Nur Bozar hakkında ilginç iddia!

Nur Bozar hakkında ilginç iddia!

Nur Bozar hakkında artık deyim yerindeyse her kafadan farklı bir ses çıkıyor. Yarışmadan elenmesinden itibaren sosyal medya da sık sık konuşulan yarışmacı hakkında bir yorumda Sosyal antropolog Dr. Tayfun Atar'dan geldi.

Nur Bozar Bu Tarz Benim yarışmasından elendi ama elenmekle kalmadı. Şu anda sosyal medyada en çok konuşulan isimlerden oldu. Bir nevi yarışmayı kaybetti ama asıl kazanan o oldu. 
 
Elenen Nur Bozar hakkında bir yorumda Sosyal antropolog Dr. Tayfun Atar'dan geldi. Yapmış olduğu yorumlard uzun zamanlı incelemelerine yer veren Atar Nur'un otoriteye itiat etmediğini söyledi.
 
Radikal gazetesine verdiği demeçte Atar Nur hakkında şu sözlerle devam etti ;
 
Tayfun Atay'dan Soru : Nur’u diğer yarışmacılardan farklı kılan ne peki? 
 
Sosyal antropolog Dr. Tayfun Atar : Nur’a baktığım zaman, nasıl söylemeli, lümpen bir ‘anti-konformizm’ sergilediğini görüyoruz. Yani belirlenmiş kurallara, yasalara uymayı reddeden, jürinin otoritesini de, yapımı da toptan karşısına alacak nitelikte uç noktaya varan bir anti-konformizm ürettiğini görüyoruz. Bu, sonuçta bugün, senin de bu programı bu kadar konuşmana, bu kadar üzerine haberler yapmana, internette, sosyal medyada bunun bir fenomen haline gelmesine ve bu arada da tabii bunları yapan kızın da işte bir şekilde kendi çapında bir ün edinmesine yol açtı. Yukarıda bahsettim ya, tam bir ‘meşhuriyet çağı’ pratiği!.. Nur böyle bir tutum takınarak yarışmayı kaybetti, ama ünlü olma yolunda bence önemli bir kazanım elde etti. Yarışmanın ‘zımni’ yani üstü-örtük kuralı olan ‘birbirinle didişeceksin', 'birbirinle ağız dalaşında üste çıkacaksın', 'sessiz kalmayacaksın’ı en uca götürdü ve yarışmada bir şekilde son sözü söyleyen ve yarışmacılar cephesinden itaat bekleyen bir yapıya karsı çok şaşırtıcı şekilde meydan okuyucu ve programı izleyen kitle açısından son derece spektaküler, yani seyre, temaşa etmeye değer bir tutum sergiledi. Takdir etmek gerekir (Gülüyor). Nokta! 
 
Tayfun Atay'dan Soru : Elemeyi tercih ettiler Hocam ama, devam da ettirebilirlerdi. O da ilginç, demek onların işine gelmedi bu itaat etmeme meselesi. Bir hafta daha tutabilirlerdi! 
 
Sosyal antropolog Dr. Tayfun Atar : Çok haklısın, o zaman şunu söyleyeyim: Eğer elemeselerdi, Nur’un bütün çabası boşa gitmiş olacaktı. Elediler ve Nur kazandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.