Dr. İbrahim Büyükeken

Dr. İbrahim Büyükeken

Konyaspor global bir marka olmalıdır

Konyaspor global bir marka olmalıdır

Konyaspor’un yeni yönetimi geçtiğimiz hafta yapılan olağanüstü genel kurulun ardından görevine başladı. 3 yıldır Konyaspor’da başkanlık yapan Hilmi Kulluk görevini Av. Fatih Özgökçen’e devretti.

Hilmi Kulluk doğrularıyla, yanlışlarıyla bir başkanlık yaptı. Bu saatten sonra tartışmanın çok bir anlamı yok.

Geçmişte yapılan hataların tekrarlanmaması için yeni yönetimin yaşananlardan ders çıkarması gerekiyor.

Özellikle kulübün iletişime ve eleştiriye açık olması gerekiyor. Bir gazeteci olarak zaman zaman takımı da yönetimi de eleştireceğiz. Gazeteciliğin kamusal görevidir bu.

O yüzden yönetimin yapılacak eleştirilere karşı hoşgörülü ve şeffaf olması gerekiyor.

Geçmişte yaşadığımız en önemli sorunlardan birisi de iletişim sorunuydu. Konyaspor, zaman zaman hantal devlet kurumu gibiydi. Bir futbolcu ile röportaj yapmak için günlerce bekliyorduk. Bazen cevap bile verilmediği anlar oldu.

Fatih başkan ve ekibinin basınla ilişkilerde yeni bir sayfa açmasını temenni ediyorum. Konyaspor’un markalaşmasında basının pozitif katkıları mutlaka olacaktır. Basına kapıları kapatarak, mesafe koyarak çözüm elde edilemez. Bu durumdan hep kulüp, hem takım hem şehir zarar görür…

Konyaspor’un kuruluşunun 100.yılında global bir marka olma yönünde adımlar atması gerekiyor. Tabii ki İstanbul takımları gibi olmamız çok zor. Ama bugün Konyaspor’da oynayan yabancı oyuncuların büyük bir kısmı ülkelerinin milli takımında forma giyiyor. Bunu çok iyi değerlendirip Konyaspor’u Balkanlara, Avrupa ülkelerine, Türkiye Cumhuriyetlere, Kuzey Afrika ülkelerine ve İslam ülkelerine açmak gerekiyor.

Bunun için de sportif başarı şart. Konyaspor’un 100. Yılda alacağı kupalar ve elde edeceği diğer önemli başarılarla yeniden Avrupa’ya gitmesi takımın global bir marka olması yönünde önemli adımlar olacaktır.

Konyaspor köklü bir takım. Mazisi başarılarla dolu olan, çok kaliteli bir taraftar grubuna sahip olan bir takım.

Fatih Özgökçen ve ekibinin görevlerini profesyonel bir şekilde yaparak, takımın marka değerini yükseltecek adımlar atmasını bekliyoruz.

Konyaspor’un her sene düşme korkusu yaşayan bir takım olmasını istemiyoruz. Bunun için de nokta transferler yapılmalı, altyapıya önem verilmeli, taraftar, kulüp ve medya işbirliği ve dayanışması sağlanmalıdır. Konyaspor’un yeni yönetimine ve Başkan Fatih Özgökçen’e başarılar diliyorum. Konyaspor hepimizin bir değeri. Hep birlikte Konyasporumuzun daha iyi yerlere gelmesi için çalışmalıyız.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. İbrahim Büyükeken Arşivi
SON YAZILAR