İhsan Koç

İhsan Koç

Mecliste Yeni Yüz Latif Hoca

Mecliste Yeni Yüz Latif Hoca

Bayramda seçimin nabzını tutmuştuk. Şimdi seçim sona erdi. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. Genel olarak yaşanan ekonomik sorunlar ve üretici hayıflanmaları sandığa yansımadı. Hükümet kanadı kan kaybını beklenen kadar yaşamadı.

***

Konya’da yapılan yeni liste çalışması işe yaradı. Vekil sayılarında kan kaybı yine muhalefet kanadında yaşandı. Yeniden Refah vekil çıkartarak nispeten ılımlı muhalif sayısını arttırdı.

Ak parti listelerinde yaşanan yenilik heyecanına değinmek gerekirse on yıllardır sivil toplum çalışmalarına imza atmış bulunan Latif Selvi milletvekili oldu. Eski kuşaklar tarafından yakından bilinen bu adam aynı zamanda Mavi Marmara gazisi. Görüyoruzki eski ve yeni Milli Görüş çevreleri Konya içinde kendisini ılımlı muhalefet veya iktidar kanadında görmüş. Cumhuriyet Halk Partisi ağzıyla kuş tutsa bile yeterince ilerlemeyi Konya içerisinde başaracak gibi durmuyor.

***

Bu ekonomik tablo ve liyakat problemlerine rağmen bu barajda kalıyorsa bundan sonra olsa olsa Fatih Erbakan destek bulur. Daha öteye kimse geçemez.

AGD/MGV ve Cihannüma gibi sivil toplumun muhafazakar kanadı ile irtibatlarını kesmeyen adaylar karşılığını buldu. Bunlardan birisi yine Latif Hoca. Arada kalan veya kızgın eski usül muhafazakar seçmeni Ak Parti kanadında tutmayı başardı. Kendisi ise mecliste Konya sorunları üzerine çalışmaya devam edecek. Görev adamı olarak sürdürdüğü ömrünü, yine görevini yaparak devam ettiriyor.

***

Fakat Marmara ve Ege bölgelerinde yaşanan problemler iktidar yöneticilerini parti içerisinde sorgulamaya sebep olacaktır. Konya yerelden merkeze çalışmalarının ekmeğini yedi. Bir sonra yapılacak milletvekili seçimlerinde, bundan daha kötü bir tablo olacağını sanmıyorum.

***

Cumhurbaşkanı, seçilmek için gereken %50+1 formülünü getirdiği için pişman olabilir. Fakat Tayyip Erdoğan aday olmasaydı bu durum nasıl olurdu bilmiyoruz. Kendi özgül ağırlığı halk üzerinde bu kadar ağır olan başka yönetici halen görmedik. Hükümet kanadında beklenen düşüş yaşanmadı ancak bunun önümüzdeki seçimlerde garanti olarak değerlendirmek yanlış olur. Konya özelinde ticaret, üretim ve diğer konularda herhangi bir sıkıntı seçmen tarafından görünmüyor.

***

Velhasıl Konya Ak Parti teşkilatı bu zorlu virajı başarıyla dönmüş. Cumhurbaşkanlığı ikinci turunda Konya sağlam kale olarak devam edecektir. Sonuçlar şimdiden hayırlı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İhsan Koç Arşivi
SON YAZILAR