Ahmet Güldağ

Ahmet Güldağ

SKAL Kulübü

SKAL Kulübü

Her kişiyi, üç yüz altmış melek korur. Bunca melek arasında kendini yalnız sanıp edepsizlik ahlâksızlık edersin de sen, kendin gibi biri yanında edepsizlik etmezsin. Hani senin meleklere inandığın?!
Hacı Bektaş-ı Veli
***
Öncelikle Tüm Müslüman kardeşlerimin Mübarek Mevlid Kandili'ni tebrik eder hayırlara vesile olması ve duaların kabul edilmesini dilerim.
***
SKAL Kulübü
Sayın okuyucular, önceki yazımda aldığım “Rixos Konya Otel ev sahipliğinde gerçekleşecek USDF DERNEKLER TOPLANTISI ‘Konya SKAL Kulübü Charter Töreni’ne katılımlarınız bizlere onur verecektir.” davetnamesine uyarak gittiğim toplantıda…
Neler olduğu yanında SKAL’in ne olduğu ve toplantıda neler yapıldığını anlatmayı bu yazıya bırakmıştım.
***
Rixos Konya Otel ev sahipliğinde gerçekleşen “Uluslararası SKAL Dernekleri Federasyonu (USDF) toplantısı geçtiğimiz Cumartesi günü yapıldı.
Sabahleyinden akşama kadar süren toplantıya USDF Başkanı Sayın Deniz Anapa, Konya Vali Yardımcısı ve İl Kültür Müdürü'nün iştiraki yanında, Federasyon Yönetim Kurulu üyeleri ve Türkiye’de ki SKAL kulüplerinin temsilcileri katılmış oldular.
Toplantının açılışında konuşan Rixos Konya Satış Müdürü Sayın Onur Çakır;
“Dünya genelinde 89 ülkede, 500 kulüp ve 22 bin üye, Türkiye’de ise bine yakın üyesiyle turizm profesyonellerinin meslek örgütü olan SKAL’in, ülkemizde faaliyet gösteren 14 kulübünden biri olan SKAL Konya Kulübü ilk kez böyle bir organizasyona ev sahipliği yapıyor.
SKAL Konya Kulübü Başkanı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan beyin başkanlığında gerçekleşecek bu toplantıda Türkiye’nin turizmde önemli isimlerine sahiplik yapmaktan mutluyuz.
SKAL, dünya turizm profesyonellerinin küresel turizmi ve arkadaşlığı yaymaya çalıştığı uluslararası en yaygın ve en eski turizm sivil toplum örgütüdür..
Bünyesinde, uluslararası seyahat ve turizm endüstrisinde ki tüm sektörleri toplaması bakımından da dünyada tektir.
Turizmin üst düzey yöneticileri olan üyeleri, yerel, ulusal ve uluslararası platformlarda buluşurlar. Ve turizmin gündeminde bulunan belli başlı konuları tartışırlar.
SKAL, turizmdeki hedefi 509 milyon turist, 30 milyar Dolar gelir olmaktadır.
Ayrıca Türkiye’de 365 gün turizm yapabilecek şekilde tanıtım projeleri hazırlayıp dünyaya yaymaktır.
SKAL Turizm profesyonelliğini geliştirmek bu alanda üyelerine yarar sağlamak amacındadırlar da.
“Doing Business Among Friends” sloganını benimseyerek uluslararası dostluk ve iş bağlantısını pekiştirmek, turizm üzerinde seminer, konferans ve benzerleri organizasyonların yapılmasını teşvik eder” dedi.
***
Anlatımdan anlaşılacağı gibi bizim Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın turizm çalışmalarını tamamen sollayan(!) bir çalışma içine girdikleri anlaşılıyor.
Kendilerine bu güzel çalışmalar üzerinde durmalarını başarı temennisiyle kutlar tebrik ederim.
***
Seminer sonrası akşam misafirler huzurunda turizme katkıda bulunan üyelere güzel zincirli, zincirsiz plaketler sundular. Ve Konya’nın turizm yemeği olan ama restoranlarda kaliteli yapılamayan “tandırda kuzu” yemeğini çok güzel yaparak sunup son verdiler.
***
Sağlık ve esenlik içinde sevdiklerinizle yaşam dileğimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Güldağ Arşivi
SON YAZILAR