Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Şampiyon Konyaspor 88

Şampiyon Konyaspor 88

Konyaspor kısa süren ama uzun yıllarmış gibi geçen süreçte çok fazla hırpalandı. Süleyman Çınar sonrası kısa süren Mehmet Düzel’in başkanlık serüveni Aynı zamanda Belediye başkanı olan Ahmet Öksüz’ün başkan olmasıyla sona erer.

Ahmet Öksüz yönetimi ilk olarak Ankara Bölge idare mahkemesine başvurur ve 1 sezon saha kapatma cezasının kaldırılmasını talep eder.

Konya’dan bir ekip Trabzon’a gider ve Özkan Sümer’i teknik direktör olarak göreve gelmesi için ikna ederler. Özkan Sümer o güne kadar yerli bir teknik adamın alacağı en yüksek ücrete Konyaspor’a gelir. Özkan hoca tam tamına 125 milyon liraya Konyaspor’un hocası olmuştur.

Tarsus maçı sonrası çalkantılı süreçte çok fazla güç ve oyuncu kaybeden Konyaspor’un transfer yapacak zamanı olmamıştır. 

Özkan Sümer liglerde tanıdığı oyunculardan tam 7 kiralık oyuncu transfer eder.

Ligin başlamasına fazla süre yoktur, Konyaspor kamp yapacak vakit bile bulamamıştır.

Bu arada ligin başlamasına sayılı günler kala Ankara Bölge idare mahkemesinden sevindirici haber gelir. Konyaspor’un bir sezonluk saha kapatma cezası 5 maça indirilmiştir.

Konyaspor taraftarı takımını bağrına basabilmek için 10 hafta beklemek zorunda kalır. 

Ligin başlamasına çok az zaman kala Konyaspor’un küme düşen Bursaspor  ile şampiyonluk mücadelesi vereceğini düşünürken, Bursaspor sürpriz şekilde lige alınır ve Konyaspor şampiyonluk yolunda rakipsiz kalır.

Özkan Sümer ve Konyaspor için ilk haftalar çok kolay geçmez, kamp yapamayan, seyircisinden uzak olan takımı toplamak kolay olmaz. 

Konyaspor 1987-1988 sezonunda taraftarı önünde ilk maçını 8 kasımda Çorluspor ile oynar. Stres dolu geçen maçta son dakikalarda Esat Hosiç’in golü ile maçı 2-1 kazanan Konyaspor artık taraftarını da yanına almıştır.

Çok başarılı ve bunun yanında Özkan Sümer’in kaprisleri ve kavgaları ile geçen sezonda Konyaspor bitime 4 hafta kala Muğlaspor’u Salih Eken’in golü ile 1-0 mağlup eder ve yıllarca özlemini çektiği Türkiye ligine yükselir.

Özkan Sümer Konya’da 1 sezon kaldı, Konyaspor’u şampiyon yaptı ama siz birde bu 1 sezonu Şemsettin Beştav’a sorun. Özkan Sümer’i Konya’da tutmak hiç kolay olmadı. Ben o zaman alt yapıda futbol oynamaya çalışıyordum. Özkan hoca 1 noluda futbolculara bağırırdı, bizim 3 noluda ayaklarımız titrerdi….

Konyaspor uzun yıllar özlemini çektiği lige yükselmiştir artık. Tek hedef vardır ligde başarılı olmak. Tüm ısrarlara rağmen Özkan Sümer Konyaspor ile devam etmek istemez.

Konyaspor geride kalan 4 sezonda hiç para sıkıntısı yaşamamıştır. Ligde de başarılı olmak için transfere erken başlar ve çok ciddi transferler yapar.

Paranın nereden geldiği ise gerçekten çok ilginç. Ahmet Öksüz ve Muhsin Dinek Konyaspor için çok ekstra bir kaynak oluştururlar.

Konya’da o zamana kadar gayri resmi çalışan dolmuş hatları o dönemde resmileşmiştir. O dönemden beri de Konya’da yeni dolmuş hattı açılmadı zaten. Bu hatlardan o günün parası ile toplam 1milyar 6 yüz milyon lira Konyaspor’a aktarılır.

Konyaspor o sene çok para harcar. Aynı sezon lige yükselen K. Maraşspor 400 milyon harcarken Konyaspor 2milyar 500 milyon lira harcar. Tanju ve Rıdvan 275 milyona oynarken Konyaspor Kayhan, Nedim, Mücahit gibi oyunculara yaklaşık 250 şer milyon lira verir. Hem de futbolcuların alıık olmadığı şekilde peşin…

Konyaspor 1988-1989 sezonunda ilk defa süper ligde mücadele edecektir, kağıt üzerinde mükemmel de kadro kurar… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR