Sabit Horasan

Sabit Horasan

2. yarı heyecanı

2. yarı heyecanı

Türkiye liglerinde ikinci yarı heyecanı geldi çattı..
Ligin ilk yarısının bitiminden buyana kısa süre geçmesine rağmen futbolu özledik.
Torku Konyaspor ikinci yarıya Pazartesi günü Buca, 2. lig temsilcimiz Anadolu Selçukluspor ise, 27 Ocak’ta Malatya  deplasmanında başlayacak..
Sezona şampiyonluk umutlarıyla start veren, ancak özellikle iç sahada kaybettiği puanlarla yarışta geride kalan Torku Konyaspor için umutlar bitmiş değil..
Ama, ilk yarıdaki hataları tekrarlamamak, puan kayıpları yaşanmamak kaydıyla.
Yeşil-beyazlı ekip, ligin ikinci yarısına Antalya’da hazırlandı..
Gözlemlediğimiz kadarıyla iyi bir hazırlık dönemi geçirdiler gibi.. Tabiî ki, kampı yakından takip eden yöneticiler ve teknik adamlar bunu daha iyi bilirler..
Hani, o hazırlık maçlarında alınan sonuçlara bakmayınız. Onlar lig için asla ölçü olmaz. Önemli olan takımın genel görüntüsüdür. Bundan da teknik adamlar memnun gibi görünmekte..
Ligin ilk yarısını 22 puanla 11. sırada kapatan Torku Konyaspor ile 31 puanlı lider Manisaspor arasındaki puan farkı 9. İkinci sıradaki 30 puanlı Erciyes ile 8 ve üçüncü sıradaki 29 puanlı Adanaspor ile 7 puan fark bulunmakta.. Bununda ötesinde ilk 6 sırada bulunan diğer takımlarla Konyaspor arasındaki Puan farkı ise 6 ve 5 puan..
Daha ligde geride oynanmamış bir 17 maç ve alınabilecek 51 puan var. Görüldüğü gibi ilk 6 umutları oldukça yüksek.. Hatta, ilk 2 için de umut yok değil.. Dediğimiz gibi ilk yarıdaki hatalar tekrarlanmasın, şanssızlıklar yaşanmasın, yönetim ödemeleri zamanında yapsın, taraftar gönülden desteklesin ve her şeyden önemlisi de başarıya inanılması halinde Torku Konryaspor kendisine lig sonunda ilk sıralarda yer bulabilecektir.
Ancak, ön koşulumuz yine, iç sahada puan kayıpları yaşamamaktır.. Torku Konyaspor, ligin ikinci yarısında 17 maçın 9’unu içeride, 8’ini ise deplasmanda oynayacak. Bu, büyük bir avantaj ve iç sahada 27 puan demektir..
Ekonomik olarak, geçtiğimiz yıl tarihinde en sıkıntılı dönemi yaşayan, transfer yasağıyla cezalandırılan ve borçları bugün 28 milyon TL’ye ulaşan Torku Konyaspor’un önünün açılabilmesi için tek yol, Süper lige çıkmasıdır.
Yöneticisi, teknik adamı, futbolcusu ve taraftarı bu bilinç içerisinde hareket etmelidir..
Ancak, merkez nüfusu 1 milyonu aşan Konya’nın dinamiklerini harekete geçirmenin koşulları aranmalıdır. Konya odalarıyla, kurumlarıyla, esnafıyla takımın yanında olmalı,, herkes elini taşın altına sokmalıdır.
Başarı, ancak birlik sağlanmasıyla gelir..
Konya, bunu yapabilecek güce sahiptir. Tabi, gerçek Konyalıyım diyenler takıma destek vermesi koşuluyla.
xxx
Türkiye 2. lig temsilcimiz Anadolu Selçukspor’da, ikinci yarı hazırlıklarının ilk kampı sona erdi.. 2. hazırlık dönemi ise bugün başlayacak..
Puan cetveline baktığımız zaman 17 puanla 12. sırada bulunan Anadolu Selçukluspor ile alt sıralardaki takımlar arasındaki puan farkının 1 ile 4 puan olması temsilcimizin ikinci yarıda sıkıntılı bir dönem geçireceğini göstermekte.
Anadolu Selçukluspor’un lig öncesi asıl amacına bakıldığı zaman, Torku Konyaspor’a alt yapı olarak görülmekte.. Ama,. Ne yazık ki, yönetim öyle sanıyorum ki, ilk haftalarda başarılı sonuçların gelmesiyle hedefi üst sıralar olarak belirledi..
Tabi ki, bu düşüncede sakatlıklar ve cezalılar nedeniyle zaten dar bir kadroya sahip olan Selçukluspor’u sıkıntıya soktu.
bunun sonucu da teknik kadroda gereksiz değişikliklere gidildi..
Aslında, sezon başında dediğimiz yoldan sapılmamış olsaydı bu değişikliklere hiç gerek yoktu.
Ancak, geriye dönmenin de yararı yok..
Takımın başında şu anda Zafer Turan isimli yeni bir teknik adam var.. Kendisini yakından tanımıyoruz. Ancak, gençlerle yola devam etme mesajı vermesi, onlara güvenmesi olumlu bir adım olsa gerek..
Bekleyip göreceğiz, Zafer hocanın neler yapabileceğini. Yine tekrarlıyorum, Anadolu Selçukluspor bu yıl düşmesin, genç futbolcuları kazansın yeter.. Bununda gerçekleşeceğine inanıyoruz.. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR