Çağatay Gödeş

Çağatay Gödeş

SON DAKİKA SÜRPRİZİ

SON DAKİKA SÜRPRİZİ

Ceza sahasında en az topla buluşan iki takımın karşılaşmasında, hücum oyuncularımızın yokluğunun da getirdiği zorunluluk, iki takımı da duran top organizasyonundan gol bulmaya yöneltti, iki takımında galibiyet için tek çıkış yoluydu. Takımın ilk on biri ve saha içerisindeki dağılışı ile alakalı yorum yapmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Alternatifsiz bir kadrodan çıkarılabilecek ilk on bir bu şekilde olacaktır ve kimsenin bu duruma itirazı olmaması gerekir.

Sahasında üç maçtır gol bulamayan rakip Kayserispor ve ileri hattı tamamen sakat olan bir Konyaspor.

Maç ilk yarı daha çok uzaktan şutlar, duran top organizasyonları ve orta saha mücadelesi ile geçti. İlk yarı 0-0 bitecek derken hakem Ali Palabıyık beyefendinin nasıl olduğu ve nasıl gördüğünü anlamadığımız bir şekilde penaltı noktasını göstermesi ve VAR'a bile başvurmadan kendinden emin bir şekilde kararının arkasında durması televizyon başında hem bizleri hem de teknik ekibi bir hayli sinirlendirdi. Hakem resmen rakibe golü hediye etti ve ilk yarıyı bitirdi.

İkinci yarıya daha istekli ve hırslı başladık. Hakemin verdiği komik penaltı oyuncuları biraz etkilemiş olacak ki daha istekli bir görüntü ortaya koydular lakin hakem yine oyuna etki etmeye devam etti. Bana göre Pedro Henrique ile Skubic arasında yaşanan pozisyon penaltıydı ama hakem ilk yarıdaki haksız penaltı kararından dolayı o pozisyona devam kararı verdi. Lennon'un ikinci sarı karttan oyundan atılmasını doğru bir karar olarak görüyorum. Bu karar ile rakip bir kişi eksik kaldı, oyun tamamen bize döndü, daha çok topla oynayarak pas oyunu ile boşluk bulmak istedik fakat çilingir oyuncu eksikliğimiz bariz belli olduğu için gol biraz gecikti. Skubic puan almayı çok isteyen bir performans ortaya koydu, güzel ortalar kesti, hep doğru yerlerde bulundu. Bu çabası ve isteğinden dolayı kendisini takdir ediyorum. Yine Skubic’in terse kestiği orta ile de bir penaltı yakaladık. Karar bence doğruydu, rakip kaleci İsmail'in niyeti önce top değil Amir'i engellemekti. Uğur’un kullandığı güzel penaltı vuruşu ile de beraberliği yakaladık.

Beraberliği yakaladıktan sonra iki taraf da orta saha ehemmiyetini ikinci plana bırakıp hızlı ataklar ile kaleye gitmek istedi. Rakip eksikti evet ama bizde yedek kulübesinde hayli eksiktik. Hocanın elinde oyunu bize kazandıracak isim yoktu bu yüzden fazla hamle yapmamaya karar verdi. Tam maç bitti derken Kayserispor atağında Abdülkerim'in olağanüstü çabası ile topu iki kişi arasından kapıp etkili bir kontratak ile Jevtovic'in soğukkanlı vuruşu golü getirdi ve maçı kazandık. Hakemden bağımsız olarak oyunun geneline bakacak olursak Sehiç, Abdülkerim ve Skubiç'in performanslarını beğendim. Böylesine hücum hattımızın eksik olduğu bir haftada bizim için üç puan gerçekten çok ama çok önemliydi. Keşke hakem bu kadar ön planda olmasıydı da bende uzun uzun oyunun artılarını ve eksiklerini yazabilseydim. Sonuç olarak takımımızı kutluyor ve daha yukarılara yükselmesini temenni ediyorum.



 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Çağatay Gödeş Arşivi
SON YAZILAR