Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Konyaspor’a ne oldu?

Konyaspor’a ne oldu?

Konyaspor lige Vaduz ve zemin faciası ile başladı, Sonra Eskişehir’de oynamak zorunda kaldı.

Konyaspor ilk 8 haftada 17 puan topladı ve zirve iddiasında adından söz ettirmeye başladı. İlk 8 hafta ve sonrasında Konyaspor takımında göze çarpan en büyük sıkıntı gol yollarındaki etkisizlik.

Gol yemiyorsunuz, orta alanda direnciniz yüksek, oyun planı son derece sağlam bir Konyaspor var gelin görün ki gol yollarında ligin en etkisiz takımlarından biri Konyaspor.

Sezon başı Konyaspor çok fazla oyuncu sirkülasyonu yaşayan Konyaspor Ahmet Oğuz ve Calvo dışında gelen oyunculardan bir türlü verim alamadı. Pavicic’i kadroda göremiyoruz. Muric bir türlü bekleneni veremedi.

Konyaspor’un başında İlhan Palut gibi sessiz sakin bir hoca var. Balık hafızalıyız, her maçtan sonra 8 numara istedim almadılar diyen Rıza hocayı unutuverdik.

Geçen sene devre arası doğru takviye yapmadık, bu sezon yaz dönemi doğru hamle yapamamışız ama buna rağmen elindeki kadrodan verim almaya çalışan bir teknik direktör var, İlhan Palut.

Konyaspor bu hafta Kasımpaşa’yı konuk etti, Kasımpaşa Konya’da oynanan maçlarda Konyaspor’a hep sorun çıkarıyor.

Bu hafta maçın ilk yarısında oyunu domine eden bir Konyaspor izledik. Topa oyuna hükmeden Konyaspor bir türlü aradığı golü bulamadı. Golcün yoksa gol atamazsın!!! Hocanın elinde golcü yok.

Maçın ikinci yarısı ise yine Konyaspor kontrolünde oynandı, Sehiç’in bir anlık konsantrasyon kaybı ile gelen Kasımpaşa golü sonrası ise Ertuğrul ve Sadık’ın başrolde olduğu yatış maçına döndü.

Kasımpaşa attığı şans golü üzerine yatmaya çalışırken Konyaspor Gulherme ile beraberliği yakaladı ve bu hafta da 3 puana hasret kaldı.

Konyaspor yönetimi futboldan çok anlamıyor, futbola Fransız bir yönetim var, Kulüp müdürü kendini futbolun içinden sanıyor ama transferler gösterdi ki orada da ciddi sıkıntı var.

Amilton’dan beklenti içinde olan teknik kadroyu çok ta eleştirme hakkımız yok. İlhan hoca mücadele eden ve koşan oyuncu istiyor, verilen görevi yapmaya çalışan oyuncu istiyor.

Muric durarak oynayan oyuncu, Paviciç ülke dışına ilk kez çıkıyor. Muhammet bir türlü çitayı yükseltemedi. Mame 34 e geldi. İkpeazu’dan ben büyük beklenti içinde değilim hoca faydalanmaya çalışıyor. Sonuçta verdiği mücadelenin karşılığını alamayan bir Konyaspor var.

Konyaspor haftaya Trabzon’a gidecek, zor bir maç Konyaspor’u bekliyor. 1 maçı fazla olan Konyaspor sıralamada hiç te iyi durumda değil. Çok fazla puan kaybı yaşandı.

Yönetim şapkasını önüne koyup devre arası yaz döneminde yaptığı hataları telafi etmesi lazım.

Kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin…

Ne demiş atalar ‘’Yazın yediğin hurmalar, kışın karnını tırmalar.’’ Yaz ayları transfer dönemini boşa veren Konyaspor için durum biraz sıkıntıya girdi…

Yönetimin cumartesi gündüz saati taraftar gelmesin diye bilet fiyatlarını yüksek tutması ise tartışılması gereken başka konu…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR