Saç boyalarına dikkat!

Saç boyalarına dikkat!

Saç boyatmak kadınlar için vazgeçilmez bir uygulamadır. Fakat uzmanlar kadınları bu konuda dikkatli olmaları konusunda uyardı

Geçmişten beri kadınların saç boyamak konusunda ne kadar istekli olduğunu biliriz. Özellikle ilerleyen yaşlarda, saçlarda beyazlar belirmeye başladığında artık saçları boyatmak göz ardı edilemez bir hal alır. Fakat uzmanlar bu konuda kadınları dikkatli olmaları konusunda uyarmaktadır.

Özellikle son yıllarda genç kızlarda saç boyatma hevesi oldukça artmıştır. Genç yaşlarda bu uygulamaya başlamak hem saçın kendi hem de cilt için oldukça zararlıdır. Dermatologlar erken yaşta saç boyasına maruz kalan cilt ve saçlarda çeşitli sorunların meydana gelebileceği belirtmektedir. Saçların sürekli ve sık sık kimyasal boyalara maruz kalması onların aşırı derecede yıpranmasına ve dökülmelerine yol açmaktadır. Zaten genetik bir saç dökülmesi var ise, üstüne birde boyanın tahribatı eklenince erken yaşta kel kalma riski ile karşı karşıya kalınır.

Sadece saç dökülmelerine değil ciltte meydana gelebilecek birtakım sorunlara da yol açabilmektedir. Kafa derisi, yüz bölgesi, kulak ve boyunda kızarıklar gibi bir takım alerjik durumlar meydana gelme olasılığı da oldukça yüksektir. Ayrıca gözler bazı reaksiyonlara da yol açabilir.

Kısacası uzmanlar erken yaşta saç boyatmaya kesinlikle karışıdır. Kadınların bu konuda dikkatli olmaları ve gerekmedikçe saçlarına bu işlemi uygulamamaları önerilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.