Rumeysa Zügül

Rumeysa Zügül

Körü körüne “ekonomi iyi” diyerek, savunmak

Körü körüne “ekonomi iyi” diyerek, savunmak

Cumhurbaşkanı Erdoğan bile Ankara AKM Millet Bahçesi açılışında Türkiye’nin siyasal veya ekonomik zorluklar çektiğini dile getirdi, bedel ödüyoruz dedi. Elbette Cumhurbaşkanı yaşanan sorunları kendi cephesinden değerlendirerek bunların karşıt hamleler sonucunda yaşandığını dile getirdi. Yani, bir sorun var ama bunun da bir sebebi var diyerek çerçeveyi sebep-sonuç-hedefler üçgeninde belirlemek istedi. Bu ifadeler bile eleştirilebilir elbette, lakin en azından akıl mantık çizgisine uyan açıklamalar olduğunu da kabul edelim.

Kabul edilmeyen nedir peki? 

“Ekonomi kötü mü?”
“Türkiye’de ekonomik sorun yok”
“Ekonomimiz gayet iyi, birileri çok abartıyor”

 

diyerek, insanı çileden çıkaran cümleler ile iktidarı savunma derdinde olanlar. Şu cümleler ile aslında iktidara büyük zarar verdiklerinden de habersizler üstelik. 

Bir sorun varsa; toplumda büyük kesimin cebi yanıyorsa, zamlar durmuyorsa, alım gücü düştüyse, yoksulluk-açlık sınırı ortada iken asgari ücret ve emekli aylıkları eriyip gidiyorsa her şey ortada değil midir? Ayrıca bana göre “ekonomi kötü değil” diyerek güya oy verdikleri partiye toz kondurmamak incelenmesi gereken bir psikoloji. Bakınız, Cumhurbaşkanı bile sizin söylediğiniz gibi savunmuyor bu sahneyi, zorluklar çekiyoruz diyor. Her kişi mutlaka gönlünde yer etmiş siyasi partiyi haklı görmek ister ama körü körüne savunmak artık bitmeli. İktidar veya muhalefet, her kesim kendi siyasi partisinin eleştirisini yapmalı artık. Benim siyasi partim hata yapmaz anlayışı, yanlış ve tehlikeli. Türkiye işte biraz da bundan dolayı kaybediyor.

****

Geçtiğimiz günlerde Kanal 42 Ana Haber Bülteni’ni sunarken canlı yayında bir izleyici mesajı geldi. 

“Türkiye’de herkes bir ay boyunca bulgur pilavı yerse ekonomi düzelir” 

diye yazmış izleyici. Herkesin fikrine saygı duyarım elbette, izleyiciye diyecek sözümüz yok. Bu mesajı yayında okuyunca televizyon ekranında da aynı soruyu sordum, burada da bir kez daha soruyorum.

“Türkiye’de herkes bir ay boyunca bulgur pilavı yerse ekonomi düzelir” önerisinde yer alan herkes ifadesi gerçekten herkesi kapsıyor mu? Yani iktidar da bir ay boyunca bulgur pilavı yiyecek mi? Muhalefette yer alan tüm siyasi parti liderleri ve kadroları, tüm milletvekilleri bulgur pilavı yemeye tamam diyecek mi? Bürokraside yer alan tüm yöneticiler de giriyor mu herkes ifadesinin içine?

****

Bu halk bulgur pilavı yemekten gocunmaz!

Eğer ki, tepe kadrolarından tabandaki topluma kadar, bulgur pilavı yemeye herkes eyvallah verirse, değil ekonomi pek çok şey düzelir zaten. Mesela adalet anlayışı…
Uzun zamandır anlatmaya çalıştığımız da bu.
Kimileri bulgur pilavına saygı duyar, kimileri farklı yerlerden aldığı 3-5 maaşla caka satar!


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Rumeysa Zügül Arşivi
SON YAZILAR