Şevki Çobanoğlu

Şevki Çobanoğlu

Avrupa Birliği ve Türkiye -13-

Avrupa Birliği ve Türkiye -13-

AB İLE EVLENMEK İSTEYEN KİM?

Batı aşkına tutuşanlar, AB ile evlenmeye karar vermişler. AB aşkına tutuşanlar kimler? AB ile evlenmek isteyen kim?
Avrupa Birliği, Batı Hıristiyan birliğidir. AB, Avrupa Birleşik Devletleri’nin adıdır. AB, Hıristiyan inancının, kültürünün, sanatının, tarihinin birleştiği bir topluluktur.
Peki Batı inanç ve kültürü ile bütünleşmek ya da söylenen şekliyle evlenmek nasıl olur? AB ile evlenmek için nelerin yapılması gerekir?
Bir kere AB ile evlenmek isteyen bir ülke, bütün değerlerini terk etmek zorunda. Müslüman bir ülke AB ile evlilik yapamaz. Çünkü AB ile bütünleşmek isteyen ülkelere önerilen şartlar vardır. Bu şartlar da şunlardır: AB ile evliliğe karar veren bir ülke, dinini, kültürünü, sanatını terk etmek ve tarihini de inkâr etmek zorundadır.
Müslümanların, Müslüman olmayan ülkelerle birleşmek diye bir düşüncesi yoktur. Allah’ın emri gereği “Müslüman Müslüman’ın kardeşidir.” Öyleyse Müslümanlar kendi aralarında bir birlik kurabilirler.
Peki Müslüman Türk Milleti’nin, Batı ile bütünleşmesi yolunda ısrarla çaba sarf edenler kimlerdir?
Türkiye’nin AB ile bütünleşmesini (yani kendi ifadelerine göre evlenmesini) isteyenlerin başında Yahudi, Ermeni ve Rum azınlıklar gelir. Azınlıkların bu düşüncelerini tahakkuk ettirmek için onlara, kul, köle olan ve mason localarına üyeliği tescil edilmiş kişi ve kuruluşlar büyük bir çaba içindedirler.
Batı’nın kara sevdalıları; aşıklarına kavuşmak içi AB yolunda yıllardan beri büyük bir yarış yaptılar ve nefes tükettiler. AB ile evlenmek için allı pulu bir gelin oldular ve duvağa durdular. Ama AB, “olmaz, seni alabilmem için Türkiye’deki bütün insanların bana benzemesi şart” dedi.
AB yetkilileri her defasında söylüyor: “AT’la evlenmek istiyorsanız, kendinizi AT kurallarına uydurmaya hazır ve istekli olmalısınız.”
Bu konuda AB yetkililerinin görüşleri açık ve net. Bakınız, 4 Ekim 1993 tarihli Türkiye Gazetesi’nde Mehmet Ali Kışlalı, AT İstatistik Genel Direktörü Yves Franchet ile yaptığı konuşmada, verilen cevaplar bunu doğrulamaktadır. Yves Franchet şunları söylüyor: “AT’ye üyelik bir evlilik gibi. Evlilik için iki unsur lazım. Tek değil. AT’de, Türkiye’de birleşmeyi ve bunun için gerekli değişmeyi kabul etmeli. Ekonomik, politik, jeo-politik sebeplerden AT, Türkiye’yi güçlü potansiyelli bir ortak olarak görebilir. Türkiye’de değişmeye ve kendini AT kurallarına uydurmaya hazır ve istekli olmalı. Bunun için sadece ekonomi değil demokrasi, insan hakları, Kıbrıs ve Kürtler gibi siyasi sorunlarla ilgili yaklaşımlarla hazır olmalı. Bu konularda bir zorlama olmaz. Evlenmek isteniyorsa uyum için gereken isteyerek yapılır.”
AB ile evlenmek isteyenler, Müslüman Türk Milleti’nin bütün değerlerini yok ederek yollarına devam ediyorlar. AB’ye uyum için her şey yapılmaktadır. AB’ye uyum sağlamaya çalışanlar, İmam-Hatip okullarının sayılarını artırmadığı gibi, var olanlarında sayılarının azaltılması için gayret göstermektedirler. Kanunlar da, AB’nin istediği gibi düzenlemelere gidilmektedir. Bizans ve Batı kültürünü simgeleyen kültür ve sanat değerlerine gerekli yatırımlar yapılarak, onarılmaktadır. Bunun için Bizans surları, kiliseleri hem de Kültür Bakanlığı bütçesinden para ödenerek onarılmaktadır.
Devam Edecek

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Çobanoğlu Arşivi

Vergi

31 Mayıs 2014 Cumartesi 06:00
SON YAZILAR