Sabit Horasan

Sabit Horasan

Konyasporda yüzler güldü!

Konyasporda yüzler güldü!

Konyaspor, Cuma akşamı seyircisi karşısına ilk kez çıktığı maçta Eskişehirspor’u yenerek, aldığı 3 puanla birlikte moral kazandı.. En önemlisi de futbolculara güven geldi.. Takımın önü açıldı.. Şimdi, geleceğe daha bir umutla bakılıyor.. Emeği geçenleri bir kez daha kutluyoruz..

Evet, Konyaspor’da umut var dedik, Bursaspor maçının ardından.. Eskişehirspor maçında da gördük bu ışığı.. Ligin güçlü, iyi pas yapan, rakip üzerinde baskı kuran takımlarından olan Eskişehirspor karşısında çok koşan, iyi mücadele eden Konyaspor’da eksiklerde yok değildi tabi ki..

Konyaspor’un yeni takım olması, futbolcuların üzerindeki stres nedeniyle pas hataları bu maçta da yaşandı.. Ta ki, teknik adamlar yerinde değişiklikler yapıncaya kadar.. Hakan ve Ramazan’ın oyuna girmesiyle biraz daha hareketlenen ve daha olumlu pas yapmaya başlayan Kartal’da, iyi olan mücadeleye rağmen oyunun çok iyi olduğunu söyleyemeyiz. İleride top tutamayan, yeni takım olmanın verdiği sıkıntıyla sık sık fauller yapan yeşil-beyazlı futbolcular, kazanma hırslarıyla da olumlu not aldılar.

Teknik adamlarda, bu değişikliklerle bir kez görmüşlerdir, oyuncuya mevki bulmak değil, futbolcuların başarılı oldukları mevkilerde oynatılmalarının takım adına yarar sağlayacağını..

Orta alanı çok daha iyi kullanan, ancak defansta hatalar yapan Eskişehirspor ise olumlu pas yüzdesiyle de dikkat çekti..

Konyaspor cephesinden baktığımız zaman, alınan galibiyet çok önemli.. Ancak, her şey Eskişehirspor galibiyetiyle bitmemeli..

Konyaspor için lig yeni başladı.. Eskişehirspor galibiyeti hiç kimseyi gevşetmemeli, aldatmamalı, bu sonuç, eksikleri kapatmamalı.. Asıl sorun bundan sonra başlıyor.. Konyaspor’a ligin ilk haftasından itibaren vermiş olduğumuz 5 maçlık avansın iki haftası geride kaldı.. 6. haftadan itibaren toleranslı davranılmayacağı bilinmeli.. Ama, transfer 1 Eylül’de bittiğinde umarız iş işten geçmez..

Konyaspor yönetimini, yapılan transferleri, daha transfer ayının ilk gününden buyana eleştirdik.. Doğru bildiğimiz yolda da ilerlemeye devam edeceğiz. Dahası, haklı olduğumuz konularda eleştirilerimiz devam edecek..

Şu bilinmeli ki, biz herkesten daha çok Konyasporluyuz..

Konyaspor başarısız olduğu zaman şeref tribününde sevinenlerden, küme düştüğü zaman gülenlerden olmadık. Konyaspor küme düştüğü sezon öncesi de kişilerin etkisinde kalarak takıma övgüler yağdırmadık.. Aksine daha ilk haftadan itibaren Konyaspor’un işinin çok zor olduğunu küme düşebileceğini defalarca yazdık..

Hiç kimsenin adamı olmadık, kimseye de ön yargılı davranmadık. İnsanlara hak ettikleri değeri verdik, kişisel olarak eleştirmedik.. Yalandan nefret ettik.. Verilen değerlere layık olmayanları da salladık geçtik. Hiç kimsenin de Konyaspor’un üzerinde olmadığı bilinciyle hareket ettik.

Evet Konyaspor’da yapılan transferlerde hatalar vardı, eksiklikler vardı.. Hala da var.. Konyaspor’un bugün de oyun kurucu olarak görev yapabilecek ve orta alanın göbeğinde oynayacak çok iyi bir ön liberoya ihtiyacı vardır.. Bu transferinde bir an önce bitirilmesinden yanayız.

Transferleri eleştirdik, yine devam ediyoruz eleştirilere.. Çünkü bizim Konyaspor’un başarısı dışında hiç kimseyle çıkar ilişkimiz olmadı..

Diyarbakırspor’dan futbolcu transfer edilirken, o futbolcuların çok kötü oldukları için değil, Konyaspor’u düşünerek eleştirilerde bulunduk.. Konyaspor’un vizyonunu taşıyacak, yeni takım sıkıntısını yaşatmayacak, daha kaliteli futbolcuların transfer edilmesini istediğimiz için eleştirilerde bulunduk..

Çünkü, Konyaspor’un borcu da olsa bir Bursaspor, Kayserispor, Gaziantepspor ve Eskişehirspor’dan eksiği yok, aksine fazlalığı vardır.. Konyaspor, Mevlana kenti, Selçuklu Devleti’nin Başkenti Konya’nın takımıdır.

Konya’nın en büyük eksikliğinin vizyon olduğunu her zaman üzerine basa basa söyledik. Bu eksikliğe katkıda bulunacak etkenlerin başında da Konyaspor’un başarılı olması gelmektedir.. Başarı da kaliteyle, büyük düşünmekle gerçekleşir.. Bunu, herkes kafasına iyice sokmalıdır.. Küçük transferler, küçük düşünmekle bir yere varılamaz... Bu yönetim içinde, teknik adamlar için de, Gazeteciler için de geçerlidir.

Konya olarak artık büyük düşünmeliyiz.. Paylaşmasını, kucaklamasını, birlik içerisinde hareket etmesini öğrenmeliyiz, bunu Konya için gerçekleştirmeliyiz.. İşte, en yakın örnek: Bursaspor.. Herkes görevini bu bilinç içerisinde yapmalıdır.

Konyaspor’un borcu var diye az paralarla çok futbolcu transfer etme yerine Konya’nın adına yakışan, vizyonunu geliştirecek daha az sayıda futbolcular transfer etmek, Konyaspor’a maddi anlamda zarar vermek değildir. Aksine, Konyaspor’un gelirlerini, kombine bilet satışlarını artırmak demektir.. Bugün taraftarlar kombine biletlere gereken ilgiyi göstermiyorlarsa, bu yapılan transferlerden, yönetimin yeterli açılımı, takım üzerinde birleşmeyi sağlayamamasından kaynaklanmaktadır.. O zaman, yönetime düşen göre, tüm eleştirilere rağmen, Konyaspor’un önünü açmak için Konya’nın Konyaspor adına kenetlenmelisini sağlamasıdır...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR