Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Konyaspor’ un en önemli transferi İlhan Palut hocadır

Konyaspor’ un en önemli transferi İlhan Palut hocadır

Geçtiğimiz sezonu üçüncü tamamlayarak önemli bir başarıya imza attı Konyaspor. Başarı da beraberinde konferans Ligi'nde mücadele etme mükafatı getirdi. 

Sporseverler iyi bilir ki, en iyi antrenman maçtır. Bu çerçevede, ligin iyi takımlarından Başakşehir ile hazırlık maçı yapmayı yerinde buluyorum.

Bu maçın sonucundan ziyade eksiklikleri ve oyuncuların performansını görmek ilerisi için nasıl bir yol izleneceğinin de göstergesi olacak.

Sürekli ifade ediyorum, “KONYASPOR’un EN ÖNEMLİ TRANSFERİ İLHAN PALUT” hocadır. Bunun yanında iyi bir yönetime sahibiz.

Durum böyle olunca başarı da beraberinde geldi, ligi çok iyi bir yerde tamamladık. Elde edilen başarının kombine bilet satışlarına yansıyacağını düşünüyordum.

Yapılan açıklamalara göre fiyatları 400 ile 5.000 arasında değişen, aynı zamanda taksit imkanı da sunulan, öğrencilere de yüzde 50 indirim uygulanacağının açıklanmasına rağmen satışların istenilen seviyede olmaması hayal kırıklığı yarattı.

Taraftarların birçoğu, takımlarını desteklemek istediklerini ancak ekonomik sebeplerden dolayı kombine bilet alamadıklarını belirtiyor.  Elden saygı duymaktan başka bir şey gelmiyor.

Transferler konusunda yönetime ve atadığı scout ekibine güven duyulması ve bu işin profesyoneller tarafından yapılması gerektiğine dikkat çektim.

Transferlerin nokta atışı ile yapıldığına inanıyorum.  Transfer edilecek oyuncuları scout ekibinin yakından takip ettiği, hocanın onayı ile de yönetim tarafından alındığı görüşür hakim.  

Bundan böyle oyuncular arasında iyi bir uyum sağlamak teknik ekibin işi. İlhan hocanın bunu da başaracağına inanıyorum.

2022-2023 sezonunun geçen sezondan çok daha zorlu geçeceği kesin. Ligin güçlü takımları kurdukları ekipleri ile bir takımın açık ara puan farkını açmasına izin vereceğini düşünmüyorum.

Trabzonspor’ un şampiyon olmasında Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ ın yarışa çok önce havlu atmasının etkisi büyük. Ancak bu yıl böyle olmayacak. 

Gelişmeler göz önüne alındığında Konyaspor olarak işimizin daha zor olacağını söylemek abartı olmaz.

Takım geçen yıl bir çalışıyor ise bu yıl çalışacak, bu uyarıyı yaptıktan sonra gelelim Başakşehir hazırlık maçına.

Hazırlık maçlarından alınan sonuçlar kesin bir yargı ortaya çıkarmaz ama eksiklikleri görmek açısından büyük önem taşır.

Bu maçın asıl önemi Bate Borisov maçının provası olması. Bu sebeple Palut Hoca ideale yakın bir kadro ile sahada yer aldı. 

İlk yarı itibariyle geçiş oyunundan ziyade duran toplarla etkili olmaya çalıştık. Sabırlı oynayan ve garanti pasa dayalı oyun ortaya koyan bir takım olan Başakşehir karşısında pres yapan ve koşan bir takım görüntüsü verdik. İki takımda net bir gol pozisyonuna giremeden ilk yarı tamamlandı.

İkinci yarıya rakip sahada pres yaparak başladık, pres altında Başakşehir’in etkili olamadığı açıkça görüldü.  Bu arada ceza sahası içine yapılan ortalara daha net kafa vuruşları yapmalıyız. 

Bir ara presi bıraktık, bunu iyi değerlendiren Başakşehir Enzo Crivelli’nin ayağından 62. Dakika da golü buldu. Golden sonrada Başakşehir topa daha fazla sahip olarak iyi olan taraftı.

Hazırlık maçında iyi bir görüntü verdiğimizi söyleyemem, rakip pres yapınca panikliyoruz ve hatalı pas yapıyoruz. Palut Hoca’nın Bate Borisov maçına kadar gerekli önlemleri alacağına inanıyorum.

Maçı kaybettik, ancak bir kez daha ifade ediyorum, “KONYASPOR’un EN ÖNEMLİ TRANSFERİ İLHAN PALUT” hocadır











 

 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR