YRP Konya İl Başkanı kim olacak? Bu 4 isim yarışacak
Yeniden Refah Partisi (YRP) Konya İl Başkanı Mehmet Köseoğlu, geçtiğimiz günlerde ‘hukuki ve siyasi gerekçelerle’ diyerek, istifasını duyurdu. Konya gündemine bomba gibi düşen bu istifanın ardından YRP Konya İl Başkanlığı görevine vekaleten daha önce 2 yıl YRP Karatay İlçe Başkanlığı yapan Mehmet Uyan atandı. Edinilen bilgilere göre YRP Konya, 16 Şubat Pazar günü temayüle gidecek. Partinin yeni il başkanının seçimi için oy kullanılacak. Seçim, YRP Konya İl Başkanlık binasında gerçekleştirilecek.
SAYIM ANKARA’DA YAPILACAK
Temayül, 16 Şubat Pazar günü saat 16.00’da başlayacak. Merhaba Gazetesi’nin edindiği bilgilere göre 400’ün üzerinde partili temayülde oy kullanacak. Pazar günü Konya’ya genel merkezden de isimler gelecek. Partinin kurucu üyeleri, yönetimde görev almış isimler, belediye meclis üyeleri, belediye başkanları yeni il başkanının belirlenmesi için oy kullanacak. Genel merkezden gelen isimler ayrıca başkan adaylarıyla da özel görüşmeler gerçekleştirecek. Temayül yoklamasının ardından kullanılan oylar torbalara doldurularak, Ankara’ya götürülecek. Sayım, Ankara’da gerçekleştirilecek. Temayül sonrası parti genel merkezinin de bir değerlendirme yapıp, bu değerlendirmeye göre il başkanına karar vereceği ileri sürüldü.
İŞTE YRP KONYA İL BAŞKANLIĞI İÇİN 4 ADAYIN İSMİ
Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkanlığı için 4 kişinin ismi geçiyor. Bu isimler vekaleten ataması gerçekleştirilen mevcut il başkanı Mehmet Uyan, Hasan Yel, Mustafa Özerdem ve Ramazan Karasu.
Kaynak:Emre Özgül
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.