Adem Turan

Adem Turan

Yaş elli üç

Yaş elli üç

20 Ağustos 1969 doğumlu olan gazetemiz 53 yaşını doldurdu. Merhaba ailesine 1992 yılında dahil olduğum günü dün gibi hatırlıyorum. 30 sene oldu gazetemizde çalışma hayatına başlayalı, iş hayatı için uzun bir maraton. Saymadım kaç hükümet kuruldu.  Kaç başbakan, kaç belediye başkanı değişti. Ülkemiz bir çok badireler sıkıntılı günler yaşadı . Deprem, sel felaketi, kazalar ve diğer afetler yaşadı. Ne acı olaylar, nede sevinçli hadiseler eksik olmadı. Gazetemiz hep bunlara şahitlik etti.

En son mutlu haber olarak, İslami dayanışma oyunlarını oldu. Konya’mıza renk kattı. Dünyaya bir kez daha “Gez dünyayı, gör Konya’yı” deme fırsatı doğdu. Olimpiyatlara da hazır olduğunu da ispatladı. Bu esnada Konya sporumuzun geçen yıl başarılı bir sezon geçirdiğini de eklemek lazım.

Umarım siz de hak verirsiniz ki, gazetemiz çizgisini hiç değiştirmedi. Ne hükümet yanlısı ne de muhalefetten yana oldu. Daima geçekleri dile getirdi, doğruları yazdı, güzel olanı alkışlarken, yanlışları eleştirdi. Olması gereken de bu olsa gerekti. Onun içindir ki, çeşitli kuruluşlardan bir çok ödül aldı. Haber, mizanpaj, fotoğraf ve internet sayfası olarak ödüllere layık görüldü.

İmkanlar el verdikçe yatırım yapmayı da ihmal etmedi. Kendi binasını inşa ederek kira ödemekten kurtuldu. Ardından gazetelerin daha seri baskısını yapabilmek adına, Web tesislerimizi ve Ctp makinamızı tesis ettik. Gazetenin daha seri ve hızlı üretimini yapabilmek için seferber olurken, tüm Türkiye’ de yaşandığı gibi kağıt, kalıp ve boya giderleri hızla yükselmeye başladı. Bu da yazılı basını çok zora sokmuş oldu. Hammaddenin hepsi ithal. Bir yandan döviz fiyatları artarken, diğer taraftan yurt dışında yaşanan olumsuzluklardan dolayı fiyatları sürekli yükseliş yaşıyor. Bu sıkıntılarımızın en kısa zamanda giderilmesini temenni ediyoruz.  

Bu arada aramızdan ayrılan ağabeylerimiz, arkadaşlarımız ve kardeşlerimiz oldu. Kimileri vefat etti. Allah onlara rahmeti ile muamele eylesin inşallah. Kimileri emekli olurken, kimileri de kurum değiştirirdi. Bazıları da farklı nedenlerle aramızdan ayrıldı. İsimlerini saymakta zorlanırım. Çünkü rakam epey yüksek olduğunu biliyorum. Allah hepsinin işini gücünü rast getirsin, sağlık huzur-mutluluk diliyorum. Hepsini de saygı ve sevgi ile anıyorum.

Şu hakikattir ki, başarı tek taraflı değildir. Okuyucularımızın gerek maddi gerekse manevi desteğini göz ardı edemeyiz. Hep yanımızda olmuşlardır. Onlara da sonsuz teşekkürler ederiz.

Zor günler geçiren yazılı basınımıza başarılar dilerken, gazetemize de daha nice yıllara tanıklık etmesini Rabbimden niyaz ediyorum.

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR