Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Antalya’da heyecan vardı, kazanan yoktu.

Antalya’da heyecan vardı, kazanan yoktu.

 

Konyaspor futbolda’da da basketbolda da yoluna başarılı şekilde devam ediyor. İlhan Palut Konya’da altın bir çağ yaşıyor. Hocanın başarısı Konyaspor’unda başarısı oluyor.

Haftaya averaj ile üçüncü sırada giren Konyaspor, bu hafta Antalya deplasmanında mücadele etti.

Maçtan önce başlayan ve futbol mücadelesinin ilk dakikalarında sona eren basketbol maçında Konyaspor, Tofaş’ı mağlup etti ve 2 de 2 yaptı.

Konyaspor ise Antalyaspor karşısına mutlak puan ve zirve mücadelesi içinde kalmak parolası ile başladı. Geçen hafta cezalı olan Sehiç ve sakat olan Çekici ile Konyaspor maça tam kadro hazırlandı.

Konyaspor savunma olarak ligin en iyi takımlarından biri olarak göze çarpıyor. Sehiç’in performansı Calvo ve Adil’in uyumu Konyaspor’u defansta başarılı kılmaya devam ediyor. Calvo yorulmuştu ne zaman dinlendireceğiz derken bu hafta dördüncü sarı kartı gören Calvo cezalı duruma düştü ve bu hafta sezon başından beri ilk defa dinlenecek.

Konyaspor gerçekten şaşırtıcı derecede başarılı 9 hafta geçirdi. Zymer formsuz, Michalak uzun süre sakattı, Muric Konyaspor’un aradığı kanat oyuncusu değil, Pavicic’ten hiç faydalanamadık, Amilton’dan beklentimiz yok, İkpeazu ancak sumo güreşçisi olur buna rağmen Konyaspor ve İlhan Palut 9 maçta 2 puan ortalaması tutturdu.

Bu sezon 74  puana ulaşan takımın şampiyon olacağını düşünüyorum.

Antalyaspor 4 haftadır galip gelemiyor, puan dahi alamıyordu. Nuri Şahin’in tartışılmaya başladığı haftada Konyaspor’u mağlup edip rahatlamak isteyen ve bu psikoloji ile maçı oynayan ev sahibi karşısında Konyaspor, ilk yarıda Soner’in bencilliği ve yanlış tercihi sonrası iyi mücadele ettiği devrede gol bulamadan soyunma odasına gitti. İkinci yarıda biçare çırpınışlar ile saldıran Antalyaspor defansa çarpan topta Sehiç’in kalesinde bu sezon 3 golü buldu.

İlhan Palut golden sonra maçı koparmak için her şeyi yaptı ama hocanın maçtan sonra dediği gibi eldeki malzeme skora etki etme konusunda son derece verimsiz.

İmkan vardı, olanak vardı ama, olmadı. Sezon başı özellikle İkpeazu tercihini ligin ilerleyen döneminde sıkça sorgulayacağız.

Konyaspor ligde zirve mücadelesi içindeki ekipler arasında forvetleri en kısır takım. Devre arasına kadar bu durum böyle devam edecek.

Konyaspor maçın özellikle son 20 dakikasında gol için her şeyi yaptı ama puanı getiren gol 90+8 de var incelemesi sonrası geldi. Geçen hafta attığı gol VAR’dan dönen Calvo bu hafta VAR kararıyla golü buldu ve Konyaspor zor deplasmandan 1 puan ile döndü.

Bu hafta Konyaspor savunmada Adil ve Oğulcan ikilisi ile mücadele edecek. Rakip hızlı forvetlere sahip Gaziantep FK ilginç mücadele edecek.

İlhan Palut hafta boyu gol sorununu çözmek için çalışacak. Haftaya Konyaspor’un farklı kurgu ile oynayabileceğini düşünüyorum.  Konyaspor’un devre sonuna kadar yukarıda kalmasını umut ediyorum. İlhan Palut bunu hak ediyor.

Umudumuz kulübün bu hafta bilet satışı konusunda farklı bir fiyat politikası izlemesi yönünde. Gaziantep karşısında Konyaspor’a başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR