Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Sıklet farkı

Sıklet farkı

Pandemi stresi, ekonomik problemler, uluslararası sorunlar ve bunun yansımaları, tabi bunca sorun arasında yaşam devam ediyor.

Tribünde taraftar olmamasına karşın futbol devam ediyor.

Son 4 haftada 2 galibiyet, 2 beraberlik alan Konyaspor bu hafta Fenerbahçe’yi konuk etti.

Son 4 hafta iki takımın durumunu karşılaştırınca Konyaspor’un puan yada puanlar alabileceği bir maç gibi görünüyordu.

Futbolu ilginç ve takip edilebilir kılan bu belirsizlik. Maçlar sahada 90 dakikada kazanılıyor ya da kaybediliyor.

Konyaspor maça sol beksiz başladı. Sehiç haftalar sonra kadroya girdi. Konyaspor Sehiç, Skubic, Abdulkerim, Ahmet, Adil, Jevtoviç, Diomande, Shengelia, Miloseviç, Sekidika, Sokol onbiriyle maça başladı.

Maçtan önce mücadele gücü yüksek bir süper lig maçı bekliyordum, maç öyle başlamadı. Süper lig takımı ile amatör küme ekibi sanki antrenman maçı yapıyordu. Fenerbahçe, Konyaspor’u ilk yarım saatte resmen dövdü. Sanki ağır sıklet boksörü, hafif sıklet boksörü karşısına aldı da kum torbası gibi dövüyordu.

Ben Diomande gibi bir adamdan utandım, onun yerine amatör kümeden bir oyuncu bulup koysanız sırıtmazdı. Afrikalıların tipik özelliği bu zaten bir hafta iyi maç çıkarıp dört beş hafta ortada görünmezler. Sekidika ve Shengelia da varlık gösteremeyince Konyaspor ilk yarım saatte sahada kayboldu. Fenerbahçe ilk yarım saatte maçı 5-6 sıfır yapamadıysa bu biraz da Konyaspor’un şansından oldu.

İlhan hoca 2-0 dan sonra Diomande’yi çıkarıp Amir’i oyuna alınca oyun dengelendi. Maç futbol müsabakasına benzedi ama Konyaspor maça ortak olmasını sağlayacak golü bir türlü bulamadı.

Maçın ilk yarım saatinde Konyaspor’un ele alınıp yorumlanacak bir oyunu olmadı. Sonrasındaki zamanda Konyaspor iyi oynadı ama iyi oyun maçtan puan çıkarmaya yetmedi.

Türkiye’de teknik adamların genel problemi ligi ve ligde oynayan oyuncuları tanımamaları. İlhan Palut bu maçta Konyaspor kadrosunu tanımadığını bize gösterdi. Örneğin Abdulkerim’i sol bek kullanmak mantıklıydı, yada bu maça özel üçlü savunma belki olabilirdi. Sekidika Gökhan Gönül karşısında kayboldu. Shengelina sahada kayboldu. Konyaspor için kayıp hafta oldu.

Tabi ligin durumunu göz önüne alınca takımların ligi ilk 5 içinde bitirmesi lazım ki, ekonomik olarak açık vermesin. İlk beşin dışında kalınca ekonomik olarak açık veriyorsunuz. Konyaspor’un borç durumu zaten malum, bu yılda açık verirse durum içinden çıkılmaz hal alacak, gerçi içinden çıkılacak hali yok ta…

Konyaspor haftaya Kasımpaşa deplasmanında olacak, mutlaka puan yada puanlar kazanılması gereken bir müsabaka.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR