NEÜ’de kritik 3 ay başladı! Yeni rektör tıpçı mı olacak?

NEÜ’de kritik 3 ay başladı! Yeni rektör tıpçı mı olacak?
İlk kez 2018 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne (NEÜ) rektör olan Prof. Dr. Cem Zorlu’nun ikinci dönemi ise 23 Aralık 2022 tarihinde başladı. 3 ay sonra görev süresi dolacak Zorlu sonrası yeni rektörün kim olacağı merak konusu.

22 Kasım 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile NEÜ’ye rektör olarak atanan İlahiyatçı Prof. Dr. Cem Zorlu, 23 Aralık 2022 tarihinde aynı göreve ikinci kez yeniden atandı. Zorlu’nun 8 yıllık rektörlük süreci doluyor. Üniversitede kulisler hız kazandı, “yeni rektör kim olacak” sorusunun cevabı ise daha çok merak edilir oldu.

aa-20260901-42361290-42361288-konya-akademik-yayincilik-zirvesinin-lansmani-yapildi-1788270566-2thgsm.webp

ZORLU’YA YAKIN EKİP ADAY ÇIKARACAK İDDİASI

Adaylık için başvurular ekim veya kasım gibi başlayacak. Yine onlarca ismin rektörlük için başvuru yapacağı konuşuluyor. Cem Zorlu’ya yakınlığıyla bilinen bazı isimlerin de bir aday belirleyip, onun üzerinden çalışma yapmayı düşündüğü iddialar arasında yer aldı.

BEKLENTİ ÜNİVERSİTE İÇİNDEN BİRİNİN REKTÖR OLMASI

Kulislerde en çok konuşulan konu ise NEÜ’ye tıpçı bir rektör beklentisi. Edinilen bilgilere göre şehir siyasetinin de yakından tanıdığı, NEÜ’de alanında çok bilinir bir tıpçı ismin adaylığının en doğru tercih olacağı daha çok konuşulmaya başlandı. Üniversitedeki akademisyenlerin büyük kısmı da yeni rektörün üniversite içinden, ve tıpçı biri olmasını bekliyor.

Kaynak:Süleyman Kuloğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum