Ahmet Güldağ

Ahmet Güldağ

KSO ile İlgili E-Mail ve Cevapları

KSO ile İlgili E-Mail ve Cevapları

Diğer illerde de olduğu gibi Konya’da da KOBİ’lere yardımcı olacak iş güçlüğü getirecek  ABİGEM kuruluşunun açılış töreni ile ilgili 16.11.2008 günü yazım yayınlanmıştı.

Kuruluşun, sanayi ile ilgili olması, KTO binasında yer verilmesi, bendenizi bu işlemin KTO tarafından hazırlanmış kanısına yönelttiği için. “Neden KSO tarafından olmayıp KTO çalışmaları içine girdiği” düşüncemi belirtmek için;
“…KSO’nun Sayın Şeker başkanlığından evvel nerede ise üyelerine fayda sağlama uğraşı yerine siyasal yönlere gitmeleri ile göze görünür bir işlem görülememişti…
KSO’nın yapamadıklarını hızlı bir tempoya giriveren KTO tarafından sağlanması olasılığı doğdu…” şeklinde cümle yapmıştım.
Sonra konuştuğum KTO başkanı Sayın Tahir Büyükhelvacıgil’in KTO ile beraber hazırlanmış oldu sadece geçici olarak merkez bir yer olarak KTO binasında açılmış oldu açıklaması ile durumu öğrenmiş zaten ileri bir tempo içinde üyelerine ilgi, kredi, sempozyumlar sağlayan KSO’nun çalışmalarını öğrenmekten memnun olmuştum.
***
Yazıdan bir ayı aşkın sonra 20Aralık 2008 günü E-Mail sahibi Hakan Kundul tarafından gönderilmiş olup altında imza olarak Ali Akkaya Mak. Yük. Müh. Sanayi Odası Kurucu başkanı yazılı bir açıklama ve irdeleme yazısı aldım.
Değerli sanayici ve Bilhassa ALORKO mamulleri satış ve kuruluşu ile başlayıp ileri adımlar atan Sayın Akkaya, Sayın Ahmet Güldağ başlığı ile sunduğu yazısında, 1974 de kurucu üyeliği yapması ve yukarda ki cümlede ki “Sayın şeker başkanlığından evvel…” deyimi konusuna kendisinin de (!) girdiği var sayımı yaparak.
Açıklamayı göndermiş olmakta ve yazının yayınlanmasını istemekte.
Yazıyı hemen yayınlamak istedim ve kendilerine de E-Mail ile cevap verdim.
Belirttiği çalışmalar hakkında bilgi almak için gittiğim KSO da seçim arifesi olduğunu öğrenince. Bir seçim beyanı içine girip tesir etme gibi işlem olmasın diye düşünerek seçim sonrası bu güne bıraktım.
Yazının tamamı Köşe kapasitesini aşar ama lüzumlu öz kısımları aynen alırken arasına cevaplarımı da hemen sıkıştırmayı uygun bularak sizlere sunmaktayım.
*** 
Yukarıda geçtiğim cümleyi aynen alarak “… Yanlış yazıyorsunuz. ( Cevap
Olabilir ve yanlışımı düzeltenlere daima teşekkür ederim)…Konya Sanayi Odasının kurucu başkanı ve 1979 yılına kadar da Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmış kişiyim.
Yazınızın yer alan:
              1-) Sanayi Odası Yönetiminde yer alan arkadaşlardan siyasete atılan Sayın Angı ile Özkul vardır. Bu arkadaşlardan ikisi de Şekeroğlu’yla aynı devrede görev aldılar. Hatta Şekeroğlu ve Angı münavebe ile meclis başkanlığı ve yönetim kurulu başkanlığını paylaştılar.
              Yazınızı okuyan sizi Şekeroğlu’nu övüyor, Sayın Angı’yı tenkit ediyor zanneder.
Doğrusu anlaşılmayan bir durum.
(Cevap: yazı iyi okuyunca sadece Sayın Şekeroğlu evveli demekle isim vermeden o kısmı belirttiği aşikârdır. Zaten 1974’de yeni kurulan bir kuruluş o yıllarda kuruluş işlemleri ile zorluk içinde çalışır bu bakımdan ilk yıllar değil son yıllar denilmiştir. Sizlerin kurucu olarak zor şartlar altıda çalıştığınızı bilmekteyiz ve teşekkür etmekteyiz. MÜSİAD’ın Sayın Ziya Özboyacılar evveli ağırlığı siyasi konuşmalarla geçişlerin Sayın Şekeroğlu’ndan evveli KSO yada intikal etmesi var sayımdan ari olmadığını sizde kabul etmiş oluyorsunuz.
Ayrıca ben ne KSO ne de KTO ile hiçbir ilişiğim olmadı ki çok çok geriden tanıdığım ve sohbetim bile olmayan Şekeroğlu’nu övüp diğerlerini yermek isteyim. Hakikat ne ise o. Yanlışta olabilir doğru da.)
               Bekleyelim belki önümüzdeki seçimde Sanayi odasında olduğu gibi, Sayın Milletvekili Angı, Şekeroğlu’yla yer değiştiriverirler. Her neyse konu şekeroğlundan evvelki dönemlerde Sanayi Odasının sizin deyiminizle “siyasi yönlere” gidip gitmediği, üyelerine yararlı olup olmadığıdır. (Cevap: bakın siz siyaset ve taraf içine girdiğinizin farkındamısınız?)
