Tacikistan’ın Caddeleri Güvende
Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’nin caddelerine güvenlik kameraları yerleştirildi. Çin’in Huawei Technologies Co. Ltd şirketi tarafından yürütülen ‘Güvenli kent’ projesinin ilk etabı, Devlet Başkanı İmamali Rahman’ın katıldığı törenle uygulamaya koyuldu.
Tacikistan İçişleri Bakanlığı’nda güvenlik kameralarını bir çatı altında toplayan kontrol merkezinin açılış yapıldı. Devlet Başkanı İmamali Rahman, kontrol merkezini ziyaret ederek, proje hakkında ilgili yetkililerden bilgi aldı.
Proje kapsamında insanların kalabalık olduğu bölgelerde, caddelerde ve kavşaklarda güvenlik kameraları yerleştirildi. Sözkonusu proje ile yol güvenliği ve kamu düzeninin kontrol edilmesi kolaylaştırıldı.
Törende bazı istatistik bilgiler de Rahman’a sunuldu. Bu yılın ilk 9 ayında başkentte 738 bin trafik ihlali yapıldığı belirtildi. Sözkonusu dönemde binden fazla trafik kazası meydana geldiği , kazalarda 350 kişinin öldüğü ve bin 110 kişinin yaralandığı belirtildi.
‘Güvenli kent’ projesi, bu yılın Mayıs ayında başladı. Proje kapsamında Duşanbe'ye 700 güvenlik kamerası yerleştirildi. 22 milyon dolarlık projenin maliyetinin yüzde 95’i Çin şirketi tarafından yüzde 5’i Tacikistan hükümeti tarafından karşılanacak.
CİHAN
Kaynak:





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.