid Şen ağabeye ve Yazı İşleri Müdürümüz İbrahim Büyükeken’e çok teşekkür ediyorum.

Hayatta her zaman yeniliklerden yana oldum. Netice itibariyle değişim, tamamlanamayan bir süreçtir. Aslına bakarsanız bu söz benim hayat felsefemi ifade ediyor. Doğru ve haktan yana olarak her zaman değişmeyi ve gelişmeye çalıştım.

**

Bu mesleği bana sevdiren en güzel yan da bu oldu. Bu mesleği yaparken her zaman farklı bir şeyler söyleyebilir, kimsenin dikkat etmediği konulara dikkat çekebilirsiniz. Ben de hayatım boyunca bunu yaptım. Yaşım henüz genç olsa da insanlara her zaman farklı bir bakış açısı sunmaya gayret ettim.

**

Gazetemizde çalışan meslektaşım Eyyüb Karakuzu ile farklı işler yapmaya çalıştık. Yazılı basın ile dijital alanı birleştirmeyi amaçladık. Bu doğrultuda çalışmalar yapmaya başladık. Örneğin gazetede okumuş olduğunuz herhangi bir haberin kare kodu ile telefonunuzda videosunu izleyebilirsiniz. Bu ve daha başka birçok çalışma yaptık. İlerde de çok daha iyi projelerle sizlerle buluşacağız.

**

Dedim ya değişim tamamlanamayan bir süreçtir diye, bundan sonra kaleme almaya çalışacağım yazılarımda bir farklılık ortaya koymayı amaçlayacağım. Özellikle üniversite eğitimim sırasında dikkat ettiğim söylem ve analiz temaları ile yazılar yazmayı hedefleyeceğim. Söylem ve analiz; konuşma ve metinler aracılığıyla oluşan, anlam ürünleri ile ilgilenen geniş kapsamlı sosyal ve kültürel araştırmalar içinde kullanılan bir araştırma yöntemidir. 

**

Bu doğrultuda ben elimden geldiğince haddimi ve kendimi bilerek söylemler ve reklamlar üzerinden nasıl mesajlar verildiğini anlamaya ve aktarmaya çalışacağım.

Selam ve dua ile 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Sait Çelik Arşivi
SON YAZILAR