Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Kovid 19 gölgesinde

Kovid 19 gölgesinde

Futbol, spor ve Konyaspor yazıyoruz ancak hayatın gerçekleri ve öncelikleri var.

Çin’den yayılan Kovid19 denen mikrop tüm dengelerimizi bozuyor. Gün geçmiyor ki Kovid19 denen illet yüzünden sevdiklerimizden eşimizden dostumuzdan acı haber almayalım. Daha geçen hafta Konyaspor camiasının önemli isimlerinden Haldun abimizin sevgili eşi Zerrin ablamızı kaybettik. Eski komşum Mustafa Meral’i kaybettik. Kayıplarımız biteceğe benzemiyor.

Sosyal mesafe ve sağlık kurallarına uymak birinci önceliğimiz olmalı. Maske, temizlik, hijyen bu işin şakası yok. Aşı 2 doz 40 dolara piyasaya sürülecek, ilk aylarda aşının karaborsa olacağını düşünüyorum. Mayısa kadar aşı işinin düzene gireceğine dair beklentim yok, aman diyorum, DİKKAT!

Kovid19 futbolu da olumsuz etkiliyor. Konyaspor ve diğer takımlar bu mikrop yüzünden sahaya tam kadro çıkamıyorlar. Konyaspor Shengelia, Ömer Ali ve Sehiç gibi 3 önemli oyuncusunu Kovid19 nedeniyle bu hafta da kullanamadı.

Konyaspor bu hafta sahasında Kasımpaşa’yı konuk etti. Kasımpaşa’da Konya’ya Kovid19 nedeniyle eksik kadro ve yeni hocasıyla geldi.

Konyaspor maça tuhaf diyebileceğim bir dizilişle başladı. Skubic, Adil, Abdülkrim, Gulherme savunmasının önünde Jevtovic onun yanında Alper oynadı. Sokol, Miya, Milosevic, orta saha Kravest ilerde gibi. Alper yerini yadırgadı, Miya orta alanda çift yönlü oynamayı sevmiyor. Milosevic çok geride oyun kuramıyor. Öyle olunca Konyaspor ilk yarıda çok tat vermedi.

İkinci yarıda Miya çıkıp Amir oyuna girince Konyaspor orta alanı ve oyunu kontrol eden taraf oldu. Konyaspor Kasımpaşa’yı ikinci yarıdaki iyi oyunu ve bulduğu iki gol ile mağlup etti.

Konyaspor maçı kazandı ama iki takım içinde zaten zor olan futbol ortamını daha zor hale getiren bir hakem izledik.

Hüseyin Göçek, Özgür Yankaya, Halis Özkahya, Cüneyt Çakır, Ali Palabıyık ve MHK tartışmalarından bıkan Türk futbolunun yeni genç hakemlere ihtiyacı var ancak iyi gençlere ihtiyacı var.

Yasin Kol adında genç bir hakem Konyaspor Kasımpaşa mücadelesini yönetti ama bu hakeme amatör kümede maç yönettirilmez. Verdiği her karar hatalıydı. İkili mücadelelerde kullanması gereken kartları kullanmadı, çizgi hakemleri kötüydü ofsayt kararlarının hepsi tartışılır filan.

Verdiği vermediği kararların hepsi tartışılır da 44 de bir hata yaptı olacak iş değil. Milosevic’in ceza yayı üzerinden vuruşunda top Kasımpaşa’lı oyuncuya çarptı ve kornere çıktı. Önce penaltı verdi, sonra vardan baktı penaltı değil dedi. Korner ile başlaması gereken oyunu hakem atışı ile başlattı. Federasyon bu işi nasıl ört bas edip temizler bilemiyorum.

Sonuçta kötü hakeme rağmen Konyaspor 3 puanı hanesine yazdırdı ve uzun zaman sonra 2 maç üst üste kazanma başarısı gösterdi. Konyaspor haftaya ligin güçlü ve etkili ekibi Alanyaspor’a konuk olacak. Kazanırsa st gruba yaklaşma fırsatı yakalayacak.

Kovid19 gölgesinde devam eden ligde Konyaspor şimdilik sorunsuz gidiyor. 3 puan kazanan camiayı tebrik ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR