Sabit Horasan

Sabit Horasan

3 puan armağanı

3 puan armağanı

Basketbol’da Türkiye kupası final grubu maçları Konya’da başladı.. Konyalı basketbol severler, ligin güçlü 8 takımını izleme olanağı buluyor.. 

Karşılaşmalara ilgi oldukça fazla..

Bu organizenin Konya’ya verilmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum.

Konya olarak, böylesine büyük bir organizenin altından rahatlıkla kalkacağımız inancındayım.. Basketbolseverler, turnuvanın sonuna kadar Selçuklu spor salonunu doldurarak maçlara renk katacaklardır. Böyle organizeler her zaman gelmez. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz.

Bank Asya 1. ligde heyecan dorukta..

Amansız yarış sürüyor.. Zirve takımlarından Elazığspor ve Kasımpaşa zor deplasman maçlarından 3’er puanla döndü..  Boluspor ve Rizespor puan kaybetti..

Konyaspor ise, ceza nedeniyle bayan ve çocukların izlediği maçta Bucaspor’u tek golle de olsa yenerek zirve takımlarını izlemeye devam etti.

Stadı dolduran 3 bin kadar bayan ve çocukların coşkuyla yeşil-beyazlı takımı destekledikleri maçta futbol olarak olmasa da bayan taraftarların yaptığı tezahürattan zevk aldık. Konya ve Konyaspor adına gururlandık..  

Her şeyden önemlisi de alınan 3 puanla birlikte buydu.. Herkesin 200-300 kişilik biri bayan futbolseverin beklediği maça 3 bin spor sevdalısının gelmesi doğrusu gözlerimizi yaşarttı.. Futbolcularda aldıkları galibiyeti bayan taraftarlara armağan etti.

Seyirciler, maç boyunca hiç durmadan,  küfürsüz, reklamsız, hep bir ağızdan, coşkuyla Konyaspor’u desteklediler..
Teşekkürler bu organizeyi yapanlara, soğuk demeden stada gelen bayan taraftarlara ve çocuklara.. Konyalı bayanlarında futbol izlediğini, Konyaspor’un yanında olduklarını gördük, bunu tüm Türkiye’ye gösterdik ya artık ölsek de gam yemeyiz.. Umarız, bayan taraftarlar bundan sonrada maçlara gelirler ve Konyaspor’u desteklerler. Böylece, küfrün önü de kapatılmış olur..

Bayan taraftarların gösterdikleri olgunluk ve tezahürat , erkeklere de örnek ve ders olmalıdır.. Onlarda bundan sonraki maçlarda Konyaspor’u hep birlikte yapacakları tezahüratlarla desteklemeliler.. Her zaman söylüyorum, Konya’ya ve Konyaspor’a yakışan da budur..

Birde, Konyaspor seyircisiz oynadı, cezadan bu kez kurtuldu, bir daha ceza gelmez diye bir aldatmacanın içerisinde kesinlikle olmamalıyız.

Çünkü, bundan sonra cezalara katlanarak devam edecek. Hatta, bu kez saha kapatma cezasıyla karşı karşıya bulunuyor Konyaspor.. Taraftarların bunu göz önüne alarak bundan sonraki maçlarda  daha dikkatli olmaları gerekmektedir.. Yoksa yanan, yaşanacak puan kayıplarıyla zirve yarışında büyük yara alacak olan Konyaspor olacaktır..

Maça gelince;

Mücadele ön plana çıktı. Konyaspor, bir önceki hafta Tavşanlı Linyitspor maçındaki Konyaspor değildi.. 

O futbolu görmek için dakikaların geçmesini bekledik, ama olmadı..

Evet; yeşil-beyazlılar çok gol pozisyonları yakaladılar.. İki topları direkten döndü. Ama, futbol olarak, bir hafta önceki oyundan bahsetmek olanaksızdı..

Gereksiz pas hataları ve top kayıpları, forvet elemanlarının pozisyon bulmalarına rağmen üretken olamamaları, ikinci yarıda orta saha oyuncularının organizasyonu iyi sağlayamamaları Konyaspor’un en büyük eksikleriydi.. Özellikle de, son 30 dakika içerisinde defansın arkasına atılan, şişirme uzun toplar hiçte işe yaramadı..

İkinci yarının hemen başında Recep ile öne geçen Kartallar, Ali Dere bencilikl yapmasa da topu 50 metre depar atan  Gökhan’ın önüne kesmiş olsaydı, Robak boş kale yerine topu direğe nişanlamasaydı Konyaspor  daha rahat ve farklı kazanabilirdi.

Ancak, önemli olan tek golle de olsa maçın kazanılması ve Konyaspor’un 3 puan kazanmasıydı.. Konyaspor’un bundan sonra yapacağı, tüm maçlarını kazanmaları ve rakiplerin kaybetmesini beklemeleridir.

Sabırlı olmalıyız. İnanıyoruz ki, ligin sonunda gülene taraf yine Konyaspor olacaktır.. .

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR