Mit: 12 Eylül İle İlgili Bilgi Ve Belgeye Rastlanmadı

Mit: 12 Eylül İle İlgili Bilgi Ve Belgeye Rastlanmadı
12 Eylül askeri darbesine ilişkin davada mahkeme heyetinin daha önce Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan (MİT) istediği bilgiye yanıt geldi.

12 Eylül askeri darbesine ilişkin davada mahkeme heyetinin daha önce Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan (MİT) istediği bilgiye yanıt geldi. MİT, talebe ilişkin yapılan araştırma neticesinde bir bilgi ve belge rastlanmadığını bildirdi.

12 Eylül askeri darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılandıkları davaya Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Mahkeme heyetinin MİT’ten yazılı müzakere ile 12 Eylül’e giden süreçte hazırlanan Bayrak Harekât Direktifi'nde, ‘Sivil İşler Koordinasyon Grubu’ şeklinde bir grubun görev aldığının belirtildiğini ve bu belgede görev alan sivil unsurlar hakkında bilgi ve belgelerin gönderilmesini istemişti. Bu talebe MİT’ten yanıt geldi. MİT, talebe ilişkin yapılan araştırma neticesinde bir bilgi ve belge rastlanmadığını bildirdi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.