              2-) Sanayi Odasında benden sonra görev alan Rahmetli Mustafa Bülbül, Rahmetli Rıfat Sağlam olsun halen hayattaki arkadaşlardan Memet Duransoy olsun Mehmet İnan olsun ben’de dâhil hiçbir siyasi faliyetimiz olmadığı gibi, siyaseti Sanayi Odasına da sokmadık. (Cevap: doğrudur ve sonrası için yazımı kanıtlamış olmaktasınız.) Siz tutmuş gerçeğin tam tersi yazınızda “Sayın Şeker başkanlığından evvel nerede ise üyelerine fayda sağlama uğraşı yerine, siyasal yönlere gitmeleri ile göze görünür bir işlem görülmemişti.” diyorsunuz. Hılaf-ı Hakikat yazıyorsunuz. (Cevap: saydıklarınız için doğrudur ama sonraları için siyaset girdiği imasına sizde katılmış olmuyor musunuz?)
Eskiden Yeni Meram Gazatenizdeki köşenizde olduğu gibi Merhaba’daki köşenizde de hayali hükümler ihdas ediyorsunuz, yanlışlıklar sıralıyorsunuz. (Cevap: Anlaşılıyorki eğer ulu orta söylememiş veya birileri ile karıştırmamışsanız ki bendenizin yazılarını takip etmiş olmanızdan büyük memnunluk duydum teşekkür ederim.
Ancak o yıllarda Odalarla ilgili yazılarım olmadı derim. Şayet var ise neden o zamanda yanlış olanı düzeltmek için yazı göndermediniz ilgilenmediniz? Hiç olmazsa bendenize doğru yazmayı öğretmiş olurdunuz. Demek ki kabahat sizde de var! 
Ayrıca Bendeniz 1954-1970 ve 1998- 2000 yılları arasında Yeni Meram’da yazdım. Acaba hangi yıllar da takip ettiniz. Sizin KSO zamanınız da değil. Biraz ayıp olmuyor mu bu cümlenizin manası?)
Sayın Akkaya “Yapılan iş görülmemişti diyorsunuz” diyerek
              1-) Türmosan’ın Ankara Polatlı yerine Konya’ya kazandırılması.(Cevap: Doğrudan konyada Refah partisi zamanında kuruldu. Polatlı ilgisi görülemedi)
              2-) 2’ci Organize Sanayi Bölgesinin yerinin alınmasıyla Mütevelli heyetin teşekkül ettirilmesi. Bugünkü 2. ve 3. Organize Sanayi Bölgelerinin yapılandırılması. (Cevap: vazife haricinizde olan o yıllarda. Normal olarak bakanlığın vilayetin icraatı olarak değil de sizin sayenizde olmuşsa(!) Konyalılar teşekkür borçludurlar)
             3-) Karabük Demir Çelik Fabrikalarının yerinin alınması ile bağışlanması suretiyle Konya sanayicisinin, demir, demir profil ihtiyacının ayağında ucuz olarak karşılanması. (Cevap: bu da nereden çıktı? Karabük fabrikası yerini Konya’da mı belirttiniz? Yanlışınız var. Karabük mamulleri satış yeri için TCDD’de demir stok satış yeri yapıldı fabrika yeri değil.
             4-) Konya Sanayi Odası Hizmet binasının yerinin, bakanlıkça tahsisi ve projelerinin hazırlatılması. Elbette bu olağan üstü değil olağan vazifeniz.
             5-) Konya Mimar ve Şehircilik Akademisinin,  Selçuk Üniversitesine dönüştürülmesinde (Cevap: Selçuk Üniversitesi Fen ve Edebiyat fakülteleri ile kuruldu Akademi ona bağlandı.)
Konya Selçuk Üniversitesi Kurma ve Yaşatma derneğiyle beraber müşterek mesai neticesi bazı fakültelerin kurulmasında emeklerinin bulunduğunu söyleyerek bunların tarihe geçirilmesine vesile olmamızı isteyen Sayın Akkaya’ya son cevabım.
“Konu ettiğiniz çalışmalar Konya Vilayet, Siyaset, Belediye, Odalar ve diğer kurumlar ile basın ve halkın müşterek çalışmalarıdır. Özel KSO’nun değil!
Benim üzerinde durduğum Üyelerinize ne faydalar getirmenizle ilgili.
Bakın dün sıfırken bu gün krediler, seminerler vb. faydaları gırla gidiyor. Keşke o yıllarda başlasaydı derim.
Madem bu kadar çalışmalarınız vardı. Asıl sanayiye hizmet verecek Konya- Antalya, Konya-Ankara yolları, Hava alanı ile tarım hizmeti olacak Mavi Tünel gibi meselelere neden değinmediniz acaba?
Saygılarımla, hoşça kalınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Güldağ Arşivi
SON YAZILAR