Rumeysa Zügül

Rumeysa Zügül

Bir yanımız Kadir Şeker bir yanımız Emine Bulut

Bir yanımız Kadir Şeker bir yanımız Emine Bulut

9 ay boyunca tüm Türkiye Konya’da yaşanan Kadir Şeker olayını konuştu. Kadir’in iyi niyeti, Kadir’in yardımseverliği, Kadir’in kadına olan sevgisi ve saygısı. Ne söylenebilirdi ki Kadir’e bunlardan daha başka. Kadir iyilik yapmak istemişti, Kadir bir kadına yapılan şiddetti durdurmaya çalışmıştı.

Olay yeri incelemesi, tanıkların dinlenmesi, Kadir’in ve diğerlerinin ifadeleri. Hep bir umut ile Kadir’in gönlündeki masumiyetin galip geleceğini ve Kadir’e suç bulunmayacağını bekledik ama olmadı. Mahkeme heyeti, “kasten adam öldürme” suçundan müebbet hapis cezası verdi. Heyet, Şeker'in cezasını haksız tahrik nedeniyle 15 yıla, iyi hal indirimiyle de 12 yıl 6 aya düşürdü.

Kadir’in üzerinde taşıdığı bıçak ile ilgili karar aşamasında bir detay verilmediğini gördüm ama şahsi düşüncem o bıçağın varlığı mahkeme heyetinin karar aşamasında etkili olan unsurlardan biriydi.

Eh bee Kadir!

Kendini korumak için yanında bulundurduğun o bıçak seni koruyamadı Kadir…

Senin için o kadar üzgünüz ki, küçük umutlarımızı dağ ettik bekledik senin masum olduğunu duyurabilmek için. Olmadı Kadir, maalesef olmadı.

Ne olursa olsun gerçekçi bakmamız lazım ve şunu da söylememiz gerek. Ortada hayatını kaybetmiş başka insan var. Kimse bunların olmasını istemezdi.

Kadir de son söz olarak savunmasında, yardıma ihtiyacı olan bir kadına yardım etmek için olay yerine gittiğini dile getirerek, "Kimseye zarar verme niyetim yoktu. Kadın iyi olduğunu söyledikten sonra oradan ayrılıyordum ki arkamdan saldırdı, yere düştük. Olay yerinden ayrılırken yaralandığının farkında değildim. Hayatını kaybetmesine çok üzüldüm." ifadesini kullandı.

Yazık oldu.. Çok yazık oldu hem de.

**

“Kadına şiddet hayır”, sembolik, sıradanlaşmış hatta slogan gibi kullanılan bir ifade olmasın, olmamalı!

Kadına şiddet anneye, bacıya, teyzeye, halaya, neneye şiddettir. Şiddet ile çözüm olmaz, şiddet acizliğin göstergesidir.

Bundan sonra yolda bir erkeğin kadına şiddet uyguladığını gören kim kadını korumaya cesaret edebilir? Kim, kadınları arkasına alıp diğer erkeğin karşısına durabilir? Bundan sonra, şiddet görenler “görmezden geleyim” diyerek geçip gitmezler mi?

Kim koruyacak kadınları? Zamanında gelecek mi polis kadına bir şey olmadan? Kadınlar sesini duyurabilecek mi? Ölmeden kadına bir el uzanacak mı?

Başka bir Kadir daha çıkıp şiddet uygulayan eli durdurmaya çalışacak mı?

Kadir’e bir ceza verildi. Adaletin kestiği parmak acımaz diyeceğiz eyvallah!

Kadına şiddet uygulayanların cezası da hemen verilsin, beklenmesin ötelenmesin.

Kadınlar şiddet göre göre yok olmasın.

Bir yanımız Emine Bulut’a acırken, diğer yanımız Kadir’e yandı şimdi.

Artık bu sahnelerden şiddet galip gelmesin…

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rumeysa Zügül Arşivi
SON YAZILAR