Sabit Horasan

Sabit Horasan

1 puan çok iyi

1 puan çok iyi

Konyaspor lig perdesini 3 puanla değil ama, çok önemli bir 1 puanla açtı..

 

Evet, iç sahada 1 puan iyi olur mu? diyenleriniz olabilir.

 

Ama, Konyaspor ile birlikte Süper ligden düşen ve kadrosunu koruyan, üstelik Hakan’ın atılmasıyla daha 49. dakikada 10 kişi kalan Kartallar, tecrübeli rakipleri karşısında çok iyi mücadele etti ve 1 puanı hak etti...

 

Maç öncesi görüşler, Kasımpaşa’nın 3 puana daha yakın olduğu yönündeydi.

 

Ama, maça iyi başlayan oyunu daha iyi kontrol eden Konyaspor ilk 45 dakikada, uzaktan şutlar dışında tecrübeli rakibine pozisyon vermedi.. Buna üstelik, pozisyonlar bulan bir Konyaspor vardı sahada..

 

İkinci yarıda, daha 49. dakikada Hakan’ın kırmızı kart görmesi Konyaspor’da oyun planlarını bozdu.. Yeşil-beyazlılar, bunun ardından orta alanı, kalabalık tutma adına 4’leyerek ileride yine sadece Robak’ı bıraktılar.

 

Ancak, 10 kişi kalan Konyaspor karşısında oyunu forse eden, topa daha çok sahip olan ve özellikle ortadan geliştirilen ataklarla pozisyonlar üreten bir Kasımpaşa vardı sahada. Konyaspor ise gençleriyle çok iyi mücadele etti ve ikinci 45 dakikada da rakibine gol atma fırsatı vermeyerek sahadan altın değerinde 1 puanla ayrıldı..

 

Bu puan, Konyaspor için önemliydi.. Transfer yasağı nedeniyle gençlerle takviyeli kadrosuyla ligde mücadele eden Kartallar’ın tecrübeli bir kadroya sahip olan Kasımpaşa karşısında alacağı her puan, artı olarak hanesine yazılacaktı.. Bu 1 puan oldu.. Hatta, genç futbolcular biraz cesaretli ve soğukkanlı olabilselerdi 3 puan bile Konyaspor’un olabilirdi.

 

Konyaspor’da, başta kaleci Pawelek olmak üzere tüm futbolcular kendilerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştılar.. Geride, tecrübeli Erdinç’in yanında Selim, orta alanda Serkan öne çıkan isimler oldu.. Perez geçen haftalara oranla daha iyiydi.

 

Ancak, Serkan Şahin topu ileriye daha iyi taşıyabilse, Robak’ı gol alanlarında topla buluşturabilse çok daha önemli işlere imza atacak. Ali Dere için söylenecek çok şey var.. İlk yarıda bir-iki top götüren, genç milli takımda oynayan Ali’nin ikinci yarıda oyundan düşmesine bir anlam veremedik.. Öyle sanıyorum ki, Ali Dere biraz havaya girmiş. Bu böyle devam ettiği sürece hem kendisi kaybeder, hem de Konyaspor adına yararlı olamaz. Ali Dere aklını başına toplamalı ve takım oyununa ayak uydurmalı.. Hakan’ın da dikkat etmesinde yarar var. Takımı 10 kişi bırakması hiçte hoş değil.. Tecrübeli Hakan’ın bunu yapmaması gerekirdi.
Kısacası, Konyaspor çok iyi oynamasa da  iyi mücadele etti ve hak ettiği 1 puanı aldı ve sezona iç sahada da olsa çok önemli 1 puanla başladı.. Emek verenleri kutluyorum..  

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR