Sait Çelik

Sait Çelik

Beklentimizi Yükseltmeyelim  

Beklentimizi Yükseltmeyelim  

Konyaspor son zamanlarda yakaladığı çıkışla taraflı tarafsız herkesin takdirini topladı. Konyaspor oynadığı futbolun yanında, camia içerisinde çok güzel birliktelik yakaladı. Takım içerisinde oluşan yardımlaşma, herksin birbirinin pozisyonuna yardımcı olması sonuçlara da yansıdı.

Futbolcu grubunun içerisinde böyle güzel birliktelik ve arkadaşlık bağlarının oluşması her zaman mümkün olmayabilir. Sezonun henüz başında olsak da takım içerisindeki sinerji saha içerisine de yansıyor.

Konyaspor’un yakaladığı bu çıkışta en büyük pay hiç şüphesiz İlhan hocanın. İlhan hoca elinde ki futbolcu grubu ile oynayabileceği en iyi oyunu bulup sahaya onu yansıtıyor.

Trabzonspor maçında oyuncu değişiklikleri İlhan hocanın oyun anlayışından kopmadığını gösteriyor. Sokol Cikalleshi hava toplarında çok etkiliydi. Değişiklikten sonra Ahmed Hassan da rakip savunmacıları hava toplarında çok yıprattı. Konyaspor oynadığı oyunla boşa orta yapmadığını gösterdi

Konyaspor Kasımpaşa maçında top rakibe geçtiğinde geri kazanma hızı  ilk dakikalarda çok yüksekti. Ancak maçta Konyaspor’un orta saha dörtlüsü çok çabuk  yorulunca rakip takım orta sahayı çok hızlı  geçti. Arka arakaya gelen ataklara dayanamayan arka dörtlümüz ecel terleri dökmeye başladı.

Sehiç’in performansı  maçtan bir puanla ayrılmamızı sağladı. Ama asıl önemli soru şu oyuncularımız neden bu kadar çabuk yoruluyor maçın henüz 35 dakikasında yorgunluk belirtileri başladı oysa ilk 3 hafta çok diri bir Konyaspor vardı bu yorgunluğun fazla özgüvenden kaynaklandığını düşünüyorum

Konyaspor “ligde namağlup oynayan takımız” havasından bir an önce çıkmalı milli maç arası Konyaspor’a çok yarayacaktır.

Atalarımızın dediği gibi; ayağını yorganına göre uzatmak gerek

Elimizde ki oyuncu gurubu yüksek tempoda oynanacak maçları kaldırabilecek kondisyona sahip. Ara transfer döneminde bir ön libero bir merkez orta saha oyuncu transferi ile Konyaspor çok daha iyi top oynayacaktır

Ne hızlı giden at olalım nede tavşanı geçmeye çalışan kaplumbağa elimizdeki malzeme ile en iyisini yapmaya çalışalım. İlhan hocaya ve takıma güvenerek destek olmaya devam edelim Konyaspor sezon sonunda hak ettiği yerde olacaktır.

Son olarak geçen sene Ankaragücü’de gösterdiği performansın çok üstünde bir performans sergileyen Endri Çekici’ye dikkat çekmek istiyorum. Oyuncuyu doğru mevkide ve doğru diziliş ile oynattığınızda oyuncu da buna karşılık gerçek performansını sahaya yansıtabiliyor bu noktada İlhan hoca takdiri hak ediyor.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sait Çelik Arşivi
SON YAZILAR