Mültecilerin tercihi Konya

Mültecilerin tercihi Konya

Türkiye'de emniyet kayıtlarına göre 2008 yılında ülkeye yasadışı yollardan girmek isteyen yaklaşık 52 bin kaçak yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın yasadışı sınır geçişleri ile ilgili resmi kayıtlarına göre ise yasal gerekleri karşılamayan ve yasadışı sınır geçişi yaparken yakalanan yabancı uyruklu sayısı bin 253. Türkiye'de uyruklarına göre sığınmacıların ülkeleri arasında ilk 3 sırayı Afganistan, İran ve Irak alıyor.

EREĞLİ, EN YOĞUN KULLANILAN GİRİŞLERDEN
Aralık 2008 verilerine göre kayıtlara giren toplam mülteci sayısı 11 bin 103. Mülteci ve sığınmacı nüfusu en çok barındıran iller ise İstanbul, Van, Gaziantep, Kayseri ve Konya. Rapora göre mülteci, sığınmacı ve göçmenlerin kullandıkları en yoğun giriş ve çıkış güzergahları ise şöyle: Aydın (Didim, Kuşadası), Ağrı (Patnos, Doğubayazıt), Balıkesir (Edremit,Ayvalık), Bitlis (Adilcevaz), Çanakkale (Ayvacık, Küçükkuyu), Diyarbakır, Edirne (Uzunköprü, Meriç, İpsala, Bosnaköy), Hakkari, Hatay (Yayladağı), Iğdır, İzmir (Aliağa, Çeşme, Menemen, Menderes, Seferihisar), İstanbul, Konya (Ereğli), Manisa (Akhisar), Muğla (Bodrum), Van (Muradiye, Gevaş).
14 BİN KİŞİ SINIR DIŞI EDİLDİ
2008 yılında zorla sınır dışı edilen mülteci, sığınmacı ve göçmenlerden oluşan toplam sayı 13 bin 971. 2008 yılında toplam 76 yabancı uyruklu kişi hayatını kaybetti.
Sığınmacı olarak kabul edilen ve koruma altındaki kişi sayısı ise 322. İltica talebinde bulunmuş olup durumları farklı aşamalarda seyreden ve başvurularının sonucunu beklemekte olan kişi sayısı da 12 bin 750.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.