Sorunlarımıza çözüm bekliyoruz

Sorunlarımıza çözüm bekliyoruz

Eğitim-Bir-Sen Konya Şube Başkanı Latif Selvi, eğitim-öğretim camiasının 15 günlük ara tatile girmesiyle birlikte, eğitim camiasının sorunlarının çözümüne hız verilmesi gerektiğini ifade etti.

Eğitim camiasında bir an önce çözülmesi gereken ciddi sorunlar olduğunu dile getiren Latif Selvi, hizmetli ve memurların atamalarının düzene konulması için atamaların isteğe bağlı ve puan sıralamasına göre yapılması gerektiğini belirtti. Eğitim ve öğretimin bir bütün olduğunu ifade eden Selvi, eğitim çalışanlarının tamamının eşit haklardan yararlanması gerektiğini dile getirdi.

Öğretmen atamalarında da çözülmeyi bekleyen ciddi problemler olduğuna deyinen Latif Selvi, “Öğretmen atamalarında özre bağlı yer değişikliğinde esneklik oluşturulmalı, İl Milli Eğitim müdürlüklerine kısmi inisiyatif verilmeli, ailelerin parçalanması önlenmelidir” dedi. Öğretmen açığının halen devam ettiğini kaydeden Selvi, kontenjanın artırılarak, atama bekleyenlere hizmet imkanı tanınması gerektiğini vurguladı. İdareci atama yönetmeliğinin sürekli iptallerle işlemez hale getirildiğine dikkat çeken Latif Selvi, bu durumun eğitim öğretimi de olumsuz etkilediğini bildirdi.
Latif Selvi çözüm bekleyen diğer sorunları da şu şekilde sıraladı: “Ek ders ücreti yönetmeliğinin oluşturduğu mağduriyetler giderilmeli. Öğretmen evi aidatları makul bir seviyeye çekilmeli. Taşrada ve mahrumiyet bölgelerinde çalışan eğitim çalışanlarına mahrumiyet ödeneği ödenmeli. İnternet kafeler hazırlanan bir kanun veya yönetmelikle bir kültür merkezi haline getirilmeli.”
RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.