Sabit Horasan

Sabit Horasan

Alt yapı, Konya sporu ve seminer!

Alt yapı, Konya sporu ve seminer!

KONYA spor’u liglerde temsil edilmeye devam ediyor.. Futbol, Basketbol, Voleybol, Güreş gibi branşlarda takımlarımız 1 ve 2. liglerde mücadele vermekte. Ümidimiz, Voleybol ve Güreş’in ardından futbolda da geçen yıllardaki başarının artması ve Konyaspor’un Süper lige, Şekerspor’un da Bank Asya 1. lige çıkmasından yana artarak devam etmekte.. 2010 yılı, Konya spor’u açısından bu nedenle büyük önem taşımakta.. Konya’nın vizyonuna katkıda bulunma adına spor’da başarı artık kaçınılmaz oldu.. Bu başarı, sadece Konya’da veya Türkiye’de değil, en azından Avrupa’ya taşınmalı.. Konya bunu gerçekleştirebilecek potansiyele sahiptir. Yeter ki planlama iyi yapılsın

***
ALT yapı hamlesinin bir türlü yapılamadığı veya yanlış yapıldığı Konya’da, bu koşullarda sporcu yetişmesi de beklenemez elbette ki.. Veya, alt yapıdan yetişen sporcuların, takımların üst yapılarında değerlendirilmemesi sistemin önünü kapatacak ve güven duygusu kaybolacaktır. Genç sporcular, kendilerine değer verilmesi, bir üst takımda kendilerine yer bulabilmeleri durumunda güven kazanacaklar ve performanslarını artırarak tecrübe kazanacaklardır.. Bu koşullarda akla gelen ilk takım Konyaspor olmaktadır. Alt yapıdan yetiştirilen futbolcular kendilerine A takımda yer bulamadıkları için kaybolup gitmekte. Bu her dönemde böyle olmuştur.. Bugün, A2 takımına baktığımıza zaman, Konyaspor A takımında oynayabilecek bir kaç tane futbolcu sayabiliriz. Ama nedense, bunu ne yöneticiler görebilmekte, nede teknik adamlar.. Veya, genç futbolcuları takıma koyup oynatma cesaretini gösterememekteler.     
***
BANK Asya 1. lig ve 2. klasman liginde yer alan temsilcilerimiz; Konyaspor ile Şekerspor’da ikinci yarı hazırlıkları Belek’te devam ediyor.. Konyaspor, 17 Ocak’ta Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçıyla başlayacak olan ligin ikinci yarısında, zor bir dönemeçten geçerek geçen yıl düştüğü Turkcell Süper lige yeniden çıkma uğraşı verecek.. Kartallar, her ne kadar zor fikstüre sahip olsalar da, bunu gerçekleştirebilecek kadroya, ekonomik güce ve tecrübeye sahiptir. Şekerspor ise Yükselme grubunun kaçırılmasının ardından gözünü klasman grubuna dikti.. Yeşil-beyazlı ekip, klasman grubunda birinci olarak play-off maçlarına katılmayı hedeflemekte. Şekerspor’da bunu gerçekleştirebilecek güce ve yapıya sahiptir. İnanıyoruz ki, her iki temsilcimizde sezon sonunda bunu gerçekleştirerek Konya’ya çifte sevinç yaşatacaklardır.
***
TSYD Genel Merkezi tarafından, her yıl geleneksel olarak, liglerin devre arasında düzenlenen ve bu yıl 47’ncisi gerçekleştirilecek olan “Spor’un zirvesi” semineri Antalya’da yapılıyor. Konya şubesi olarak genç arkadaşlarımızla birlikte bu seminere katılma şansını bir kez daha bulduk. Amaç, dinlenmekten çok –çünkü seminer programı oldukça dolu ve yorucu- spor basınıyla bir araya gelmek, bilgi tazelemek ve sporun öz değerlerini masaya yatırmaktır.. Seminere bu yıl da Bakanından Genel Müdürüne, TSYD Genel Başkanından, genel merkez yönetimine ve şube başkanlarından spor basınına, antrenörlerden hakemlere ve sporculara kadar bir çok kişi katılacak. TSYD Konya şubesi olarak bu yıldan başlayarak, spor basınında görev yapan genç arkadaşlarımızı bu seminere götürme kararı aldık. Bu sayı her geçen yıl bir bir artacak. Öyle sanıyorum ki, iki-üç yıl sonra seminere gidecek arkadaşlarımızın tamamı yeni isimlerden oluşacaktır. Böyle olması da gerekir.
***
SALON sporlarına gelince; Selçuk Üniversitesi Basketbol takımı, yapılan yanlışlar sonucu düştüğü 1. lige dönme uğraşı vermekte. Ancak, sarı-mavili takımın bu kadro ve düşünceyle çıkması çok zor gibi görülmekte. Üniversitespor’un ayakta kalabilmesi için öncelikle kalıcı gelir kaynakları oluşturulmalı. Ardından ekonomik yönden güçlü bir yönetimle yeniden yapılanma sağlanarak, daha tecrübeli teknik adamlarla yola çıkılmalıdır. Diltaş Voleybol takımı, ekonomik sıkıntılar içerisinde yoluna devam etmekte.. Temsilcimizin hedefi, ilk yılda ligde kalmak ve gelecek yılın takımını oluşturmak. Bayanlar 1. liginde yer alan Ereğli Belediyespor’da da sorun aynı: para.. Şekerspor güreş takımı da bu yıl genç bir kadro ile ligde kendisini gösterecek. İnancımız, bu takımlara yenilerinin eklenmesi.. Liglerdeki temsilcilerimizin sayısının giderek artmasıdır. Bu, her ne kadar Konya’yı yönetenlerin, ‘vizyon sorunumuz yok’ deseler de Konya’nın vizyonuna olumlu katkı sağlayacaktır..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR