Hüseyin Çetin

Hüseyin Çetin

Modern insan kimdir?

Modern insan kimdir?

Tanımlama yapmadan sadece örnek vererek modern insan kavramından ne anladığımı anlatmaya çalışacağım.

Modern insan sosyal medyayı takip eder, fakat kısa yazılara ve görsel paylaşımlara odaklanır. Uzun metinleri okuyacak vakti yoktur, zaten anlatılmak isteneni hemen anlar ve kendisini bekleyen diğer paylaşımlara ilgisini kaydırır.

Ev ve araba fiyatları konusunda derinlemesine bilgi sahibidir. Likiditesi yüksek ev ve araba almayı tercih eder.

Borsa, yatırım fonları ve menkul kıymetler konusunda bilgi sahibidir. Teknik analiz yapan kişileri takip etmeyi sever, başarılı olan analizcilerin tavsiyelerine uyar.

Kendisi çok okumaz ama okuyan insanın olgunluk/bilgi seviyesini hemen anlar, notunu verir.

Kahveyi sever. Filtre kahve, French-press ve termal bardak konularında farkındalığı vardır.

Antibiyotiğin ne zaman kullanılacağı konusunda bilgi sahibidir. Ağrı kesici markalarını bilir ve sınıflandırır. B12 ve D vitamini eksikliğini önemser.

Lumpen davranışları sevmez, genellikle burjuva sınıfındadır.

Herşey dahil otelde tatil yapmayı sever, tatil sonrası animasyon ekibinin kalitesi de dahil olmak üzere kaldığı oteli kapsamlı bir şekilde değerlendirir ve tatil otelini kolay kolay unutmaz.

Mesaisine dikkat eder, işine kıymet verir, maaşının daha yüksek olması gerektiğini düşünür. Kariyeri önemser, yükselmeye çalışır.

Komşuları ve akrabaları ile iletişimi zayıftır. Aslında böyle olmaması gerektiğini düşünür ama çözüm de üretemez. Kendisi hakkında "Bu acaba neden geldi" algısı oluşmasını istemez.

Siyasi parti ve takım tutmayı sever. Genel başkanların ne zaman istifa etmesi gerektiği konusunda fikir sahibidir.

Şartlara göre bu isteğini dillendirir.

Gurmeliği vardır, nerede ne yenir iyi bilir. Restoranda iyi bir yere oturmak ister. İyi bir yere (manzaralı) oturunca kendini şanslı ve mutlu hisseder.

Dijital platformlar hakkında bilgisi vardır. Ya üye olarak ya da arkadaşının şifresiyle bu platformlarda ne var ne yok diye bakar. Fakat iş yoğunluğu sebebiyle uzun soluklu ilgilenemez.

Bu yazıyı yazarken fark ettim, modern insan Ankara-Konya hızlı treninde yolculuk yaparken tabletini kullanarak köşe yazısı da yazabiliyormuş.

Doğu medeniyetinde, çağın şartlarına göre hayatını şekillendiren insana modern insan diyoruz galiba. Batı medeniyetinde ise yalnızlaşan, sadece kendi refahını düşünen, rasyonel yaşayan ve seküler yaşam tarzını benimsemiş insana deniyor olsa gerek. Doğuda hayata uyum var batıda ise insani duygulardan kaçış.

Türkiye'deki modern insan Suriye'deki katliamdan kaçan insanları bağrına bastı, Avrupa'daki modern insan ise ülke sınırından içeri sokmak istemedi.

Bu davranış tarzı pek çok insani olay için genellenebilir. Selam olsun merhamet ve vicdan gibi insani duygularını koruyabilen modern insana.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hüseyin Çetin Arşivi

Gazze

05 Aralık 2023 Salı 09:37
SON YAZILAR